Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1549 Postów

(aga31)
Maniak
agusss,moga byc rozne przyczyny. Milena mogla zareagowac na proszek,plyn do plukania,na kosmetyki. Pomysl co robilas wczesniej. Moze ja wykapalas i nasmarowalas oliwka. Jesli chodzi o jedzenie to dziecko moze zareagowac nawet po kilku dniach. Moze to byc tez normalna wysypka spowodowana Twoimi hormonami ktore Milena dostaje z Twoim mlekiem. Obserwuj czy sie nie rozprzestrzenia i nie pogarsza. Jesli tak, to idz do helsestasjon albo do lekarza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów

(madzia_02)
Początkujący
hej dziewczyny, jestem mama trzy-tygodniowej Elin, chcialabym sie zapytac czy ktoras z Was miala podobny problem do mojego, a mianowicie, mojej coreczce po kazdym jedzeniu bardzo sie ulewa, nawet po kilkanascie razy, co raz bardziej jest to wzmozone. Do tego bardzo steka i sie napina, czasem nawet placze. Chce isc jutro do helsestasjon, ale nie wiem jakie oni tu maja podejscie na taki problem. Ja juz nie am sily bo to jest po kazdym jedzeniu, ona bardzo sie meczy. Prosze o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
madzia_02 , idz do helsestasjon i sie nawet nie zastanawiaj. Moja Julka tak miala i bylam z nia 5 dni w szpitalu. Okazalo sie,ze ma refluks zoladkowo-przelykowy. Jesli do tego placze to moze byc to alergia na bialko mleka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów

(madzia_02)
Początkujący
wlasnie tego sie obawiam , ale najwazniejsze to to, zeby ona juz sie nie meczyla,jutro pojedziemy do lekarza i zobaczymy co dalej. Dzieki za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Najwazniejsze zrowie dzieci Powodzenia u lekarza. Na pewno pomoga. Jesli chodzi o dzieci to sa bardzo wyczuleni na kazda nieprawidlowosc. Przynajmniej u mnie tak bylo. Przebadali Julke od stop do glowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
527 Postów
6666 6666
(6666)
Wyjadacz
daris gratulacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów

(madzia_02)
Początkujący
Aga31 jak mozesz to napisz cos wiecej jak to bylo z Twoja Julcia, co jej robili i dlaczego byla az 5 dni w szpitalu? A teraz przeszlo jej to? Martwie sie, ona nie placze tylko wtedy jak trzymam ja prosto
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
no chyba jednak przez plyn do kapieli i oliwke aj dawalam jej natusan i nic jej nie bylo wczorajsprobowalam bobini z polski bo dostalam no i chyba to to
aga w czym ty kapiesz malutka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Aguss - ja uzywam plynu KamilleBad - bo wujek mi z niemiec przywiozl (rumiankowy) ale z tego co wiem u nas w PL czasem tez mozna dostac... nigdy nie mielismy problemu (rowniez nie bylo ciemieniuszki czy jak to sie tam pisze ) natomiast w PL uzywam NIVEI 2w1, tez nie ma problemow.
A z natusan uzywam chusteczek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
agusss,ja uzywan natusan od poczatku i jest ok. Ale tez tylko odrobine. W ogole powinno stosowac sie jak najmniej kosmetykow. Oliwki raczej sie nie uzywa bo czesto uczula. Lepsze sa lotiony albo mleczko. Ale ja Julki nie smarowalam niczym i teraz tez tego nie robie. Na poczatku jak schodzila jej skora z raczek i nozek to uzylam lotionu z natusan. Buzie myj Milence w przegotowanej wodzie. Wez wacik i codziennie przemywaj.

madzia_02 , zeby stwierdzic refluks to wklada sie dziecku na 24 godziny sonde do zoladka. Ale zanim to zrobili to badali ja rozni lekarze. No i przebadali wszystko. Dlatego tak dlugo to trwalo. U Julki doszlo do tego,ze jak mleko sie cofalo, to sie dlawila. No i 3 razy nie mogla zlapac oddechu. No i tez czesto nosze Julke w pionie,bo to najlepsza pozycja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok