Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marek zaborowski (6122 niezalogowanych)
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
jasta102 napisał:
już wyżej opisałaś wartości sąsiadów
a co nawet nie zauważyłaś, że maryjanka od miesiąca nie ma. widocznie nie był taki jadowity

pudło zauwazyłam..ale pewnie już zarobił ten swój zapowiedziany milion i pognał do domu inwestowac...jadowitosc swoja drogą ale z niego bardziej wyłaziło przechwalanie się...i miałam wrazenie,ze na siłe chciał wszystkich przekonac jaki to on cudny,jaka cud małzonke ma..no i latorośl ...i wogole jest naj,naj,naj....a,ze ktoś mogł pomyslec inaczej nawet nie wchodziło w jego rozumowaniu w gre...ot narcystyczna mentalność kierowcy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
brzydal - na szczęście nie ty mi wchodzisz do łóżka więc mały masz wpływ na moje rozmnażanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...tez

sie ciesze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
no popatrz, można zawsze znaleźć jakąś płaszczyznę porozumienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
marcemil napisał:
Oczywiście że bycie mamą to wielkie przyżycie i zmiana nastawiania do świata - ale bez przesady, matki polki nei mogą pojąć jednego - że jej dziecko jest bwyjatkowe tylko dla niej, a ona na siłę próbują to udowodnić calemu światu - tak nie jest i tyle - dzieci są fajne - ale tylko swoje

marcemil mało wiesz o życiu,widzisz Ty mieszkałaś w bloku jednopokojowym w 8 osób,wyjazd dla Ciebie był zbawieniem ale jak pięknie wymagasz tego od innych,nie każdy ma tak prostą sytuację,są tu osoby ,które proszą o komódkę bo wyjechały bez niczego ..
Sama również określiłaś matkę POLKĘ ,która jak rzep psiego ogona się do chłopa przyczepia,nie wspomnę już o siedzeniu w piwnicy z tą całą gromadką.
Zobaczysz jak to sobie z dzieciakiem poszalejesz jak już będziesz miała -trochę Ci ten entuzjazm ,mamusi na szpileczkach z wysokim cycem przygaśnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Obcasy lubię - lecz u mnie na wsi się nie sprawdzają, wole moje stare wysłużone glany.

Mam kilka koleżanek matek - żadna z nich nie została matką polką, są kochającymi matkami, poświęcają maximum czasu dzieciom, a z ich profili na np. FB nie można wywnioskować ze w ogóle dzieci mają...bo to ich prywatna sprawa i ich życie w zaciszu domowym - jak się spotykamy mamy milion wspólnych tematów i nie przeszkadza, że kilka z nas to matki a kilka nie-matki, wiem o czym mówię.

Co do wychowania się w bloku...najlepsze czasy mojego życia, co prawda nie w 8 a w 5 osób w bloku do 17 roku życia, przez kolejne 4 lata w domu jednorodzinnym(rodzice zakupili) a kolejne 4 w wynajmowanym mieszkaniu - niektórzy lubią się usamodzielniać...więc wyjazd to żadne zbawienie dla mnie, popracowałam w PL, mieszkałam całe życie, rodzice mają swoją firmę, dobrze sobie radzą - wyjazd to była kwestia wyboru. Nie wykluczam w przyszłości przeprowadzki do jeszcze innego kraju - póki co mi tu dobrze, aczkolwiek wiem, że będę chciała czegoś nowego - wątpię, aby dzieci, jak takowe się pojawią, były jakąkolwiek przeszkodą - wręcz przeciwnie, patrząc po koleżankach,są dodatkową motywacją - zadowolony rodzic to szczęśliwe dziecko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
A poza tym, uwielbiam tekst "mało wiesz o życiu" ja nigdy o nikim tak nie mówię z prostej przyczyny....bo go nie znam my się znamy ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
sasanka - nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi, matka polka nie trzyma się męża jak rzep psiego ogona, trzyma się dzieci jak rzep psiego ogona, samiec, póki zaspakaja wymagania samicy w stosunku do stada jest ok - nieważne czy w Pl czy w NO - on ją nie interesuje, tylko DZIECI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Barwo Marcemil, dostajesz "oklaska"

Co do "matki Polki", to je bym jeszcze dodala, ze matka Polka nie wychowuje dzieci, lecz je hoduje.
To rozciaga sie tez na "ojca Polaka" , czyli ogolnie na "polska rodzine".
Dzieci w Polsce, albo tez i polskie dzieci sa hodowane podobnie jak nierogacizna: Dach nad glowa, karma (obowiazkowo przez caly czas), i szczepienia ochronne....
W przypadku jak dziecko przynudza i nie daje "matce Polce" tzw. swietego spokoju, sadzane jest przed telewizja lub komputerem lub zarzucane stosem zabawek. Znam przypadek, kiedy dziecko np. dostalo bardzo drogi rower, ale nie bylo nikogo kto by mogl nauczyc na nim jezdzic, wiec dzieciak w swojej frustracji zaczal sie nad nim znecac !!!
Matka Polka nie jest w stanie z dzieckiem porozmawiac. Jedyne sformulowania, to : zostaw to, nie ruszaj, bo dostaniesz w tylek (delikatna wersja), ja ci pokaze, jak przyjdzie ojciec to dostaniesz manto, daj mi spokoj (delikatna wersja), chodz, idz, przestan ryczec, do lozka, nie mozesz, nie wolno, nie, nie, nie........ !!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Ale w towarzystwie "mój Alanek (tu obowiązkowo egzotyczne imię) to już jak miał 3 lata pana tadeusza cytował"

cóź, ja w życiu wyróźniam kilka typów kobiet, osobiście siebie zalicze do tych ziejących jadem, aczkolwiek mnie to nie przeszkadza,bo dzięki temu mam duży dystans do świata i siebie przede wszystkim (dośc trudno mnie obrazic) najlepsze typty to :

-harcerka
-matka-polka
-wózkowa mama
-dżaga
-studentka (wieczna studentka)
-dziewczyna z oazy (tudzież dziewczyna z polonistyki)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok