Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(4751 niezalogowanych)
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
agnieszkaj81 napisał:
Mnie sie podoba w Norwegach to,ze nie sa tacy wscipscy jak Polacy. Tutaj kazdy zyje swoim zyciem a nie tym co sasiad ostatnio zrobil. Tu nikt nie uzywa slawnego powiedzenia "Co ludzie powiedza?". Nie podoba mi sie, ze sa tacy egoistyczni. Nikt nikomu nie pomaga za darmo.

W Polsce nie podoba mi sie ta cala biurokracja. Nic nie mozna zalatwic za jednym zamachem. Tu nawet paszport przysylaja poczta w ciagu kilku dni, zdjecia tez robia na miejscu.

No i oczywiscie te wszystkie przyjemne panie w polskich sklepach. Az strach sie bac. Tylko stoja i patrza czlowiekowi na rece.

Wydaje mi sie, ze to zalezy czy mieszkasz w wiekszej czy w mniejszej osadzie / miescie .
W mniejszych miejscach sa No. bardziej wscibscy, ale tez pomagaja sobie nawzajem .
W miescie - nie zajmuja sie swoimi sasiadami , ale tez nie sa tak ochoczo nastawieni do pomocy

A na biurokracje tu tez sa narzekania

Ale co do pan w sklepach to sie z toba zupelnie zgadzam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Dariusz Krystosiak
(krystod)
Wiking
panladnyzrodzina napisał:
tutaj tez patrza - kamery i lustra podwieszone nad glowami!
To chyba w większych miastach ciekawe co jest tego powodem?
Tam gdzie byłem rok temu w "Jokerze" właśnie zastanawiało nas gdzie ochroniarz albo lustra czy kamery,żadnego z tych zabezpieczeń nie było.Przy kasie siedziała dziewczyna a chłopak rozkładał coś na półkach a jak było kilka osób to On też siadał na drugą kasę.
Tyle że populacja we wsi coś niewiele ponad 200 osób a śmy byli pierwszymi turystami we wsi
Generalnie to wiedzieli że Polacy gdzieś tam w miastach pracują ale żeby z Polski do nich na wakacje przyjeżdżali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
...agnieszkaj81!

norweskie ogorki i sledzie ci nie smakuja!!

pakujesz manatki - natychmiast!!!

Widze, ze panu zaciela sie plyta ..............

..............a pozatym proponuje ci zalozyc watek - Na stos z Barbara

a moze ............ Jaki ja jestem zazdrosny ..........

a moze ............ Nienawisc do Barbary !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...nie wiem krystod

co dla ciebie znaczy wieksze miasto i jaki masz staz w odwiedzaniu norweskich sklepow

dla mnie absolutnym hitem,sa te wielkie lustra w vinmonopolet!

p/s:
w kraju nad wisla,w miejscowosciach z 200-ma mieszkancami,tez nie ma sensu prowadzic 'monitoringu'
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
barbara67 napisał:[/b]

..............a pozatym proponuje ci zalozyc watek - Na stos z Barbara

a moze ............ Jaki ja jestem zazdrosny ..........

a moze ............ Nienawisc do Barbary !!!

o nie, nie. my tu się będziemy właśnie modlić aby Barbara długo żyła i oby zdrowie umysłowe jakie ma, to jej dalej dopisywało. zawsze to rozerwać się można i odprężyć trochę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
...nie wiem krystod

co dla ciebie znaczy wieksze miasto i jaki masz staz w odwiedzaniu norweskich sklepow

p/s:
w kraju nad wisla,w miejscowosciach z 200-ma mieszkancami,tez nie ma sensu prowadzic monitoringu

A moze ma to cos wspolnego z przestrzenia geograficzna No ?????????????

................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
...powiem jedno-KOBIETY-macie rację!!!ale....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Dariusz Krystosiak
(krystod)
Wiking
...nie wiem krystod

Faktem jest że unikam miast większych jak np. Voss chociaż w Voss po sklepach chodziłem bo szukałem sweterka takiego z norweskim wzorkiem a w spożywczym w Voss nie zwróciłem uwagi na zabezpieczenia.Staż mam niewielki bo spędzam w Norwegii od 4 lat 2 tygodniowe wakacje i staramy się wybierać miejsca jak najmniej zaludnione a po takich wsiach faktycznie zabezpieczenia są zbędne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Ja moze napisze to co pewnie wiekszosc chcialaby ale sie krepuje. Na pytanie " Czego najbardziej nie lubisz w Norwegii" odpowiedz " Polakow, ktorzy tu mieszkaja".

Nie pisalam tego akurat od siebie, ale tak z wlasnych obserwacji.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
święta prawda Agnieszko. gratuluję dożycia tak wspaniałego wieku i tak sprawnego umysłu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok