Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2683 niezalogowanych)
6 Postów
Olga Wesoly
(Misiulinka_86)
Wiking
Ja sie nie zamierzam zalic ciezka sytuacja bo jej nie mam ....poprostu zadalam pytanie ...chyba od tego wlasnie jest forum ...skoro tyle osob pisze o tym samym nie musisz przeciez odp kazdemu...tak ?? Ale dzieki za odp ...choc duzo nie mowi mi....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Misiulinka_86 napisał:
Ja sie nie zamierzam zalic ciezka sytuacja bo jej nie mam ....poprostu zadalam pytanie ...chyba od tego wlasnie jest forum ...skoro tyle osob pisze o tym samym nie musisz przeciez odp kazdemu...tak ?? Ale dzieki za odp ...choc duzo nie mowi mi....

Jak mnie wkurwia ta wiejska maniera umieszczania partykuly TAK na koncu zdania.
Post mial wyjasnic motywy - nie pomagac. Z kontekstu dosadnie wynika, ze nie odpowiadam na takie pytania,

tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Olga Wesoly
(Misiulinka_86)
Wiking
Kolego ale czy ten post jest zaadresowany do Ciebie ??? Nie chcesz nie odp ...najwyrazniej bardzo Ci sie nudzi skoro od 3 lat czytasz to samo a dalej odp...... Koniec tematu ..Mylilam sie ze ktos zyczliwy odp ......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Misiulinka_86 napisał:
Kolego ale czy ten post jest zaadresowany do Ciebie ??? Nie chcesz nie odp ...najwyrazniej bardzo Ci sie nudzi skoro od 3 lat czytasz to samo a dalej odp...... Koniec tematu ..Mylilam sie ze ktos zyczliwy odp ......

Gdyby mi sie nie nudzilo to co bym tu robil o 00.00? A kolegami nie nie jestesmy i nigdy nie bedziemy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Olga Wesoly
(Misiulinka_86)
Wiking
No raczej ze nie bedziemy Mimo to dzieki za odp .... koniec watku ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Misiulinka_86 napisał:
Ja sie nie zamierzam zalic ciezka sytuacja bo jej nie mam ......
Kolezanko, zostan na Wyspach. Tutaj klimat jest kijowy. Im dluzej mieszkam, tym bardziej go mam dosyc.
Mam tez kilka kolezanek, rodowitych Angielek, i one wszystkie maja Norwegie powyzej dziurek w nosie. A powodow jest do tego wiele - zarowno klimat jak i cechy rodowitych Norwegow. A sa tutaj, bo taka maja sytuacje rodzinna, czy tez prace.

Kazdy kto przyjezdza tutaj mysli, ze to raj na ziemi - ludzie usmiechnieci i dobra socjalne nieziemskie.
Kto dluzej pomieszka, jezyka sie nauczy, dialekty zrozumie, to widzi, ze tak rozowo nie jest. Norwedzy usmiechaja sie do wszystkich, bo taki tu zwyczaj byc uprzejmym i usmiechnietym, a tak naprawde to maja wszystko i wszystkich gdzies. I wszystko pieknie i ladnie jak jestes zdrowa. Nie daj boze zachoworwc, bo do specjalisty to i rok w kolejce mozna czekac, albo i dluzej.

Echh, ide spac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Elise napisał:
Misiulinka_86 napisał:
Ja sie nie zamierzam zalic ciezka sytuacja bo jej nie mam ......
Kolezanko, zostan na Wyspach. Tutaj klimat jest kijowy. Im dluzej mieszkam, tym bardziej go mam dosyc.
Mam tez kilka kolezanek, rodowitych Angielek, i one wszystkie maja Norwegie powyzej dziurek w nosie. A powodow jest do tego wiele - zarowno klimat jak i cechy rodowitych Norwegow. A sa tutaj, bo taka maja sytuacje rodzinna, czy tez prace.

Kazdy kto przyjezdza tutaj mysli, ze to raj na ziemi - ludzie usmiechnieci i dobra socjalne nieziemskie.
Kto dluzej pomieszka, jezyka sie nauczy, dialekty zrozumie, to widzi, ze tak rozowo nie jest. Norwedzy usmiechaja sie do wszystkich, bo taki tu zwyczaj byc uprzejmym i usmiechnietym, a tak naprawde to maja wszystko i wszystkich gdzies. I wszystko pieknie i ladnie jak jestes zdrowa. Nie daj boze zachoworwc, bo do specjalisty to i rok w kolejce mozna czekac, albo i dluzej.

Echh, ide spac.

pierdolisz glupoty......i tyle w tym temacie....

ludzie sa tutaj tacy sami jak w PL, sa mili i uczciwi, sa kretaczek, falszywi itd.

zalezy w jakie towarzystwo sie wkrecisz...

przekroj polakow w NO jest tez kiepski, 70 % ma problemy z alkoholem, mysleniem itp. buraki ze az ....., tacy wlasnie kreauja wizerunek Polaka...

...i nie trzeba czekac na specjaliste rok czasu....................max od 6 do 8 tyg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
BiZi napisał:
...i nie trzeba czekac na specjaliste rok czasu....................max od 6 do 8 tyg
Moze tam, gdzie ty mieszkasz. Ja osobiscie czekalm na wizyte do reumatologa rok, a moj syn na usuniecie migdalkow 8 miesiecy. I skargi nic nie pomogly. Tak, ze nie mow, ze pisze glupoty.

Poza tym kazdy ma swoj punk widzenia i taki jest moj. To, ze tobie sie w Norwegii podoba nie znaczy, ze musi wszystkim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Elise napisał:
BiZi napisał:
Moze tam, gdzie ty mieszkasz. Ja osobiscie czekalm na wizyte do reumatologa rok, a moj syn na usuniecie migdalkow 8 miesiecy. I skargi nic nie pomogly. Tak, ze nie mow, ze pisze glupoty.

Poza tym kazdy ma swoj punk widzenia i taki jest moj. To, ze tobie sie w Norwegii podoba nie znaczy, ze musi wszystkim.

ja nie napisalem, ze ten kraj mi sie podoba w 100%, sa plusy i minusy.....ale roznica jest taka, ze ja nie narzekam tylko robie cos zeby bylo lepiej...

skoro Norwegia ci sie nie podoba to sie wyprowadz do innego kraju, a jezeli chcesz miec lepsza opieke lekarska przeprowadz sie do duzego miasta i problem zniknie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
BiZi napisał:
Elise napisał:
BiZi napisał:

ja nie napisalem, ze ten kraj mi sie podoba w 100%, sa plusy i minusy.....ale roznica jest taka, ze ja nie narzekam tylko robie cos zeby bylo lepiej...

skoro Norwegia ci sie nie podoba to sie wyprowadz do innego kraju, a jezeli chcesz miec lepsza opieke lekarska przeprowadz sie do duzego miasta i problem zniknie....

Ja mieszkam w " duzym miescie" w zwiazku z tym nie powinienem miec problemow z lekarzem.
short story - Skarga do fasta, brak rozpoznania debila, powtorna skarga, skierowanie do specjalisty, specjalista po 9 tyg, skierowanie na MRI wynik natychmiast lecz nastepna wizyta u specjalisty za miech - niefortunnie byl to czerwiec wiec frajer przelozyl na koniec wrzesnia, kolejne rozpoznanie, decyzja o operacji, operacja w styczniu( zjebana zreszta) calosc ok 1 rok.

Skutek - powtorna operacja w Warszawie, Carolina Medica koszt 15 .000 pln - Norsk nav zaplacil gdyz obawial sie procesu.

A w ilu % podoba ci sie w Norge? 78 czy moze 93? I co takiego robisz, zeby bylo lepiej w Norwegii? Ten problem mnie bardzo nurtuje.

Pewnie pracujesz i piszesz na forum - " By ludziom zylo sie lepiej"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok