Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marek zaborowski (6113 niezalogowanych)
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
I jeszcze jedno, zrozumcie, jak pieniądze będą inwestowane i wydawane poza granicami Norwegii to wasze eldorado się szybko skończy tutaj - Polske wydoiliście bo żeście pouciekali tutaj, jak tak bardzo tu źle to wracajcie złotówy zarabiać - ich Państwo i ich prawo a przede wszystkim ich pieniądze i mają prawo nie dawac na polskie dzieciaki w Polsce siedzące, nigdy i się ten kapitał nei zwróci w postaci siły roboczej czy po prostu przyszłego norweskiego podatnika, żaden to dla nich interes.
Czy mi się to podoba czy nie - tak jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
marcemil napisał:
Już dawno się wypowiedziałam na temat pracującego tatusia za granicą i mamusi tipsiary wylegującej się w piaskownicy której dobrze z pieniążkami norweskimi i ani do pracy ani do przeprowadzki do Norwegii jej się nie pali, więc to jaką sytuacje ma mamusia z dziećmi w pl to zasługa jej lenistwa.

no i jak tu Tobie do rozumu przemówić ....normalnie zaściankowa wiocha

dlaczego ktoś ma się niby palić do przeprowadzki np jak nie chce . tobie chyba tych niedostatek pieniążków norweskich coś miesza w główce ...popracuj jeszcze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
marcemil napisał:
I jeszcze jedno, zrozumcie, jak pieniądze będą inwestowane i wydawane poza granicami Norwegii to wasze eldorado się szybko skończy tutaj - Polske wydoiliście bo żeście pouciekali tutaj, jak tak bardzo tu źle to wracajcie złotówy zarabiać - ich Państwo i ich prawo a przede wszystkim ich pieniądze i mają prawo nie dawac na polskie dzieciaki w Polsce siedzące, nigdy i się ten kapitał nei zwróci w postaci siły roboczej czy po prostu przyszłego norweskiego podatnika, żaden to dla nich interes.

i jeszcze jedno ....pieniądze to inwestował będę tam gdzie chce tak jak każdy norweg a nawet w tajlandii tak jak lubią A NA DZIECI NALEŻY PŁACIĆ TAK JAK SIĘ KAŻDEMU PRACUJĄCEMU W NORGE NALEŻY ....I POLAKOM TEŻ !! . o kapitał się nie martw bo jesteś małym trybikiem w tym systemie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
marcemil napisał:

marcemil powiedz mi proszę skąd się biorą tak proste robotnicze jednostki jak TY,przecież ty lepsza jesteś od innych nacji .
Dzięki takim dupolizajcom jak TY mają Polaka ,za to co mają -prostego robola,bez prawa głosu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Nazwij to jak chcesz, niechęcią, wygodą, lenistwem itd. Dla mnie nie ma ceny za którą miałbym nie widzieć jak moje dziecko dorasta, zaczyna chodzić, itd., a o żonie nie wspomne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
NOREK napisał:
Nazwij to jak chcesz, niechęcią, wygodą, lenistwem itd. Dla mnie nie ma ceny za którą miałbym nie widzieć jak moje dziecko dorasta, zaczyna chodzić, itd., a o żonie nie wspomne.

a teraz wyobraź sobie swoje dzieci u obcych w rodzinie zastępczej-widzisz TOOOO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
marcemil
ile ci placa leingi za POsty
ze juz nawet na fora emigracji sie wpierdalacie
zaraz wjebiecie robala i ilosc ocen skoczy z 5+ na 700- w 30 sekund
nie starcza wam costa sie nachapoli kosztem pracy pokolen w Polsce
pieprzone lemingi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Patim - twoja wypowiedź jest kompletnie dla mnie nie zrozumiała, jak już się wypowiadasz to składaj zdania i używaj zwrotów powszechnie znanych a nie tylko w twojej kantynie - leming to zwierze.

A no własnie ! skoro szanowna małzonka nie chce przyjechac to znaczy ze doskonale sobie radzi bez Ciebie w Pl a małżeńskie obowiązki...no cóż, nie jesteś jedynym facetem. Zostawianie rodziny w PL pod pretekstem wyjazdu do pracy rozumiem, ale na pół rok u i ściągnęcie rodziny tutaj - ale w końcu małżonka musiałaby się wziąc za pracę i naukę języka a tak ? dziecko do przedszkola a mamusia do galerii koronki wywadac. Bywam na babkich forach to wiem jak to wygląda, nie łudźcie się.

NIkt wam waszej zarobionej kasy nei zabiera, mozecie dawac na wsztskie wasze nałożnice, ale z jakiej racji ma dawac na dziecko które raz albo dwa razy albo nigdy granicy norweskiej nie przekroczyło? właśnie o to chodzi, że nie musi, bo to masz ekstra od państwa, dali to mogą zabrac - nic za darmo nie ma, chcesz kasę na dziecko> to je miej w tutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Persa to ja mam powyżej dziurek w nosie.

No dobrze, wszystko ok, ale od norwega będzie Cie nadal odrózniac to ze twoje dzieci są w Polsce a nie na tej wsi zabitej dechami( gdzie nota bene nie ma gdzie pójść do normalnego pubu tylko śmierdzący Pers z czlowiekiem kamizelką na czele...heh)a nad pieniędzmi w Polsce i twoimi dziecmi państwo norweskie nie ma żadnej kontroli, ich pieniądze i nie dziw się że chcą to kontrolować.Póki co jak piszesz wedle prawa masz zasiłek i ci się nalezy ale jak się zmieni prawo to nie będzie się należało i tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
adam krasko
(muflon)
Wiking
aja wam cos powiem ,adokladnie do wiochy ktora tu sie przeprowadzila i nie mowi nawet po angielsku.jesli rodzinne na dzieci tylko dla dzieci mieszkajacych w norwegii to niech stawki zrownaja za prace wykonywna w ich kraju z tymi nacpanymi lewusami-DO JASNEJ CHOLERY!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok