Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
paragraf22 napisał:

Ps. masz dzieci?

Oczywiscie, ze mam.

masz kurza ciemnoto znajdź mi taki przypadek w norwegi jak nie znajdziesz ,to lepiej zajmij sie czymś innym niż sranie w tym temacie np.zrób laskę skalniakowi

wiadomosci.onet.pl/regionalne/rzeszow/no...egion-wiadomosc.html

może zapodam ci jak Polacy z wody wyciągają norweskie dzieci a rodzice wkurzeni bo znaleźli się tacy ,którzy na złość dzieci im odłowili

po co siedzisz w tym temacie niedorozwoju umysłowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Mialas juz do mnie nie mowic ?
I znowu tylko wulgaryzmy ? Ach te wiejskie dziewki, laborantki z gminnej mleczarni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(paragraf22)
Wiking
Może inaczej.
Poszedłem razu pewnego do kafejki pewnej tu w Oslo.
Przy barze zamówiłem gorącą wodę. Wrzuciłem też tipsa oczywiście, bo darmową wodę trzeba podgrzać przecież i ktoś mi tę wodę musi podać.
Laseczka jakieś 17-18 lat. Tu tatoo, a tu kolczyk w nosie. Podejrzewam, że i na cipce albo i w środku niejeden.
Uwierzcie, że z 5 minut zajęło mi zamawianie gorącej wody, mimo, że laska mówiła płynnie po angielsku.
- You know, what is "hot"?
- Yes
- You know, what is water?
- Yes
- You know, what is "hot water"?
- ??????

Pokazywałem przy tym jeszcze moim wiejskim grubym paluchem na kranik, z którego zalewajom herbaty całego kurwa świata i okolicy...

Morał???
Chwileczkę, zaraz sam się będzie pisał...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
A dla czego ojciec dziecka w wywiadzie dla mossavis stwierdzil ze czekal na pomoc innych

jakim trzeba byc skurwysynem zeby wlaqsne dziecko skazoc na smierc

w POLSCE sie to nie zdaza

rodzice poswiecaJA WLASNE ZYCIE DLA DZIECI

co jest wogule nie pojete w norqwegi

oni sa zdziwieni ze jak spadl z rusztowania na moscie litewszki robotnik
to 3 kolegow skoczslo za nim 15 m w dol do rzeki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(paragraf22)
Wiking
Powódź 1997

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(paragraf22)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
patim napisał:
A dla czego ojciec dziecka w wywiadzie dla mossavis stwierdzil ze czekal na pomoc innych

bo latwjej tutaj zyc wmawiajac sobie ze w pl wszystko i wszyscy sa beeee popierajac to drastycznymi przypadkami ktore nie trudno znalezc w prawie 40 mil.narodzie
a zarazem nie dostrzegajac ich tutaj w ledwie 5 milionowym spoleczenstwie w dodatku mocno mieszanym.
duzo mozna by o tym gadac,tylko po co,i tak ci ktorzy chca widziec tylko to co dla nich wygodne i zgodne z ich pogladami beda widziec tylko to co to potwierdzi,kazdy inny argument jest niewazny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
kryss napisał:
patim napisał:

bo latwjej tutaj zyc wmawiajac sobie ze w pl wszystko i wszyscy sa beeee popierajac to drastycznymi przypadkami ktore nie trudno znalezc w prawie 40 mil.narodzie
a zarazem nie dostrzegajac ich tutaj w ledwie 5 milionowym spoleczenstwie w dodatku mocno mieszanym.
duzo mozna by o tym gadac,tylko po co,i tak ci ktorzy chca widziec tylko to co dla nich wygodne i zgodne z ich pogladami beda widziec tylko to co to potwierdzi,kazdy inny argument jest niewazny.

Nie wiem skad u Ciebie takie wnioski Wypowiadasz sie za innych w sprawie ich samopoczucia,czego potrzebuja, by im tu bylo dobrze, lub zle Jesli o mnie chodzi, to jest mi tu dobrze, bez wzgledu na to, ile w Polsce miesiecznie znajduja zabitych dzieci - to nie ma zadnego wplywu na moj standrat zycia w Norwegii, ani tez na moje zadowolenie z zycia w Norwegii.
To nie zmienia faktu,ze tym ledwie 5 milionowym spoleczenstwie nie mrozi sie swoich nowonarodzonych dzieci, nie kisi w beczkach, nie "suszy" na strychu itd. Oczywiscie, ze mozna nie chciec o tym wiedziec, jak juz slusznie zauwazyles. Mozna rowniez nie chciec wiedziec i udawac, ze to nie prawda, ze w Polsce wciaz jeszcze norma pozostaje tluczenie dzieci, chlanie cala rodzina (bachory marsz do lozka i nie przeszkadzac), znecanie sie nad dziecmi - wszystko w imie "dobrze"pojetego wychowania.
Sluzby, ktore powinny reagowac, reaguja, ale juz po tragedii. Niedawny reportaz z "Uwagi" - kilkunastoletni syn, zdesperowany zaczal nagrywac telefonem, jak jego matka(samotnie wychowujaca) zneca sie nad nim i mlodszym rodzenstwem. W tej rodzinie policja interweniowala kilkanascie razy, za kazdym razem matka byla pijana, tlukla i wyzywala dzieci - policja po "interwencji" odjezdzala...Dramat dzieci trwal. To jest wciaz standardowa reakcja policji i sluzb - czyli brak reakcji. To wlasnie jest najgorsze. Ze maltretowane, bite i ponizane dzieci w Polsce wciaz nie moga liczyc na odpowiedzialna i profesjonalna pomoc ze strony sluzb, ktore sa do tego powolane. Dlatego to sie powtarza i jeszcze dlugo bedzie powtarzac.
Tak, ze zgadzam sie z Toba, ze niektorzy chca i widza tylko to, co dla nich wygodne. Wygodniej jest zajmowac sie barnevernet (nawet w Dani, nie tylko w Norwegii, w sumie wszedzie, aby tylko jak najdalej od Polski), a na swoje wlasne, narodowe brudy zamykac oczy. Jesli ktos osmiela sie te wlasne, narodowe brudy i tragedie pokazywac, to trzeba go zagryzc, bo jak tak mozna - o Polakach mozna przeciez tylko dobrze. W swoim oku belki nie dostrzegac, w cudzym kazda zadre wypatrzyc. Moze wlasnie wtedy potwierdza sie Twoja teoria, ze oto ja Polak-swiety i nienaruszalny, najmadrzejszy, naj, naj, pierwszy po Bogu - reszta swiata, to zwykly szmelc. Jesli o mnie chodzi, to bardziej na sercu leza mi sprawy i dobro polskich dzieci, a nie norweskich.

Mozesz mi powiedziec, dlaczego kolejne linki do tragedi polskich dzieci, wywoluja u niektorych Polakow atak bialej goraczki ? Sa tu takie osoby, ktore wtedy dostaja wrecz szalu, za taki link wziety z polskich mediow. Leca wyzwiska, szambo z geby sie wylewa....to jest dla mnie wlasnie zastanawiajace Polskie media na pierwszych stronach podaja np. wiadomosc, ze znaleziono kolejne martwe dziecko, a taki pitbul leci przegryzc ci gardlo, ze smiesz te wiadomosc z Polski podawac dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Lindemans napisał:

Mozesz mi powiedziec, dlaczego kolejne linki do tragedi polskich dzieci, wywoluja u niektorych Polakow atak bialej goraczki ? Sa tu takie osoby, ktore wtedy dostaja wrecz szalu, za taki link wziety z polskich mediow. Leca wyzwiska, szambo z geby sie wylewa....to jest dla mnie wlasnie zastanawiajace Polskie media na pierwszych stronach podaja np. wiadomosc, ze znaleziono kolejne martwe dziecko, a taki pitbul leci przegryzc ci gardlo, ze smiesz te wiadomosc z Polski podawac dalej [/quote]

Odp: Bo wystarczy zerknąć tyciu wyżej, gdzie tematem jest BARNEVERNET ...

"Barnevernet odebrało mi dziecko"
--------------------------------------------------------------------
Też można założyć nowy temat dotyczący tragedii dzieci żyjących w Polsce ,żaden problem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Buhahaha
Na tym forum, zaden temat nie jest juz po 2 postach tematem, to po pierwsze, a po drugie, to od tego pitbule dostaja wscieklizny i wylewaja szambo z geby ?

Kochanienka, kazdy watek, na kazdym forum, ktory traktuje o krzywdzie dziecka, pociaga za soba komentarze zwiazane z tym tematem. Nielogicznym jest oczekiwac, ze bedzie inaczej.Jest to forum duyskusyjne i jesli chcesz prowadzic z kims wybranym tylko, niezaklocona konwersacje, to przenies dyspute na prywatna linie. Troche nie zrozumialas rowniez, mi nie przeszkadzaja niczyje komentarze, bo to jest podstwa istnienia forum, mi tylko przeszkadzaja wsciekle, wylewajace z geby szambo, pitbule. Nawet do takiego sie nie zwracasz, a on na widok linka o zamordowanym polskim dziecku, gotow Ci gardlo przegryzc

Wiec troche marny ten Twoj argument, wymysl inny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok