Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rośnie bieda w Norwegii. Polska stawiana jako pozytywny przykład zmian - Norwegia

Czytali temat:
Karol Pitek xxx yyy Zbigniew Karpinski Nauka Transport Riggman (1604 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Rośnie bieda w Norwegii. Polska stawiana jako pozytywny przykład zmian
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1) Online
Wiking
Jak Høyre z resztą bandy zaczęli rządzić to chyba im się wydawało że w Norwegii jest raj i nawet jeśli wiele świadczeń się obetnie a dołoży innych wydatków to i tak tu będzie nadal raj. Wymyślili sobie że skoro mają tylu uchodźców to ich pogonią do pracy a pozbędą się sprawdzonych fachowców z Europy wschodniej, pandemia dała im tu duże pole do popisu. Przed Høyre jedno z moich dzieci dostawało w szkole średniej około 2500kr stypendium, zawsze było na jakieś ubrania czy inne pierdoły, za Høyre kolejne dziecko dostawało już 1000kr, mimo że ceny wzrosły, więc ja musiałem dawać więcej kieszonkowego a przy okazji było więcej opłat. Wcześniej płacenie ogromnych podatków miało jakiś sens, później poszło to w kierunku łupienia zwykłych ludzi. Moja recepta na to było otwarcie firmy, przynajmniej już wiem że należy liczyć tylko na siebie a w żadnym wypadku na pracodawców czy polityków. Obecny rząd to zbieranina nieudaczników, to trochę tak jakby mieć jakiś super samochód a w wyścigu wlec się na końcu. Dać im jeszcze dwie kadencje a Norwegia zacznie Naddniestrze podziwiać. Miejmy nadzieję że w końcu Norwegowie zaczną mieć jaja jak wcześniejsze pokolenia, które umiały walczyć o swoje, to co było jeszcze 15 lat temu można było podziwiać, trudno było uwierzyć że im się udało stworzyć największą klasę średnią na świecie. Niestety sielanka długo nie trwała.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:43  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jan kaczmarek
(antychryst)
Wiking
Ja nie znam języka ale i tak swoje wiem i widzę....
Rasizm, ksenofobia, hipokryzja bije od nich na odległość.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:34  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
xxx yyy
(sagan)
Nowicjusz
Martin19 napisał:
Bida bida…ale tez nie chodzi o pieniądze …
Jak my jesteśmy traktowani w No …
Uszy więdną jak ktoś zna język ..to jest to właśnie ….. ludzie uciekają z NO..bo już nie maja siły szarpać się z debilami i patrzeć turbany..

O fajnie,ze cie znalazlem w tym watku Martin19.
Co ty taki niezadowolony z Norwegii,przeciez Tusk Donald ,na ktorego przeciez glosowales w Jagodnie o 3 godz. rano,mowil wyraznie,ze Europejczycy sa usmiechnieci i radosni ?
Nie ladnie misiu wez sie ogarnij,bo Tusk sie dowie i dostanie slynnej juz na caly swiat furii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jossi
(Jossi)
Wiking
do Xx1. Wszystko się zgadza, tylko wcześniejsze pokolenia wyrosły, wychowały się w biedzie i musiały sobie radzić samodzielnie tj. bez pomocy wujka google. A obecne pokolenie? Jakim mnie Panie Boże stworzyłeś takim mnie masz. Za poźno na uzdrowienie tych co zostali wychowani na pieniądzach, a szczególnie obecne "ungdomy".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
Martin19 napisał:
Nie głosowałem na nikogo dlatego ze mieszkam w Norwegii na dzień dzisiejszy i ludziom w Pl. Życia układać nie będę jak ty czy inni frajezy siedzą w No ostatni raz byli w pl 5 lat temu moze 10 i ida na głosowanie … porażka !!! jak zjadę do PL i to już nie długo nastąpi to zapoznam się z programem i mysle ze będę głosować na kogo to zobaczę ..!!!
Sam jesteś porażka Każdy obywatel ma prawo głosu. Powody dla których głosuje mogą być różne, np. rodzina w Polsce albo plany na przyszłość. Teraz wracasz do Polski w której inni wybrali ci rząd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
Zakładam że tak właśnie przeczytałem.
Miłego wzajemnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
Zakładam że tak właśnie przeczytałem.
Miłego wzajemnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Aleksandra M)
Wiking
W Norwegi nie ma sielanki ale jest wiecej miejsc pracy niz w pl wychodzi z rachunkami tak jak w pl wszystko jest drogie i zyje sie z miesiaca na miesiac powtarzam jeszcze raz tu nie ma raju trzeba jak wszedzie ciezko pracowac zeby przetrwac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Martin19 napisał:
Bida bida…ale tez nie chodzi o pieniądze …
Jak my jesteśmy traktowani w No …
Uszy więdną jak ktoś zna język ..to jest to właśnie ….. ludzie uciekają z NO..bo już nie maja siły szarpać się z debilami i patrzeć turbany..

W/w Martin19 uciekl z NO bo nie mial juz sily a sleczy tu i trzeba sie z nim szarpac jak z debilem.
To forum dla Polakow w Norwegii takze dziekujemy serdecznie panu ktory zjechal do Polski.
To forum dla Polakow w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-15  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok