Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
265 Postów

(spóźnieni3)
Stały Bywalec
No ja składałam też na becikowe, znaczy się wysłałam pocztą bo facet w moim NAV powiedział że mam wysłać pod adres co był na papierze na pierwszej stronie i tyle. Nic nie mówił o dodatkowych dokumentach ale z tego co słyszałam i mi koleżanka mówiła oni tu lubią mieć dużo papierów więc włożyłam ksero aktu unijnego ślubu bo mam z mężem jeszcze inne nazwiska, kartę ciąży, papier z helse że jestem po 26 tygodniu ciąży i moje pozwolenie na pobyt może nic innego już ode mnie nie zechcą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Tuptusiowata ja tez nie mialam swojego konta to przyslali mi poczta czek do zrealizowania na poczcie i tak tez zrobilam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
spóźnieni3 - to powinno wystarczyzć. Ja też wysyłałam na adres z podania - i dość szybko dostałam odpowiedz, ze sprawa w toku i zajmie nie wiecej niz 6 tygodni. A zajela jakies 2,5 chyba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
No my byliśmy osobiście się dowiedzieć co potrzeba i jakie papiery wypełnić. I tylko karta ciąży miałabyć i wypełnione papiery. A jak pojechaliśmy drugi raz zawieść je to się okazało, że dokumenty które koleś Nam kazał wypełnić na stronie był na adopcje. Złe papiery wpisali na stronie do druku i wydrukowała Nam od razu właściwe papiery i wypełnialiśmy jeszcze raz na stronie. A druki takie same tylko jakiś tam numer na dole pierwszych stron był inny niż ten co powinien i tym się różniły. Więc dobrze wyszło, że osobiście pojechaliśmy zawieść je i tam babka nie chciała więcej dodatkowych papierów jak właśnie tej karty ciąży w którym tygodniu jestem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Tuptusiowata-spytaj w "n" bedziesz spokojniejsza My nic nie musielismy aktywowac
W "n" fajna rzecz jest tez to ze nie wysylaja juz standartowych faktur tylko pojawia ci sie rachunek na ekranie telewizora i tam sa wszystkie dane do zaplaty- super nowoczesnie
Ja wysylam zawsze kilka stowek odrazu do nich i pozniej na kilka miesiecy mam spokoj bo pieniadze sa u nich i tylko sobie co miesiac pobieraja tyle ile musza i juz. A ja dzieki temu tylko raz na kilka miesiecy robie przelew do Polski hihi Naprawde "n" jest the best
Nana76- jesli by uzyc jednorazowo spacerowke na wyjscie do sklepu to oki ale jesli agusss wezmie ja do polski to jednoznaczne jest to ze do dyspozycji bedzie miala tylko spacerowke i codziennie bedzie nia jezdzic a to juz inna sprawa-calkiem niewygodna dla maluszka hihi Niemniej ona jest matka-i to ona zadecyduje co dla jej dzidzi bedzie najlepsze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
U mnie też pieniądze szły na konto męża, a właściwie wspólne nikt o nic nie pytał ) po prostu przelali kase. A później przyszedł list, że będę dostawać rodzinne - ja to nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest i od stycznia dostajemy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
ja sie jednak boje ze beda robic problem z gondola ale kto wie moze Milenka juz bedzie siedziec nigdy nie wiadomo 5 miesieczne dzieciaki tez siedza ale ja w sumie mam mozliwosc pozyczenia wozka w polsce jak cos wiec nie bedzie zle jeszcze mam ponad miesiac zobaczymy jak to bedzie
w mojej spacerowce Milenka by byla calkiem na lezaco lady dosia a ja tez bede w polsce kupowac inna spacerowke mniejsza ale to dopiero w lato
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
To bez problemu można im płacić z norweskiego konta czy musi być z polskiego? Tak jak piszesz mi o tej N to już ją chcę i przynajmniej widać, że jest totalnie bezproblemowo u Nich To mi się podoba
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Ja tez dostałam rodzinne bez składania żadnych papierów i tez przyszedł mi list że bede dostawac pieniążki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
agusss jak problem z gondolą? bez przesady gondola sie dziecku należy jako bagaż i bez dyskusji wogóle nikt ci problemu nie bedzie robił jak sie lata z dziecmi naprawde nie robia zadnych problemów chyba ze masz wyjątkowego pecha
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok