Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marek zaborowski (6119 niezalogowanych)
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Aha oczywiście nie widzę sprzeczności, aby być dobrą kochającą matką i nie być matką polką.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(NORBI7)
Nowicjusz
Może i są takie matki Polki, ja nie uważam, że to źle. Moja koleżanka długo nie miała dziecka, a jak urodziłam pierwszą córkę, a potem drugą powiedziała, że ona nie zmarnowała by sobie tak zycia. Po paru latach zaszła w ciąże, urodziłam i zmieniła podejście do życia, nie ruszy się z domu, bo dziecko, nie pójdzie na imprezkę, bo babcia nie zaopiekuje się dzieckiem tak jak ona, o pracy na etacie nie mam mowy....
Może wy też kiedyś zmienicie podejście...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
marcemil napisał:
Aha oczywiście nie widzę sprzeczności, aby być dobrą kochającą matką i nie być matką polką.

Byc Mama, to jednak WIELKIE PRZEZYCIE,
podobnie jak bycie - dzidziusiem!

Niech Mamuski sa SZCZESLIWE razem ze swoimi BOBINKAMI.

Szkoda tylko, ze wiele z nich jest
"zepsuta" przez dyktature
"biedronkowca pospolitego"
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Jak pisałam, nie zrozumiałaś mnie, nie mówie o matkce kochającej troskliwej itp - mówię o chorym typie kobiety, takiej która przynosi szkodę swoim dzieciom i swojej rodzinie na dłuższą metę - ja też chcę mieć dziecko, i też będę się cieszyć macierzyństwem ale nigdy, przenigdy nei zostanę matka polką, mam 30 lat i wiem, że mnie to nie grozi - żadna z moich koleżanek nią nie jest i jest normalna - a co w tym złego że kobieta będąc matką pójdzie sobie na imprezę ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Oczywiście że bycie mamą to wielkie przyżycie i zmiana nastawiania do świata - ale bez przesady, matki polki nei mogą pojąć jednego - że jej dziecko jest bwyjatkowe tylko dla niej, a ona na siłę próbują to udowodnić calemu światu - tak nie jest i tyle - dzieci są fajne - ale tylko swoje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
marcemil napisał:
Oczywiście że bycie mamą to wielkie przyżycie i zmiana nastawiania do świata - ale bez przesady, matki polki nei mogą pojąć jednego - że jej dziecko jest bwyjatkowe tylko dla niej, a ona na siłę próbują to udowodnić calemu światu - tak nie jest i tyle - dzieci są fajne - ale tylko swojetak mi sie teraz przypomnieli moi byli sasiedzi...powiedzmy,ze pani Zosia i pan Henio...obydwoje po 50 ,czworo odchowanych dzieci..dwie corki zamęzne ale jedna mieszkająca z rodzicami bo...to zły zięć był na cała ta familie pracuje pan Henio juz od dobrych kilkunastu lat za granicą...od kiedy pamietam pani Zosia zawsze obcieta na pazia albo trwała afro w spodnicy po kostki oczywiscie słusznej tuszy..zasapana,zagoniona z siatami w reku i dzieciakami przy spodnicy... na dokładke drząca gebe na cała dzielnice jak na swoich tak i na obcych no i jak sie Henio wyrwał z tego raju to chłopina odzył ale traktowali go jak maszynke do robienia pieniedzy...ciagle mało...dzieciaki z ledwoscia pokonczyli zawodowki bo przeciez taty nie było i brak autorytetu wiec nie ma sie co dziwic,ze sie chłopcy zniechecili słowa Zosi,no ale ktos musiał na ta rodzine zarabiac
na pytanie dlaczego nie pojedzie do meza odpocząc,pobyc z nim ciagle ta sama spiewka...bo przeciez ma dzieci i wnuki i jak jej nie bedzie chociaz tydzien to nie dadza rady a zreszta ma prac mezowskie skarpety i mu obiadki pichcic...on sie juz przyzwyczaił do takiego zycia a dzieci niestety dalej wymagaja mamusi jako ze z synów wykształceniem, pracy w Polsce nie ma wiec sie pytam dlaczego nie pojada do ojca....i wiecie co...odpowiedz mnie zamurowała...a po co sie dzieci maja szwendac po swiecie,jeszcze cos im sie stanie,tyle sie słyszy w telewizji...niech siedza w domu starczy,ze stary pracuje...pozatym jest to bardzo miła ,serdeczna kobieta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no i już wiemy w jakim otoczeniu nam się B.K. wychowała
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
jasta102 napisał:
no i już wiemy w jakim otoczeniu nam się B.K. wychowała

tego otoczenia możesz mi tylko pozazdroscic...juz nie ma takich cudownych,serdecznych,otwartych ludzi gotowych podzielic sie ostatnia kromka chleba...i wcale sie tego nie wstydze,ze miałam doczyniania z prostymi ludzi i w duzej mierze oni kształtowali nasze charaktery i pokazali prawdziwe wartosci w zyciu...i chociaz ci wszyscy magistry,inzyniery i profesory rozjechali sie w rozne krance swiata to zawsze ile razy rozmawiamy,zawsze wspominaja z czułoscią tamte czasy...a taraz mamy takich jadowitych jasta,brzydal czy marianek ktorzy potrafia tylko szydzic...ale to ich strata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
już wyżej opisałaś wartości sąsiadów
a co nawet nie zauważyłaś, że maryjanka od miesiąca nie ma. widocznie nie był taki jadowity
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...zimna

i wyrachowana

suka z ciebie,marcemil

lepiej zebys nigdy,sie nie rozmnazala...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok