Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
8 Postów

(noki)
Wiking
Gamel Fazi napisał:
No ladnie oceniacie ludzi! Jestem ciekawy ktory z Was madrali wychowuje tutaj dwoje czy troje dzieci.ktory placi za przedszkole,musi kupic buty,owoce,zapewnic byt????

Podjecie decyzji o rozlace napewno dla tych ludzi bylo ciezka decyzja ale dla wlasnego dobra i dobra wlasnie tych dzieci.
Zycze powodzenia autorce posta.
w koncu ktos normalny cos normalnego napisal bo inni to masakra jeden madrzejszy od drugiego i jakie cytaty pisza glowa mnie od nich boli jakie bzdury wypisuja widac ze im sie nudzi .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
noki napisał:
i jakie cytaty pisza glowa mnie od nich boli jakie bzdury wypisuja
oby cię głowa bardziej nie rozbolała za jakieś pół roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
No ladnie oceniacie ludzi! Jestem ciekawy ktory z Was madrali wychowuje tutaj dwoje czy troje dzieci.ktory placi za przedszkole,musi kupic buty,owoce,zapewnic byt????

Podjecie decyzji o rozlace napewno dla tych ludzi bylo ciezka decyzja ale dla wlasnego dobra i dobra wlasnie tych dzieci.

Mogę zrozumieć że można mieć problem z adoptowaniem się do tutejszej kultury i tej wszechobecnej tolerancji(?) na wszystko,tylko co te dzieci na tym zyskają ?
Raczej same straty widzę patrząc do przodu.

Komentarze faktycznie o kant h...... rozbić , jeśli ktoś takowy posiada
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Gamel Fazi napisał:

a to więcej dobra i dobra mają otrzymać w Polsce?

<jasta - sprobuj wynajac mieszkanie w okolicach oslo dla polskiej rodziny z trojka dzieci w wieku 5,7 i 11 lat ktora posiada psa.Nie wspomne juz o cenie tego mieszkania.
Sprobuj policzyc ile kosztuje utrzymanie takiej rodziny tutaj i na jaka pomoc od tego opiekunczego panstwa taka rodzina moze liczyc a zobaczysz jaki bedzie bilans, juz pomijam ciagly stres tych dzieci zwiazany z zyciem wsrod obcego kulturowo narodu.
To nie sa pierwsze rodziny ktore wrocily do kraju i nie ostanie.Czasami sie trzeba zastanowic troszke i wybrac mniejsze zlo!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Gamel Fazi napisał:

Są tu matki co wychowują nawet same dzieci i po dwoje i po troje ,kiedyś czytałam któraś pisała,wymieniają się ubrankami a jak jest małe dziecko to i butami
powiem Ci ,że można wszystko jak się chce i można pierogów dzieciom nalepić a nie do restauracji iść i zapasy swoje zrobić i nawet samemu chleb upiec pyszny ale jak się chce leżeć i pachnieć to lepiej w PL wychodzi
moja koleżanka nigdy wędliny nie kupiła sama robi wędzi boczki,szynki i na dodatek pracuje tak jak jej mąż wczoraj do mnie zadzwoniła i powiedziała ,że dziewczynkę 14 lat adoptowała szczenka mi opadła ,potem powiedziała ,że przecież mi mówiła ale tak ją słuchałam
Więc można
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
jasta102 napisał:
Gamel Fazi napisał:

<jasta - sprobuj wynajac mieszkanie w okolicach oslo dla polskiej rodziny z trojka dzieci w wieku 5,7 i 11 lat ktora posiada psa.Nie wspomne juz o cenie tego mieszkania.
Sprobuj policzyc ile kosztuje utrzymanie takiej rodziny tutaj i na jaka pomoc od tego opiekunczego panstwa taka rodzina moze liczyc a zobaczysz jaki bedzie bilans, juz pomijam ciagly stres tych dzieci zwiazany z zyciem wsrod obcego kulturowo narodu.
To nie sa pierwsze rodziny ktore wrocily do kraju i nie ostanie.Czasami sie trzeba zastanowic troszke i wybrac mniejsze zlo!

a jak to sobie radzi większość Norwegów w podobnych sytuacjach?
prawa są tu podobno takie same dla jednych i drugich
po obejrzeniu jak dobrze sobie musiało dawać radę wiele polskich rodzin w dużo gorszych warunkach Nowego Jorku mam zero litości dla polskiej kołtunerii, która nie daje sobie rady w komuszym kraju jak Norwegia
bo skurwysyństwo nie da rady języka opanować i tutejszych obyczajów zaakceptować, tylko się dookoła dopytuje co im się od NAVu należy
niech wy...dalaja do Polski i koniec kropka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(noki)
Wiking
.nawet niewiesz jaki jest powod powrotu do ojczyzyny a sie wypowiadasz naprawde ci sie nudzi bo wszedzie i na kazdy temat musisz kazdego obrazac i ciagle sie wtracac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jasta102 napisał:
Gamel Fazi napisał:
jasta102 napisał:
Gamel Fazi napisał:

a jak to sobie radzi większość Norwegów w podobnych sytuacjach?
prawa są tu podobno takie same dla jednych i drugich
po obejrzeniu jak dobrze sobie musiało dawać radę wiele polskich rodzin w dużo gorszych warunkach Nowego Jorku mam zero litości dla polskiej kołtunerii, która nie daje sobie rady w komuszym kraju jak Norwegia
bo skurwysyństwo nie da rady języka opanować i tutejszych obyczajów zaakceptować, tylko się dookoła dopytuje co im się od NAVu należy
niech wy...dalaja do Polski i koniec kropka

nie wspomnę o darmowych rybach i grzybach ja płacę w pl 50 zł za 1 kg łososia starego na dodatek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
A jaki jest powód?
Ukróciło by to dywagacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
powrot z dziecmi-100% popieram,a wszystkim glupim i slepym ktorzy wola zeby norge wychowalo im dzieci,zycze powodzenia.

"nie wspomnę o darmowych rybach i grzybach ja płacę w pl 50 zł za 1 kg łososia starego na dodatek "

tylko trzeba jeszcze ta rybe zlapac,miec na to czas,znac miejsce w ktorym moze sie to udac,dojechac tam,zaplacic za paliwo bramkia po kilku watpliwych polowach,patroszeniu skrobaniu,juz ci sie nie chce,i tym sposobem idziesz do sklepu i kupujesz .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok