Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
dziekujemy ślicznie Nana miło z twojej strony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Aga31 dzieki za pomoc w mojej malusiej pomylce Odwdzieczam sie pierwsza Walentynka na forum

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Ciesze sie,ze sie podoba Dobra koncze juz ta zabawe bo Gabik wola na cyca

PS-Aguss jesli chodzi o link z tym artykulem zmianynaziemi.pl/wiadomosc/norweskie-min...-dzieci-sa-panstwowe to ja chyba zaczne sie zastanawiac czy z czasem nie zwinac sie z tego kraju-powaga Robi sie tu pod tym wzgledem coraz nieciekawiej a moim zdaniem jesli beda chcieli zabrac dziecko to juz oni cos wymysla by osiagnac cel Nasze dzieci urodzone tu w Norwegii wg.nich naleza nie do Nas a do panstwa Zaczynam czasem zalowac,ze tu urodzilam synkaIm wiecej sie dowiaduje tym bardziej sie boje o synka Boje sie tez co wyrosnie z Naszych dzieci bo sprzatajac domki widzialam jak rodzice sa traktowani przez dzieci-w skrocie rodzice nie maja prawie nic do powiedzenia a dzieci wchodza im na glowe Przy mnie 10-cio letni chlopczyk uderzyl swoja mame a ona sie odwrocila i wyszla z pokoju ZATKALO MNIE!Teraz wiem czemu nie zareagowala ale wtedy przezylam szok czemu mu na to pozwolilaA juz nie wspomne jak sie czasem dzieci odzywaja do swoich rodzicow-nie musze znac jezyka by rozumiec,ze poprostu krzycza na nich i za duzo sobie pozwalaja!Nie wszytkie ale te co ja znam to czasami tak robily Nie wyobrazam sobie aby moj synek w przyszlosci mnie nie szanowal a jak mu sie cos nie spodoba to albo mi przywali albo doniesie na mnie i od tak dadza go do innej rodziny Tego sie tylko tutaj boje Nie we wszytkich rodzinach tak jest ale oni maja tu taki sposob wychowywania i ja bylam tego swiadkiem niejednokrotnie i wtedy nie rozumialam o co chodzi-dzis juz wiemI jak tu sie dostosowac skoro czlowiek pochodzi z innego kraju i innej kultury wychowywania dzieci?Nie jestem za przemoca fizyczna wzgledem dzieci ale wejsc sobie na glowe tez nie pozwole
Wychowalam w Polsce dwie wspaniale corki polskim zwyczajem a tu nagle mam synka po norwesku wychowywac by wyrosl za rozpuszczonego znorwezonego obywatela?Ich system ma plusy,ktorymi sa dobro dziecka i jego szczescie ale wg.mnie za duza cene trzeba za to placic Kropka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
zgadzam sie z toba NANA TU LEPIEJ ZEBY CIEBIE DZIECKO OPLUŁO SKOPAŁO NIZ TY MU DAŁA KLAPSA JA AKURAT WIDZIAŁAM AKCJE W SKLEPIE JAK DZIECKO KOPAŁO MAMĘ A NA KONCU JA OPLUŁO OCZY MIAŁAM WTEDY JAK JAJA SADZONE A MAMA NIC ZOSTAWIŁA GO TAKIEGO ROZŁOSZCZONEGO I POSZŁA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
No widzisz Monisiu Nie chce by moj synek stal sie taki bo wg.Naszej kultury poszanowanie drugiej osoby i szacun dla rodzicow to podstawa-a tu bedzie ciezko go otrzymac jak taki model wychowania dzieci tu obowiazuje STRACH SIE BAC
Nasuwa sie pytanie-A CO Z PRAWAMI RODZICOW-sa tu wogole takie?
Mamy czas na wychowanie dzieci dopoki nie zaczna mowic bo potem to bedzie przerabane-tylko kto wpoi dziecku w ciagu dwoch lat co jest dobre a co zle a jesli wpoi to kolejne lata zycia dziecka zatra ta nauke-juz oni sie o to postarajaMale dzieci najlatwiej znorwezyc,starsze wychowane w Polsce juz trudniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
ojejku dziewczyny masakra nie wiedzialam ze tutaj dzieci sa takie
a wiec coraz bardziej sie boje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Aguss ja dopiero teraz zaczynam rozumiec w co sie wpakowalam
A oni juz szykuja kolejny gwozdz do naszej rodzicielskiej trumny
Nie wszystkie dzieci tu sa takie ale niestety wiekszosc!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(paula1)
Wiking
matynko moze ty nie potrzebowalas nic kupywac ale ja niestety wszystko kupilam sama i te ubrania nie sa zniszczony a te 3 tys koron wydaje mi sie ze za te ubranka to jest tyle co nic bo te ubranka sa dla noworodka i do roku czasu nikt nie bedzie musial napewno nic dokupywac .
A ja za nie wszystkie dalam uwierz mi ze bardzo duzo bo to nie sa ubrania za przeproszeniem z ciucho landu tylko z dobrych markowych sklepow....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
NANA dziekuje w imieniu Olivierka za wypaśną ramkę może sie jeszcze kumple spotkaja całuski;* a co do artukułu to ja juz dawno sie zastanawiam nad systemem wychowywania tutaj dzieci ja te nie pozwole żeby Olivier kiedys mi wlazł na głowe i bede wychowywać go tak jak mnie moi rodzice wychowali chociaz moje pokolenie to było grzeczne he sie zobaczy jak nasze maluszki sie tu beda chowac;P
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Marzenie my z Robikiem tez chcemy Gabrysia wychowywac tu polskim zwyczajem ale slyszalam od znajomych,ze w przedszkolach i szkolach psycholodzy wypytuja dzieci niby mimochodem jak jest u Nich w domu,czy rodzice sie czesto kloca,czy sie wyzywaja,czy np.tatus pije piwo,czy rodzice uzywaja brzydkich slow,czy stosuja klapsy na dziecku,czy stosuja jakiekolwiek kary czy krzycza czasem na nie i mnostwo innych pytan.Tak je formuluja,ze naiwne dziecko wszystko nieswiadomie im powie.Nie ukrywajmy,ze znorwezaja Nam dzieci na swoj wzor I UCZA DONOSZENIA NA WLASNYCH RODZICOW Tu ani krzyknac na dziecko nie wolno,ani szturchnac,ani popchnac,ani nawet wyslac do swojego pokoju za kare bo to kara ktora moze zle na nie wplynac psychicznieSlowem nic dziecku nie wolno zle powiedziec,zwrocic mu uwagi,krzyknac,zastosowac jakiejkolwiek kary-masakra-to sie kloci z polskim systemem wychowawczymA efekty takiego wychowywania widzialam nie tylko ja i halas Oni maja gdzies fakt,ze mamy inna kulture i inny sposob wychowywania dzieci,ktory niekoniecznie musi polegac na przemocy fizycznej i psychicznej-ale powiedzmy sobie prawde w oczy,ze bez kar dzieci wejda Nam na glowePisze tu np.o karze nieobejrzenia bajki,pojscia do swojego pokoju,czasem krzykniecia na dziecko jak cos zrobi zle a nie o przemocy fizycznej!Wg.mnie to lekkie kary ale potrzebne by dziecko nauczyc odrozniac dobro od zla-takie jest moje zdanie!Kazdy ma prawo myslec inaczej
Wyobrazcie sobie niedaleka przyszlosc-nasze dziecko ma juz 6 latek i idzie do szkoly.Czasem w domu zdarzy sie Nam krzyknac,cos tam zabronic dziecku,dac mu jakas nieszkodliwa kare,poklocic sie przy Nim z naszym partnerem-a oni to wszystko wyciagna z dziecka bez problemu i ukaze sie ich oczom obraz zlych rodzicow,ktorzy zagrazaja szczesciu dziecka...Nic juz wiecej nie dodam bo wiadomo co wspaniala instytucja BV wtedy zrobi...A dziecko moze kiedys nie wrocic ze szkoly...I nie przesadzam w niczym co tu napisalam-to niestety czyste fakty poparte tragediami niejednej rodziny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok