davastrend napisał:
No właśnie naprawiałeś złoma w Polandii, bo było taniej zapłacić w PLN niż NOK, a to te Norwedzy robią zakupy w Szwecji to dotyczy to zazwyczaj osób mieszkających w niedalekiej odległości od granicy. W PL jak ktoś mieszka blisko granicy to robi zakupy u sąsiadów, ale za inne dobra płaci w PLN. Większość osób mieszkająca w PL nie ma możliwości oszczędzania w innych krajach. Jeśli ciężko zarobione korony miałbyś wydawać tylko w NO tak jak Polacy w PL to nie byłoby już tak różowo. 
Znowu niedorzeczność oraz zaprzeczenie wypływa z twojej wypowiedzi.
Za wszystko co kupuję w polandi płacę norweskimi koronami a nie złotówkami.
Gdybym żył.
Ja mieszkam i żyję w Norwegi i średnio odkładam sobie miesięcznie 1/3 netto, na norweskie konto.
Płaczesz jak tradycyjny polaczek nieudaczek, w polandi miałeś i masz nadal "gówno" to i tu też musisz głodować by sobie odłożyć parę złotych.
Ja do Norwegi, przyjechałem z moją polską firmą, na polski projekt i po zakończeniu projektu zostałem na urlop.
W polsce miałem wszystko, co zwykły wyuczony budowlany "robol" mieć powinien w tamtych czasach, poza spokojem w pracy z użeraniem się tak z pijaczkami na placu budowy, jak i durnowatą kadrą w biurach.
Tu po urlopie, pracowałem jako zwykły robol i miałem święty spokój który mam do tej pory.
Teraz do polandi jadę tylko na urlop i jak to napisałeś, po pełny wór tego i owego.
Dlatego nie mierz innych swoim nieudacznictwem.