Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Frp chce powstrzymać eksport świadczeń socjalnych - Norwegia

Czytali temat:
marek zaborowski (6111 niezalogowanych)
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Frp chce powstrzymać eksport świadczeń socjalnych
Mnie osobiście niczym ta propozycja nie zaskoczyła...wykorzystać roboli z innych krajów, podnosić im co chwilę ceny za wynajem nor, brać podatki jak od wszystkich a socjalu żadnego, niech sobie nie myślą, że są u siebie!
Czyżbym się myliła, czy tak właśnie jest?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
I bardzo dobrze - jak będę mieć dzieci to tutaj i wole by te pieniądze szły na moje dziecko, na lepsze szkoły, bezpieczeństwo i opiekę medyczną tutaj a nie gdzie indziej.
Skończy się wysyłanie zasiłków do Polski, bo przy najniższej norweskiej pensji stać każdego na utrzymanie dziecka w Polsce, nie potrzebuje się "zasilać"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
Ja chca wstrzymac to moze lepiej wszystkim nacjom, a nie glownie praccownikom z EOG...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
marcemil napisał:
I bardzo dobrze - jak będę mieć dzieci to tutaj i wole by te pieniądze szły na moje dziecko, na lepsze szkoły, bezpieczeństwo i opiekę medyczną tutaj a nie gdzie indziej.
Skończy się wysyłanie zasiłków do Polski, bo przy najniższej norweskiej pensji stać każdego na utrzymanie dziecka w Polsce, nie potrzebuje się "zasilać"
niech najpierw wezmą sie za ciapatych a nie nam beda urywac, jak tak to dlaczego mamy płacić takie same podatki? i myslisz ze jak mi zabiorą to tobie dołożą? hahaha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
anders b. napisał:
marcemil napisał:
niech najpierw wezmą sie za ciapatych a nie nam beda urywac, jak tak to dlaczego mamy płacić takie same podatki? i myslisz ze jak mi zabiorą to tobie dołożą? hahaha

Jakby zabrali "ciapatym" to będą wszem głosić, że są dyskryminowani na tle religijnym i narodowościowym...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
sih87 napisał:
anders b. napisał:
marcemil napisał:

Jakby zabrali "ciapatym" to będą wszem głosić, że są dyskryminowani na tle religijnym i narodowościowym...
a jak zabiorą polaczkom? ... to huj z nimi i tak mają lepiej jak w pl ... co niektórzy połowe swojej pensji płacą za mieszkanie lub za pokój 5500, zapieprzają w robocie a ciapatego nauczą języka dadzą socjal i posadzi dupe w bydłowóz i jeździ naburmuszony buc pierdolony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
anders b. napisał:

A jak zabiorą polaczkom? ... to huj z nimi i tak mają lepiej jak w pl ... co niektórzy połowe swojej pensji płacą za mieszkanie lub za pokój 5500, zapieprzają w robocie a ciapatego nauczą języka dadzą socjal i posadzi dupe w bydłowóz i jeździ naburmuszony buc pierdolony

W tym problem, że oni (mam na myśli przeciętnego Norwega/Norweżkę oraz innych kolorowych) są święcie przekonani, że mamy takie same pomoce socjalne jak wspomniani "ciapaci".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
no i własnie dali Nam do zrozumienia,że jestesmy tylko po to aby pracowac na ciapatych lub inne nacje poszkodowane wojna...to im trza pomóc,bo oni tacy biedni...szok wole aby moje podatki szły na wszystkich tylko nie na tych nierobów...ale ja se moge chciec...nic nie moge i najlepsze jest to że jest tu ogromna liczba ludzi z EOG z paszportami norweskimi...pytam dlaczego nikt np z EOG nie zasiadzie w rządzie tutejszym?jak do roboty to Nas chca,ale do pomocy to nie ma komu...nie ładnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
oppland napisał:
no i własnie dali Nam do zrozumienia,że jestesmy tylko po to aby pracowac na ciapatych lub inne nacje poszkodowane wojna...to im trza pomóc,bo oni tacy biedni...szok wole aby moje podatki szły na wszystkich tylko nie na tych nierobów...ale ja se moge chciec...nic nie moge i najlepsze jest to że jest tu ogromna liczba ludzi z EOG z paszportami norweskimi...pytam dlaczego nikt np z EOG nie zasiadzie w rządzie tutejszym?jak do roboty to Nas chca,ale do pomocy to nie ma komu...nie ładnie

Bo wg.ichniego prawa, jesteśmy w Norwegii jako osoby, które się po prostu przeprowadziły w nowe miejsce. (dokładnie nie wiem, jak ktoś wie lepiej proszę o poprawkę)
Jako ciekawostka np. w Stavanger nie możemy mieć przedstawiciela w komunie i radzie miasta pomimo, że jesteśmy największą mniejszością w Rogaland.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
no i własnie....nie znam sie na polityce,ale zastanawiam sie tak czemu oni sie tak Nas czepiaja za co ? pewnie se myslą poupierdzielamy wszystko a i tak np polaczek bedzie robił,bo co w kraju bedzie tyrał za marne grosze?nieeeetutaj bedzie tyrał na socjale dla ciapatych i innych...oj norwedzy też maja tego dosć...oj maja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok