Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2694 niezalogowanych)
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...najbardziej

zjebany wizerunek polaka

w norwegii,kreuja ci normalni.przyjedzie taki

normalny,nie burak,najlepiej od razu z zona i dwojka dzieci (3cie w drodze)

i uczepi sie tego norweskiego ogona na stale,nie jak burak tylko jak rzepa,a nawet zep! bo taki

to przeciez juz normalnie w kolysce marzyl o tym,zeby zamieszkac na ziemi wielkiego odyna

i bedzie wzdychal,mlaskal i klaskal,bo przeciez ponarzekac sobie normalnie tez nie moze,

wrocic tez juz nie ma do czego,bo mieszkanie sprzedane i dlugi w calej oklicy

wszystko co moze,to wzdychac,klaskac i mlaskac...zeby tylko nie

wyjebali,zeby tylko sie utrzymac...normalnie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
BiZi napisał:
Elise napisał:
BiZi napisał:
...i nie trzeba czekac na specjaliste rok czasu....................max od 6 do 8 tyg
Moze tam, gdzie ty mieszkasz. Ja osobiscie czekalm na wizyte do reumatologa rok, a moj syn na usuniecie migdalkow 8 miesiecy. I skargi nic nie pomogly. Tak, ze nie mow, ze pisze glupoty.

Poza tym kazdy ma swoj punk widzenia i taki jest moj. To, ze tobie sie w Norwegii podoba nie znaczy, ze musi wszystkim.

ja nie napisalem, ze ten kraj mi sie podoba w 100%, sa plusy i minusy.....ale roznica jest taka, ze ja nie narzekam tylko robie cos zeby bylo lepiej...

skoro Norwegia ci sie nie podoba to sie wyprowadz do innego kraju, a jezeli chcesz miec lepsza opieke lekarska przeprowadz sie do duzego miasta i problem zniknie....

Ja mieszkam w " duzym miescie" w zwiazku z tym nie powinienem miec problemow z lekarzem.
short story - Skarga do fasta, brak rozpoznania debila, powtorna skarga, skierowanie do specjalisty, specjalista po 9 tyg, skierowanie na MRI wynik natychmiast lecz nastepna wizyta u specjalisty za miech - niefortunnie byl to czerwiec wiec frajer przelozyl na koniec wrzesnia, kolejne rozpoznanie, decyzja o operacji, operacja w styczniu( zjebana zreszta) calosc ok 1 rok.

Skutek - powtorna operacja w Warszawie, Carolina Medica koszt 15 .000 pln - Norsk nav zaplacil gdyz obawial sie procesu.

A w ilu % podoba ci sie w Norge? 78 czy moze 93? I co takiego robisz, zeby bylo lepiej w Norwegii? Ten problem mnie bardzo nurtuje.

Pewnie pracujesz i piszesz na forum - " By ludziom zylo sie lepiej"

nie wiem gdzie ty sie leczyles ale albo chodziles do jakiegos ciapasa-lekarza albo miales pecha....

w skrocie powiem ci tak, wywalilem sobie dysk w kregoslupie i nie mialem problemow ze specjalistami.....- zaleczyli, dwa- uleglem wypadkowi w pracy, specjalisci ->operacja->rehabilitacja-> sprawna reka, bez problemow i udziwnien....

wielu moich znajomych, ktorzy mieli jakies problemy zdrowotne, nie mieli problemow z lekarzami....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
BiZi napisał:
skoro Norwegia ci sie nie podoba to sie wyprowadz do innego kraju, a jezeli chcesz miec lepsza opieke lekarska przeprowadz sie do duzego miasta i problem zniknie....
No to zaden nowy argument. Tylko cos sie komus nie podoba w tym kraju, to zaraz - won.
No i sam argument z wyprowadzka/przeprowadzka - rozne sa sytuacje w zyciu i nie zawsze przeprowadzka jest aktualna. Jakbym byla sama pewnie bym to zrobila, no ale nie jestem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...mnie

najbardziej sie podoba,

ze do wyrzucania,pierwsi pala sie ci,

ktorzy sami sa ( i zawsze beda) w norwegii obcy

p/s:
przyznac trzeba,ze i tak 'wyrzucacze' zlagodnieli,nieco.nie tak dawno,mozna bylo byc wyrzuconym (oryginalna wersja: wypierdalac z norge!) np: za to,ze komus nie podobala sie,deszczowa pogoda w no...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
[quote]BiZi napisał:
[quote]optimus reaktywacja napisał:
BiZi napisał:

nie wiem gdzie ty sie leczyles ale albo chodziles do jakiegos ciapasa-lekarza albo miales pecha....

w skrocie powiem ci tak, wywalilem sobie dysk w kregoslupie i nie mialem problemow ze specjalistami.....- zaleczyli, dwa- uleglem wypadkowi w pracy, specjalisci ->operacja->rehabilitacja-> sprawna reka, bez problemow i udziwnien....

wielu moich znajomych, ktorzy mieli jakies problemy zdrowotne, nie mieli problemow z lekarzami....

Oslo Universitetssykehus i Storgata 40 - Do pastowanych nie chadzam.
Ciekawe czy zachodzi jakas korelacja pomiedzy toba a " wielu moich znajomych, ktorzy mieli jakies problemy zdrowotne"

O jaki rodzaj problemow chodzi nie musze juz dociekac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
[quote][quote]BiZi napisał:
BiZi napisał:

Oslo Universitetssykehus i Storgata 40 - Do pastowanych nie chadzam.
Ciekawe czy zachodzi jakas korelacja pomiedzy toba a " wielu moich znajomych, ktorzy mieli jakies problemy zdrowotne"

O jaki rodzaj problemow chodzi nie musze juz dociekac.

widzisz stary, akurat na Storgata 40 to jest bardzo duzo lekarzy , ktorzy nie maja pojecia o swoim fachu.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
brzydal napisał:
...mnie

najbardziej sie podoba,

ze do wyrzucania,pierwsi pala sie ci,

ktorzy sami sa ( i zawsze beda) w norwegii obcy

p/s:
przyznac trzeba,ze i tak 'wyrzucacze' zlagodnieli,nieco.nie tak dawno,mozna bylo byc wyrzuconym (oryginalna wersja: wypierdalac z norge!) np: za to,ze komus nie podobala sie,deszczowa pogoda w no...

Bardziej norwescy niż norwegowie,a ci to mają ubaw dopiero z tego.
Popieram niepięknego w całej rozciągłości.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
BiZi napisał:
[quote]BiZi napisał:

widzisz stary, akurat na Storgata 40 to jest bardzo duzo lekarzy , ktorzy nie maja pojecia o swoim fachu.....

Akurat ten avdeling zajmuje sie atroskopiami. Lecz rozumiem, ze ty masz pelniejszy obraz kwalifikacji norewskich lekarzy z podzialem na szpitale.

W domysle: Stasiek powiedzial, ze Heniek czekal 6 miech w kolejce do lekarza w Radium, a Zosce przetrzymali porod na Ulevalu, itp. itd.

Zastanow sie co ty mowisz. Jak zwykle istnieje jakas wtajemniczona grupa rodakow, ktorzy "cos" wiedza lepiej od innych i w pelnej konfidencji dziela sie tajemnica jedynie ze znajomymi.

Jak mawiaja feministki: Nie zabij sie skacząc z poziomu wlasnego ego na poziom inteligencji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
[quote]BiZi napisał:
BiZi napisał:

Akurat ten avdeling zajmuje sie atroskopiami. Lecz rozumiem, ze ty masz pelniejszy obraz kwalifikacji norewskich lekarzy z podzialem na szpitale.

W domysle: Stasiek powiedzial, ze Heniek czekal 6 miech w kolejce do lekarza w Radium, a Zosce przetrzymali porod na Ulevalu, itp. itd.

Zastanow sie co ty mowisz. Jak zwykle istnieje jakas wtajemniczona grupa rodakow, ktorzy "cos" wiedza lepiej od innych i w pelnej konfidencji dziela sie tajemnica jedynie ze znajomymi.

Jak mawiaja feministki: Nie zabij sie skacząc z poziomu wlasnego ego na poziom inteligencji.

Ta rozmowa spelzla na niczym....nie chce mi sie pisac, co i dlaczego itd. bo nie widze sensu...ty juz wiesz najlepiej, juz oceniles, jestes expertem....

Oczywiscie twoja wiedza oparta jest na wieloletnich doswiadczeniach itd...
bo ktos ci cos tam spierdolil i postraszyles NAV ( grrrrr) a oni az tak sie przejeli, ze zaplacili za powtorna operacje w PL ...

Powodzenia w zyciu i narzekaniu....widze, ze wpierdoliles wszystkie rozumy i jestes kolejnym expertem od Norge....

nie chce mi sie juz rozmawiac na ten temat, mam wyjebane na to ....lecz sie gdzie chcesz, narzekaj ile chcesz itd..... twoja sprawa....inteligencie za dyche...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
bizi-, a jezeli chcesz miec lepsza opieke lekarska przeprowadz sie do duzego miasta i problem zniknie....

stavanger -jedno z 6ciu najwiekszych miast norwegii.
uraz-uderznie malym palcem u nogi w krawedz lozka,-
palec wygiety 180 stopni,bul jak skurwysyn,palec jak balon,stopa siwa
wizyta u konowala-porada
skleic dwa palce tasma+paracet
po ostrej dyskusji 3 dni zwolnienia.

pytanie o rentgen?
odp-nie potrzeba....

to do jakiego miasta mam sie wprowadzic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok