Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
agnieszka mielczarek jan nowak tomasz gonciarz Slavo Slavo Maja Zych Aleksandra Janewicz (18156 niezalogowanych)
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
barbara67 napisał:
macc- piszesz, ze ta sytuacja przestraszyla mnie jako matke

Bardzo sie mylisz - moje dzieci sa tu urodzone i wychowane i nigdy nie przyszlo mi do glowy, zebym w jakikolwiek sposob byla zagrozona jako matka. Mam swiadomosc i wiedze jakie rodziny ( matki i ojcowie ) leza w strefie zagrozenia i gdybym byla niekulturalna to bym cie sklela za twoja wypowiedz, bo baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mi daleko do tego typu matki To dotyczy tez wiekszosci matek ktore tu na forum czytaja te bezmyslne i nieudolne wypociny pozazycia.

Mam tez duze doswiadczenie z wspolpracy z Bv i jak juz pisalam nie spotkalam sie z przypadkiem odbierania dzieci bez powodu. Poza tym wiekszosc rodzicow, ktorym zostaly odebrane dzieci maja swiadomosc swoich zaniedban i nie spotkalam sie jeszcze z kims kto w tak beszczelny i arogancki sposob jest zaslepiony co do swojej niewinnosci

Nie wiem i mnie to nieinteresuje jakie masz powody do tak walecznej obrony tej kobiety, ale niemozliwym jest byc tak naiwnym i miec tak ograniczona perspektywe bez powaznych przeslanek osobistych.

Nie jestem przestraszona raczej zniesmaczona

Amen !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
144 Posty

(koalski)
Stały Bywalec
Tym razem coś "na poważnie" :

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
144 Posty

(koalski)
Stały Bywalec
No ale trzeba przyznać, że ma czym przypierd....

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
"pozazycie " napisałem że jestem BLISKO wydażen a nie że jestem bliski sytuacji w jakie jesteś ty!
Osoby które wskazujesz są stronnicze więc ....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Ciekawe wypowiedzi tylko o czym ? A raczej o kim? O pani Helenie? Cala dyskusja miala byc o BV,prawie dzialajacym,ludziach egzekwujacych to prawo i zgodnosci tego prawa z prawami miedzynarodowymi a na koniec o poszanowaniu tego co nazywamy rodzina!!!!!W koncu o granicy ingerencji panstwa w zycie rodziny!!!
Niestety wiekszosci tutaj bardziej pasuje pisanie o tym ze pani H. sie puszcza i jest dziwka niz o tym co wazne.No coz sensacja zawsze wygrywala z chlodnym podejsciem do sprawy.

Krotko gdyby Bv najpierw poszlo do sadu a potem po dziecko byloby po sprawie,gdyby BV najpierw przedstawialo zarzuty a potem wykonywalo wyrok(dla mnie zabranie dziecka z domu rodzinnego to wyrok dla tego dziecka) to byloby po sprawie.

PS: zglosze sie po prawa autorskie do Polityki za skradzony scenariusz artykulu ktory umiesczono tam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Tytul watku jest : Dzis zapadl wyrok w sprawie Nikoli , a nie dyskusja na temat BV w No. i jak to ja zrozumialam to autorka tematu miala na mysli wlasnie ta konkretna sprawe to czemoz tu sie dziwic ze ludzie dyskutuja na wlasnie ten temat. Jezeli ktos jest zadny sensacji i naglosnienia tej sprawy to chyba musi to byc sama autorka tematu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
barbara67 napisał:
Tytul watku jest : Dzis zapadl wyrok w sprawie Nikoli , a nie dyskusja na temat BV w No. i jak to ja zrozumialam to autorka tematu miala na mysli wlasnie ta konkretna sprawe to czemoz tu sie dziwic ze ludzie dyskutuja na wlasnie ten temat. Jezeli ktos jest zadny sensacji i naglosnienia tej sprawy to chyba musi to byc sama autorka tematu
A ja zrozumialem ze autorka tego tematu zwrocila uwage na sposob w jaki dziala BV. Wszyscy ktorzy tu w wielkim cudzyslowiu popierali p.H odnosili sie do praw obowiazujacych,sposobu dzialania ,schematow BV a nie samej pani H.
Tytul jest dla mnie prawidlowy poniewaz pokazuje ze BV nie jest wyrocznia na tej ziemi i niezawisle sady moga nie podzielac ich zdania!!!!
Niestety tylko osobiste wycieczki sprowadzily ta dyskusje na tor hamstwa i obludy(z mojej strony tez).Zamiast szukac argumentow dyskusja sprowadzala sie do epitetow.Nawet wyrok sadu,opinie bieglych na podstawie ktorych sad wydal wyrok dla niektorych jest tutaj nie wazny bo pani w gazecie napisala artykul!Ale nawet to nie ma znaczenia wiekszego w kontekscie CHOREGO SYSTEMU I PRAWA KTORE TUTAJ PANUJE!!!!!!!!!!!!! Niestety wiekszosci widac to pasuje w imie korony norweskiej i jej kursu w stosunku do zlotowki!
Barbaro jestes aktywnym dzialaczem tego systemu,pedagogiem ktory np mojej zaprzyjaznionej rodzinie zwraca uwage ze dziecko powinno jest ciemny chleb a nie jasny,ze slodycze to tylko raz w tygodniu albo ze dziecko ma sie integrowac z norweskimi kolegami i kolezankami pomimo jawnej arogancji z ich strony i wielokrotnego okazywania pogardy dla Polaka w szkole. Nie liczy sie to ze dziecko nie lubi czarnego chleba,ze w Polsce tez nigdy go nie jadlo,ze jest przyzwyczajone codziennie do szkoly zabierac baton na sniadanie,nie liczy sie to ze ma kolegow Norwegow spoza szkoly wazne ze system wie lepiej bo widzi oczami nauczyciela czy pracownika BV.
Niech zyje PZPR i przewodnia rola tej parti !!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Jestem tak blisko tej sprawy tzn. BV zabiera dzieci, ze blizej sie juz nie da byc
znaczy sie podjezdzasz radiowozem /dla kolegow ur przed 1989 podjezdza suka , podjezdza dyskoteka /i zabierasz dzieci a rodzicow w kajdanki i na wycieczke na kilka godzin
ty pracujesz w BV ze takie bzdury piszesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
fazi -ladniej bym tego nie podsumowal

gabryjel ochlajmordo widze ze teskniles,juz wrocilem
pytales jak sie czuje po artykule,wiec ci odpowiadam;tak jak i przed czyli bardzo dobrze
a teraz ty mi odpowiedz na pytanie ktore kiedys ci zadalem a ty je przemilczales-jakim ty byles rodzicem,patrzac oczywiscie przez pryzmat tego kraju,moze teraz sie doczekam odpowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok