Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
agnieszka mielczarek jan nowak tomasz gonciarz Slavo Slavo Maja Zych Aleksandra Janewicz (18140 niezalogowanych)
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
gabriel napisał:
lechnor napisał:... Informacje dajace nieco szersze spojrzenie na sytuacje w rodzinie panstwa R. ...www.polityka.pl/spoleczenstwo/reportaze/...ajestacie-prawa.read..."Jeszcze myślą, że system jest łatwy do ogrania. Hojny i partnerski. Niegrożący palcem ani pogardliwy. Tak więc ojciec sam odwiedza panie z systemu, żeby się pożalić. Nikola właśnie mu powiedziała, że ją mama wzięła do pana, który ściskał ją w sposób nieodpowiedni. Kupił jej rower. Żona, mówi, mało przebywa w domu, śpi w samochodzie. Zgadza się, żeby system pogadał z córką, która w sprzeczkach staje po stronie mamy. 20 maja 2011 r. Nikola potwierdza obecność starszego pana, co ma być jednak jej i mamy tajemnicą. Ujawnia fakt palenia oraz picia piwa przez Helenę R. w dziecinnym pokoju. System jest wstrząśnięty." ...
----
NO TAK ...
I z Nowym Rokiem ... Oficjalnie ... BOMBA PĘKŁA ...
---

SMUTNE TO... JEDNAK MAM OGROMNĄ SATYSFAKCJĘ Z TEGO ARTYKUŁU ...

Gdyż oficjalnie , mogę napisać iż MATKA NIKOLI w małżeństwie z Darkiem...NA TERENIE ...NORGE... była ...ZWYKŁĄ DZIWKĄ .../ delikatnie rzecz ujmując /...

- Jak teraz czuje się ..."kryss"... i jemu podobni , stający w obronie... NIEPOKALANEJ - tej konkretnej - MATKI POLKI...!?!?!? .

---

Pisałem Wam PRAWDĘ... To Mnie z BŁOTEM mieszaliście , ech Ludziska ...ludziska ... , kiedy wreszcie zaczniecie myśleć logicznie ... ODKŁADAJĄC EMOCJE NA BOK...
...KIEDY...?

Hahaha - jesteś zabawnym zwierzątkiem.

1. Dziennikarka nie rozmawiała z Nikolą.
2. Wytłumacz dlaczego sąd polski nie dał wiary tym zeznaniom o notorycznej przemocy? - i dlaczego ta dziennikarzyna tego nie napisała?
3. Dowody, albo spier$#^j

Najpierw naucz się korzystać z mózgu a dopiero potem pisz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
patim napisał:
ekspertem moze nie ale urzednikiem panstwowym pewnie tak
Veiledende satser for besøkshjem pr. barn pr. døgn fra 1. juli 2011
10 år og eldre
285,-
630,-
915,-

3 posty i wszystkie w obronie BV i to w 20 minut znalazles

915Kr za dzien to malo ?

Przepraszam a kto ci broni z tego skozystac?
Przynajmniej raz w tygodniu widze ogloszenia ze potrzeba rodzin zastepczych i besøkshjem.
Jest juz pare polskich rodzin ktore sie tym zajmuja..

Tak sie zastanawiam dlaczego zdecydowana wiekszosc rodzin wogole nie ma i nie miala kontaktu z barnevern??
Moze dlatego ze wychowuja swoje dzieci tak jak powinno to sie robic?
I nie "uzywaja" ich do zebrania o dalsze pieniadze od panstwa?

Pare tygoni temu siedzac na lotnisku obserwowalem ( z nudow) zachowanie niektorych rodzicow z naszej ojczyzny.
Mamusia do synka ok 6lat : bo ci gnoju lape urwe
Tatus do synka ok 10 lat : choc k.. bo musze whisky kupic w bezclowce..

Czy tacy "ludzie" powinni wychowywac dzieci?
Na szczescie nie ja o tym decyduje.

Moim zdaniem najwieksza wine ponosza rodzice a zaraz po nich nasza "kochana "ambasada ktora w kazdej chwili moze wystapic o wydanie polskiego obywatela..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
ciekawski napisał:
patim napisał:
ekspertem moze nie ale urzednikiem panstwowym pewnie tak
Veiledende satser for besøkshjem pr. barn pr. døgn fra 1. juli 2011
10 år og eldre
285,-
630,-
915,-

3 posty i wszystkie w obronie BV i to w 20 minut znalazles

915Kr za dzien to malo ?

Przepraszam a kto ci broni z tego skozystac?
Przynajmniej raz w tygodniu widze ogloszenia ze potrzeba rodzin zastepczych i besøkshjem.
Jest juz pare polskich rodzin ktore sie tym zajmuja..

Tak sie zastanawiam dlaczego zdecydowana wiekszosc rodzin wogole nie ma i nie miala kontaktu z barnevern??
Moze dlatego ze wychowuja swoje dzieci tak jak powinno to sie robic?
I nie "uzywaja" ich do zebrania o dalsze pieniadze od panstwa?

Pare tygoni temu siedzac na lotnisku obserwowalem ( z nudow) zachowanie niektorych rodzicow z naszej ojczyzny.
Mamusia do synka ok 6lat : bo ci gnoju lape urwe
Tatus do synka ok 10 lat : choc k.. bo musze whisky kupic w bezclowce..

Czy tacy "ludzie" powinni wychowywac dzieci?
Na szczescie nie ja o tym decyduje.

Moim zdaniem najwieksza wine ponosza rodzice a zaraz po nich nasza "kochana "ambasada ktora w kazdej chwili moze wystapic o wydanie polskiego obywatela..

polac mu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
WIDZĘ ,że dzięki jakiemuś... popaprańcowi ... pod nazwą ..."mac_cc" ...
...ADMINISTRATOR wszedł w Mój post i skreślił część zdania ...---
DZIĘKUJĘ ... tobie następny ... KONFIDENCIE ...
---
Tak przy okazji do samego Administratora ...który uczynił to co zrobił ... .
Nie mam NIC DO CIEBIE osobiście ... , taka wredna praca , jak konfidenci uprzejmie donoszą ...
---
Jednak samo słowo ....>ZWYKŁA DZIWKA< bez względu na użyty dalszy kontekst , nie jest zwrotem wulgarnym ... niemniej może być postrzegany jako obraźliwy o ile nie ma się dowodów ...WINY..
---
W tym przypadku Mąż tej kobiety sam doniósł do -BV- , że Jego żona ... >szlaja< się po obcych chłopach i to w dodatku z Ich Dzieckiem...
---
Co w Norge już samo To , wyklucza taką kobietę poza nawias ...
Ba , jest nawet bardzo eleganckie powiedzenie , na taką panią ... Jak sobie przypomnę to podam .
---
A może Ktokolwiek wie Tu na Forum , jakim zwrotem po norwesku , określa się żony , które zdradzają jawnie Swoich mężów , gdy Oni pracują w delegacjach ...? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
gabriel napisał:
WIDZĘ ,że dzięki jakiemuś... popaprańcowi ... pod nazwą ..."mac_cc" ...
...ADMINISTRATOR wszedł w Mój post i skreślił część zdania ...---
DZIĘKUJĘ ... tobie następny ... KONFIDENCIE ...
---
Tak przy okazji do samego Administratora ...który uczynił to co zrobił ... .
Nie mam NIC DO CIEBIE osobiście ... , taka wredna praca , jak konfidenci uprzejmie donoszą ...
---
Jednak samo słowo ....>ZWYKŁA DZIWKA< bez względu na użyty dalszy kontekst , nie jest zwrotem wulgarnym ... niemniej może być postrzegany jako obraźliwy o ile nie ma się dowodów ...WINY..
---
W tym przypadku Mąż tej kobiety sam doniósł do -BV- , że Jego żona ... >szlaja< się po obcych chłopach i to w dodatku z Ich Dzieckiem...
---
Co w Norge już samo To , wyklucza taką kobietę poza nawias ...
Ba , jest nawet bardzo eleganckie powiedzenie , na taką panią ... Jak sobie przypomnę to podam .
---
A może Ktokolwiek wie Tu na Forum , jakim zwrotem po norwesku , określa się żony , które zdradzają jawnie Swoich mężów , gdy Oni pracują w delegacjach ...? .

Taki ze mnie skryty konfident że Ciebie ostrzegałem kilka razy i do tego zwróciłem na Ciebie uwagę publicznie: www.mojanorwegia.pl/forum/view/3/dyskusj...nu_10,10.html#145342

Wiesz dobrze że nie chodzi o przekleństwa. Kliknij na link a zwrócisz uwagę na "216 § 2 K.k". Wklep w google a tam magiczne słowa "zniewaga za pomocą środków masowego komunikowania".

Mnie możesz obrażać i wyzywać od popaprańców. Pomimo że czyn jest podobny, mam to gdzieś. Jak będziesz nadal się zachowywał tak w stosunku innych osób nadal będę raportował. Jak Ciebie to nic nie nauczy to namówię te osoby które wyzywasz z imienia i nazwiska, aby złożyły pozew przeciw tobie wraz z dowodami.

I jakie masz dowody? W sensie prawnym artykuł prasowy nie jest dowodem (i to jeszcze taki wobec którego mają zostać wyciągnięte konsekwencje karne...)

Forum jest zarejestrowane w pl.

Pozdrawiam - jak nie umiesz dyskutować w sposób kulturalny, to schowaj klawiaturę do szafy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Dobrze
Niech mi ktos wreszcie powie czy 14,000tyś dzieciaków to dużo????????????? Tyle dzieci zmienia rocznie rodzine w Norwegii
a 130,000 to mało?????? tyle dzieci w Polsce zmienia rodzine rocznie,to jest chandel dziećmi dla zysku, szukanie materiału genetycznego,złośliwość SYSTEMU na dobrych rodzicach czy co do cholery?Hm?
jaka jest prawda czy ktoś z was jest mi w stanie na to odpowiedzieć czy będziecie dewagować snuć domysły grozić sądami ..ble... ble..
Chce żeby mi ktoś sensownie odpowiedzał...
jestem bardzo blisko opisywanych tu wydażeń...
bardzo blisko...
ma pakować dzieciaki i wiać?????
pijaczkom i prostakom za odpowiedzi z góry dziękuje nie bedą brane pod uwagę!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mac_cc napisał:
.... Kliknij na link a zwrócisz uwagę na "216 § 2 K.k". Wklep w google a tam magiczne słowa "zniewaga za pomocą środków masowego komunikowania".
- jak nie umiesz dyskutować w sposób kulturalny, to schowaj klawiaturę do szafy.

ANO WŁAŚNIE ...
Schowaj swoją klawiaturę w szafie , a sam w mysią dziurę .
Jak już zaczynasz cytować jakiś artykuł ...a zwłaszcza KARNY , to bądź uczciwy , chociażby w stosunku do siebie samego . i nie Ośmieszaj się . A ZWŁASZCZA NIE STRASZ ponieważ PUBLICZNE STRASZENIE innej osoby , również jest zagrożone karą , taką czy inną . Przekonała się ostatnio o tym , była posłanka , która będąc posłem na sejm , straszyła policjantów , że Ich z pracy pozwalnia , za chęć wlepienia mandatu za szybką jazdę i rozmowę przez telefon , podczas prowadzenia auta ...

art. 216
§ 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,

podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego
albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną,
sąd może odstąpić od wymierzenia kary.

§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.
---
WIESZ
Współczuję tobie ... naprawdę ... , jesteś jak ten Obrońca Skazanych przestępców ...którzy odsiadują wieloletnie wyroki w ciężkich Więzieniach Karnych ...
Tak długo Oni Walczą o lepszy byt , dopóki jakiś przestępca , nie zrobi im samym krzywdy lub ich rodzinom ...
Wtedy sami w sądzie walczą o jak najcięższy wyrok dla przestępcy ...
ECH szkoda z tobą prowadzić tą zaczepną walkę .
---
POCZEKAM , AŻ ŻYCIE I CIEBIE KOPNIE W ...ŻYĆ ... ZOBACZYMY JAK WTEDY BĘDZIESZ... PIAŁ ...

---

BĘC...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gabriel napisał:
[quote]mac_cc napisał:
.... Kliknij na link a zwrócisz uwagę na "216 § 2 K.k". Wklep w google a tam magiczne słowa "zniewaga za pomocą środków masowego komunikowania".
- jak nie umiesz dyskutować w sposób kulturalny, to schowaj klawiaturę do szafy.

ANO WŁAŚNIE ...
..[/b]

art. 216
§ 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną,

A czym Ciebie ktoś znieważył tzn. matka Nikoli i kiedy miało miejsce "wyzywające zachowanie"???

artykuł nie jest dowodem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
M C
(mac_cc)
Początkujący
gabriel napisał:
mac_cc napisał:

ANO WŁAŚNIE ...
Schowaj swoją klawiaturę w szafie , a sam w mysią dziurę .
Jak już zaczynasz cytować jakiś artykuł ...a zwłaszcza KARNY , to bądź uczciwy , chociażby w stosunku do siebie samego . i nie Ośmieszaj się . A ZWŁASZCZA NIE STRASZ ponieważ PUBLICZNE STRASZENIE innej osoby , również jest zagrożone karą , taką czy inną . Przekonała się ostatnio o tym , była posłanka , która będąc posłem na sejm , straszyła policjantów , że Ich z pracy pozwalnia , za chęć wlepienia mandatu za szybką jazdę i rozmowę przez telefon , podczas prowadzenia auta ...

art. 216

§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.
---
WIESZ
Współczuję tobie ... naprawdę ... , jesteś jak ten Obrońca Skazanych przestępców ...którzy odsiadują wieloletnie wyroki w ciężkich Więzieniach Karnych ...
Tak długo Oni Walczą o lepszy byt , dopóki jakiś przestępca , nie zrobi im samym krzywdy lub ich rodzinom ...
Wtedy sami w sądzie walczą o jak najcięższy wyrok dla przestępcy ...
ECH szkoda z tobą prowadzić tą zaczepną walkę .
---
POCZEKAM , AŻ ŻYCIE I CIEBIE KOPNIE W ...ŻYĆ ... ZOBACZYMY JAK WTEDY BĘDZIESZ... PIAŁ ...

---

BĘC...

1. Odstąpienie od wymierzenia kary nie oznacza tego że nie złamałeś prawa. Odstąpienie od wymierzenia kary oznacza że zostałeś uznany za winnego i będziesz miał w papierach że taki czyn popełniłeś. Jedynie nie poniesiesz kary.
2. Wątpię że w twoim wypadku mógłby być stosowany paragraf 3ci. Zamieść tutaj dowód który w świetle prawa wskazywałby na "wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego"...
Zdjęcie? - hmm to że mi się może nie podobać nie nosi ono takich znamion prawnych.
Posty? - które - wskaż które posty ciebie sprowokowały i noszą takie znamiona prawne... Jak widzę to ty zawsze byłeś prowokatorem tych głupich wymian na słowa.

I odwal się od mojego życia. Wiem co to znaczy dostać kopa w tyłek od życia i potrafię trzeźwo patrzeć na świat (a po twoich postach widać że bujasz w obłokach niczym dzieciak rozpieszczony przez rodziców).

----------
Co do groźby karalnej - tu masz jej definicję: "Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."
i tutaj:
"art. 191 § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3."

Złożenie pozwu nie jest przestępstwem, ani groźbą bezprawną Zatem dopóki nie dotyka to problematyki stalkingu to mogę tobie bez żadnych konsekwencji oznajmić - że twoje przekraczanie granic prawa może spotkać się z procesem karnym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Panowie uciszcie swoje Ego !!!!!!!!!!!!!

artykuł nie jest dowodem...
Tak, nie jest !!!
Dziwne jest że autor ma wgląd do notatek pracownika BV*czy takrze do akt wpomnianej Policji która podobno była wzywana na tzw. interwęcje rodzinne, niemniej jest dość wiarygodny co do sposobu dzałania instytucji , chodzi mi głownie o ciągłe notowanie słów wypowiedzanych przez rodziców na spotkaniach(miałem okazje doświadczyć tego osobiście, nie tylko z BV ale ze szkołą lub BH) Panie są bardzo miłe " bardzo MIŁE "potakuja kiwają głowami "no tak , oczywicśie"
a tu zapiski ,zapiski do których ty nie masz żadnego wzgladu jako rodzic.
To chyba nie jest NORMALNY system to raczej ....słowo które mi sie ciśnie na usta to KONTROLA KONTROLA KONTROLA .
Zdaje mi sie ze jestem dobrym rodzicem ...ale słucham tego wszystkiego i mam wątpliwości Olbrzymie wątpliwości czy aby na pewno.. wiec cos tu chyba nie tak jest rodzic nie powinnien sie zastanawiać czy przyjda i tak poprostu zabiora mi dziecko bo spóżniło sie do szkoły..hm? co
to nieco traci SS Gestapi czy innym KGB
Zastanawiam sie w jakim kraju przyszło mi żyć ..czy mogłem sie aż tak pomylić?
Norwegia wydaje sie być RAJEM z perspektywy Polski ale kiedy sie tu jest i ma sie do czyniena z czyms takim ...hm..raj staje sie więzieniem z kratami i ogrodzeniem pod napięciem ze strażnikami inwiglotami jak z Kafki.
Przepraszam za mój słowotok ale ostatnio mam wiele w głowie i w sercu
pozd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok