Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(4753 niezalogowanych)
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
agnieszkaj81 napisał:
retier1 napisał:
agnieszkaj81 napisał:
Ja moze napisze to co pewnie wiekszosc chcialaby ale sie krepuje. Na pytanie " Czego najbardziej nie lubisz w Norwegii" odpowiedz " Polakow, ktorzy tu mieszkaja".

Nie pisalam tego akurat od siebie, ale tak z wlasnych obserwacji.

Niech każdy mówi za siebie,raczej nie lubię kontaktów z większością z nich
......a to chyba jest różnica?

Jak dla mnie nie ma. Co tutaj robisz w takim razie?

.............. a jak myślisz ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Kontynuacja tego watku w " Norwegia stała się częścią mnie " i w wielu innych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Katarzyna K.
(Katarzyna1)
Wiking

ludzi sie kocha bo tak szybko odchodza . to przykre co napisalas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(kamil85)
Wiking
Barbaro!!! Droga Barbaro!!!
Jako obywatelka kraju który przeszedł zmianę ustroju z komunistycznego na demokratyczny, zastanów się, zerknij w historię polski. Kiedyś w Polsce też mówiono że huty i zakłady wyrabiają 300 procent normy i że każdy obywatel jest zadowolony.... Czy czegoś ci to nie przypomina??? Nie dziw się że spora część polaków jest niezadowolona z ich systemu, jeśli cały czas trują że jest super i wszystko co No to najlepsze. Oni w tej mentalności się wychowali i w tej mentalności umrą. My mamy porównanie, wystarczy się trochę zastanowić Barbaro. Nie będę się więcej rozpisywał bo pomyślisz że Cię chce przekonać do mojej racji, a tak nie jest.
Spójrz na problem obiektywnie a przekonasz się sama....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Katarzyna1 napisał:

ludzi sie kocha bo tak szybko odchodza . to przykre co napisalas.

Nie rozumiem o jaka moja wypowiedz ci chodzi ????????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
kamil85 napisał:
Jako obywatelka kraju który przeszedł zmianę ustroju z komunistycznego na demokratyczny, zastanów się, zerknij w historię polski. Kiedyś w Polsce też mówiono że huty i zakłady wyrabiają 300 procent normy i że każdy obywatel jest zadowolony.... Czy czegoś ci to nie przypomina??? Nie dziw się że spora część polaków jest niezadowolona z ich systemu, jeśli cały czas trują że jest super i wszystko co No to najlepsze. Oni w tej mentalności się wychowali i w tej mentalności umrą. My mamy porównanie, wystarczy się trochę zastanowić Barbaro. Nie będę się więcej rozpisywał bo pomyślisz że Cię chce przekonać do mojej racji, a tak nie jest.

Ja bardzo dobrze rozumiem, ze wielu nie jest zadowolonych z systemu w No., uwaza no. za leni smierdzacych, ze krytykuja tu wszystko od szkoly, sluzby zdrowia, sposobu pracy, zycia, swietowania, sposobu jezdzenia i ..............................................................

Ale nie rozumiem jak tu moga zyc z takim negatywnym nastawieniem i czesto bez mozliwosci komunikowania sie z tubulcami. Sa inne kraje, inne obyczaje, inne mozliwosci pracy ktore moze bylyby lepsza i dajaca wiecej szczescia alternatywa dla tych niezadowolonych z No.

Nie wiem co tu jest do porownywania - kazdy jest kowalem swego losu i kazdy spi jak sobie poscieli i nie ma co winic otoczenia, systemow i innych ludzi za swoje osobiste wybory w zyciu

Takie jest moje spojrzenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(kamil85)
Wiking
Widzę że twój sposób czytania ze zrozumieniem i interpretacja pozostawiają wiele do życzenia...
Wydaje mi się że cały ten norweski świat oglądasz przez różowe okulary z wielkim napisem I LOVE NORGE. Powiedzenie "Skoro wszedłeś między wrony, kracz jak i one" pasuje tutaj w 100% do Twojej osoby.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
206 Postów

(20cm)
Stały Bywalec
kamil85 napisał:

A cóż to za konstrukcja ta "obiektywna prawda"? Barbara wydaje sie być szczęśliwa tu gdzie jest, Ty wydajesz sie, że nie...to gdzie jest ta prawda, za przeproszeniem, OBIEKTYWNA?
Załóżmy, że bedziesz tę swoją dłużej tu lansował przy wtórze równie niezadowolonych. I załóżmy, że dam się przekręcić. I zamiast jednej zrzędy będą dwie. I bedziemy chodzić po ulicach i szukać dziury w chodniku.
Nie, nie kolego, jakieś to mało atrakcyjne. Chyba wolę żyć w tej swojej /niech Ci będzie/ niewiedzy, a przynajmniej zadowolony.
Zycie jest sexi!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
20cm napisał:
kamil85 napisał:

A cóż to za konstrukcja ta "obiektywna prawda"? Barbara wydaje sie być szczęśliwa tu gdzie jest, Ty wydajesz sie, że nie...to gdzie jest ta prawda, za przeproszeniem, OBIEKTYWNA?
Załóżmy, że bedziesz tę swoją dłużej tu lansował przy wtórze równie niezadowolonych. I załóżmy, że dam się przekręcić. I zamiast jednej zrzędy będą dwie. I bedziemy chodzić po ulicach i szukać dziury w chodniku.
Nie, nie kolego, jakieś to mało atrakcyjne. Chyba wolę żyć w tej swojej /niech Ci będzie/ niewiedzy, a przynajmniej zadowolony.
Zycie jest sexi!!!

ehe a gdzie się ona pojawiła?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(kamil85)
Wiking
Dobrze że w Polsce był taki pan o nazwisku Wałęsa i spora rzesza ludzi co widziała tę dziurę w chodniku, bo jeśli by był tylko taki jeden pan o niku 20cm i rzesza podobnych mu ludzi, to do tej pory Polskę by zasłaniała żelazna kurtyna. Leprze słodkie kłamstwo niż gorzka prawda....
BRAWO 20cm !!! Brawo!!! Właśnie udowodniłeś..... a może znajdziemy Cię na liście wildsteina???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok