Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
na szczescie polacy pomagaja w resocjalizacji w przeciwienstwie do urzedasow
wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,141795...zmienil_decyzje.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(paragraf22)
Wiking
Lindemans napisał:
paragraf22 napisał:

A jeśli chodzi o pierwsze podkreślenie, to wybacz - aż mdło się od tego robi. Mnie się od tego robi, żeby była jasność.

Nie wzbudza to mojego (zaznaczam mojego, zeby byla jasnosc) zainteresowania, co jest przyczyna Twoich mdlosci. Tym bardziej, ze stawiasz mi konkretne zarzuty, ale idac dalej, nie jestes w stanie przytoczyc zadnej, mojej wypowiedzi, na popracie swojej tezy.

Bo chodzi o paradoks 108.

Ps. masz dzieci?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
paragraf22 napisał:

Ps. masz dzieci?

Oczywiscie, ze mam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(paragraf22)
Wiking
Lindemans napisał:
paragraf22 napisał:

Ps. masz dzieci?

Oczywiscie, ze mam.

Miałem wątpliwości, by sprowadzić tu, do Norge, swojego krasnala.
I nie chodzi nawet o to całe śmieszne Barnecośtam. No, ale to już inna bajka i trochę wykracza poza historię Pani Hani.
Ok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
paragraf22 napisał:
Lindemans napisał:
paragraf22 napisał:

Ps. masz dzieci?

Oczywiscie, ze mam.

Miałem wątpliwości, by sprowadzić tu, do Norge, swojego krasnala.
I nie chodzi nawet o to całe śmieszne Barnecośtam. No, ale to już inna bajka i trochę wykracza poza historię Pani Hani.
Ok.

Masz chyba na mysli Helene, a nie Hanie ? , ktora zrobila polskim rodzicom w Norwegii "nieoceniona" niedzwiedzia przysluge. Rozpisywac sie o tym nie ma sensu, kolejny raz, jak zechcesz, to sam dotrzesz do najwazniejszych infromacji.

Zamieszkanie tu z dziecmi, to kwestia przemyslanego wyboru. Nikt nikomu nic nie doradzi. Kazdy potrafi (chyba) racjonalnie ocenic swoje postepowanie wobec dzieci w kontekscie zarowno barnevernet, jak i ogolnie Norwegii. To inni ludzie, inne tradcje, inne przyzwyczajenia i obyczaje. Jesli rodzice wszsytko z gory neguja, bo inne niz w Polsce, to znaczy, ze zle, to samo przekaza swoim dziecim. Zamiast ulatwic im to co i tak nie latwe, to nieraz komlikuja do granic rozsadku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(paragraf22)
Wiking
www.mojanorwegia.pl/forum/view/235/komen...ralo_mi_dziecko.html

"Jedna z czytelniczek portalu MojaNorwegia zwróciła się do nas z prośbą o opisanie swojej dramatycznej historii. W wyniku nieszczęśliwego splotu wydarzeń Barnevernet postanowiło odebrać kobiecie dziecko. Pani Hanna ze szczegółami opowiedziała o zdarzeniach z jej życia. Chce, by wszystkie kobiety, które decydują się na urodzenie dziecka w Norwegii potraktowały jej przypadek jako przestrogę..."

A Panią Helenę znam dość dobrze - z różnych wypowiedzi na różnych forach. Ponadto widziałem i obserwowałem tę Panią nawet podczas lotu samolocikiem marki Boeing.
I nie jest to dla mnie takie wszystko zero-jedynkowe.
No ale naprawdę, koniec na dzisiaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Teraz rozumiem, ktora Hania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(paragraf22)
Wiking
paragraf22 napisał:
Lindemans napisał:
paragraf22 napisał:

A jeśli chodzi o pierwsze podkreślenie, to wybacz - aż mdło się od tego robi. Mnie się od tego robi, żeby była jasność.

Nie wzbudza to mojego (zaznaczam mojego, zeby byla jasnosc) zainteresowania, co jest przyczyna Twoich mdlosci. Tym bardziej, ze stawiasz mi konkretne zarzuty, ale idac dalej, nie jestes w stanie przytoczyc zadnej, mojej wypowiedzi, na popracie swojej tezy.

Bo chodzi o paradoks 108.

A najbardziej chodzi o to, że nie ma tego w googlach... ale żeby ktoś się przyznał...

.
.
.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Trafiles na nie taki grunt, jaki zamierzales trafic
Zgłoś wpis