Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Karol Pitek Radosław Rutkowski Zbigniew Karpinski (76 niezalogowanych)
17 Postów
Tomasz012
(Tomasz012)
Wiking
Poprostu polska wychodzi źle bo mówią co myślą. Norwegia chce dobrze wyjść w oczach swiata i dla gazet. Niejednokrotnie słyszałem czy w pracy czy w zuciu prywatnym że nie jest im to az tak obojetne kogo maja za sasiada czy z kim pracują. Wiec jest to ściema, a sami mlodzi norwegowie co mówią ? Nie dzieci politykow tylko posluchajcie na ulicy w pubach czy w innych miejscach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:16  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jan kaczmarek
(antychryst)
Wiking
Adam Kamysz jesteś wzorowym przykładem inteligentnego człowieka.
Co jest niestety rzadkością na tym forum.
Niektórzy z uczestników są tak nawiedzeni, zawiedzeni i zaciekli, że gdyby mogli to w imię swoich chorych i średniowiecznych przekonań mordowaliby wszystkich myślących inaczej.
Dobrzy byliby jako pracownicy świętej inkwizycji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
A ile krwi popłynęło podczas wszystkich lewicowych rewolucji? Ludzie się dzielą na 3 równe części: prawice, centro i lewice, tego nie zmienimy. Tu potrzeba prawdziwej tolerancji. Polaryzowanie społeczeństw to przemyślana akcja, na którą prawie wszyscy się nabierają. Potrzebny jest balans. Są dobre rzeczy i po prawej i po lewej stronie. Obecnie to lewa strona podczas jednego pokolenia chce zniszczyć Europę. Niszczą europejskie fundamenty a bez fundamentów nic nie przetrwa. Gdyby nie te nasze fundamenty to nadal byśmy byli barbarzyńcami, a teraz patrząc na program MDG do oni chcą nas cofnąć do czasów barbarzyńskich.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Adam Kamysz
(Duchowny)
Wiking
"Obecnie to lewa strona podczas jednego pokolenia chce zniszczyć Europę. Niszczą europejskie fundamenty a bez fundamentów nic nie przetrwa" To jest właśnie typowa prawacka demagogia , rzucanie na oślep samymi ogólnikami kompletnie bez merytorycznych przykładów i danych. A tak poza tym nie jest żadnym lewakiem, jestem centrystą jak już , zwolennikiem liberalnej gospodarki wolnokonkurencyjne bez rozbuchanego egalitaryzmu ekonomicznego, a sferze światopoglądowej jestem oczywiście chrześcijańskim liberałem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Jeśli chodzi o przykład to chociażby zdejmowanie symbolów chrześcijaństwa i zastępowanie ich obecnie tęczową flagą. Niekontrolowany napływ muzułmanów Do Europy, w skali takiej że sami muzułmanie mówią że Europa już jest ich. Mahomet choć nie negował judaizmu i chrześcijaństwa to twierdził że zadaniem muzułmanów jest utrudniać nam życie. Stary i nowy testament przeczytałem kilka razy, ale mam ochotę odsłuchać Koran by mieć bardziej obiektywne spojrzenie. Wczoraj słuchałem profesora, który mówił że w wersji arabskiej najlepiej rozumie się Koran. To jest skomplikowany świat, Arabowie, Persowie, szyici, sunnici, konflikty sięgające dawnych cywilizacji, których przeciętna Europejska masa nie rozumie a się do nich miesza… Powinniśmy zająć się swoimi problemami w europie ponieważ nie dzieje się dobrze i nie jest to tylko moje zdanie tylko wielu specjalistów a przede wszystkim zwykłych ludzi. My Polacy dobrze wiemy że komunizm kończy się porażką i powinniśmy innym o tym przypominać. Rødt rośnie w siłę, MDG również a oznacza to tylko pogłębienie obecnych problemów.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok