Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
uff narobilo sie tutaj przez te kilka dni..a mnie nie bylo...mam pare slow na tamte tematy do powiedzenia ale nie bede juz sie wcinac, bo moglabym...

Wracajac do tematu: podczas lotu dobrze jest jezeli maluszek: ssie piers, badz smoczek, pije jakies picie/mleko z butelki, takie odruchy ssania dobrze wplywaja na prace ucha srodkowego...starsze dzieci, to np dobra rada sa zelki badz gumy rozpuszczalne...picie tak samo..a jezeli maluszek czy tez starsze dziecko bedzie plakac to wystarczy poprosic zaloge o kubeczek do uszu: oni wypelniaja tego kubeczka spod np papierem i zalewaja wrzatkiem, wtedy przyklada sie je do uszu i cisnienie spada....
Co do jedzonka, mleka itp, dla mojej mlodszej jak lecialam mialam przygotowane w pojemniku miarki mleka, w termosie wode goraca i w butelce odpowiednia ilosc zimnej wody, zeby pozniej bez problemu przygotowac swieze mleczko, jak chcieli zebym z termosu sie napila wody to odp im ze niech sami sprobuja jak chca sie poparzyc wiec dali spokoj...dodatkowo mialam deserki, obiadek i jakies chrupaczki ....

Dzieci po szczepieniu moga zaczac plakac, miec goraczke badz jakas wysypke od 5 do 11 dni po szczepieniu...

Tyle to ode mnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
a po burzy..... nastala cisza....

hehe no mamuski co to tak cicho tutaj ? Mamy w koncu wiosne! Kto zatopil Marzanne? bo ja nie
wiec zima wroci buuu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Magdalena nie chwal dnia przed zachodem Slonca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Marta nie wiem jak u Ciebie ale u mnie sloneczko poszlo juz spac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
z x
(zxxxxx)
Wiking
TO I JA COS NAPISZE TO PRAWDA, ZE PICIE,SSANIE ITD POMAGA NA DOLEGLIWOSCI ZWIAZANE ZE ZMIANA CISNIENIA. MY Z MEZEM MIELISMY OKROPNYM PROBLEM Z MLODSZYM SYNKIEM, BO NIESTETY NIE CHCIAL PIC BUTLI TYLKO KRZYCZAL...HMMM NAWET NIE... DARL SIE NA CALY SAMOLOT TAK DLUGO, AZ WRESZCIE ZASNAL ZE ZMECZENIA I NA SZCZESCIE OBUDZIL SIE JAK JUZ WYLADOWALISMY. A O TYCH KUBECZKACH Z WODA NIE WIEDZIALAM I NIESTETY NIKT NAM W NORWEGIANIE ICH NIE ZAPROPONOWAL A JEZELI CHODZI O SZCZEPIENIA TO NASZ ADI ZNOSI JE DZIELNIE WIEC PLASTERKOW ANI MASCI NIE UZYWAMY, NATOMIAST U NAS POJAWIL SIE INNY PROBLEM: OSTATNIO W HELSE ADRIAN DOSTAL 2 SZCZEPIONKI W 2 NOZKI I LEWA BYLA OK A NA PRAWEJ TO MIEJSCE SZCZEPIENIA ZROBILO SIE CZERWONE, OGROMNIE NAPUCHNIETE I GORACE TAK, ZE PRZEZ RAJTUZKI I SPODNIE BYLO CZUC CIEPLO. ADI NIE MOGL CHODZIC TYLKO UTYKAL BIDULEK. POJECHALISMY Z NIM DO SZPITALA NA LORENSKOG I NASZCZESCIE BYLA TAM MILA PANI DOKTOR, KTORA NAS PRZYJELA MIMO TEGO, ZE POWINNISMY POJECHAC Z NIM NA POGOTOWIE A NIE DO SZPITALA. BYLISMY TAM 3 GODZINY, I WLASNIE TAM ZALOZONO MU PLASTERKI Z TYM KREMEM NA ZNIECZULENIE ( GODZINE PRZED POBRANIEM KRWI) I POWIEM SZCZERZE, ZE I TAK PLAKAL PRZY POBIERANIU I TAK A PRZY OKAZJI MOCNO PLAKAL PRZY SCIAGANIU TYCH PLASTROW, BO ONE NAPRAWDE BARDZO DOBRZE SIE TRZYMAJA SKORY, A ZALOZYLI MU JE NA 2 RACZKI BO NIE WIADOMO BYLO, Z KTOREJ BEDZIE LATWIEJ POBRAC KREW. ZROBIONO MU JESZCZE BADANIE USG TEJ NOZKI (WIADOMO, ZE NIE BOLI, ALE ADRIAN OCZYWISCIE MUSIAL POCHWALIC SIE JAKA ILOSC DECYBELI W GLOSIE POSIADA I PRZY OKAZJI ZGARNAC KOLEJNE ZABAWKI OD PAN PIELEGNIAREK ) NA SZCZESCIE OKAZALO SIE, ZE NIE MA ZADNEJ INFEKCJI, WYNIKI KRWI BYLY DOBRE, POPROSTU TAK ORGANIZM ZAREAGOWAL NA SZCZEPIENIE, WIEC MY SZCZESLIWI WROCILISMY DO DOMKU A I W SZPITALU ZROBILO SIE CISZEJ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
ewelina zanim przeczytam Twoj post to prosze Cie-nie pisz z uzyciem Caps Locka, okropnie sie czyta taki dlugi napisany post z uzyciem drukowanych liter...a teraz ide poczytac co tam naskrobalas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
z x
(zxxxxx)
Wiking
przepraszam juz nie bede no i fakt rozpisalam sie troszke...a co raz a porzadnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Z ta szczepionka mialam podobne reakcje u moich obu corek... wtedy strasznie sie o nie balam widzac jak jest rozpalone to miejsce po szczepieniu i jak opuchniete... ja robilam poprostu oklady na to miejsce... po 2, 3 dniach przeszlo...

Dlatego poinformowalam Was tutaj o tych kubkach...mi tez nikt nie proponowal ich ale zwroccie uwage jak sa turbulencje to co maja przy sobie stewardessy siedzac na swoich miejscach...bardzo czesto widzialam ze maja te kubeczki...wiec zawolalam sama i mi przyniesiono je
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
ewelina81 napisał:
przepraszam juz nie bede no i fakt rozpisalam sie troszke...a co raz a porzadnie

ja tam wole jakos oddzielac te posty na mniejsze bo wtedy wiem ze ktos je przeczyta masz racje-raz a porzadnie! i jak? nie zlewaja sie tobie te litery? bo mi kurde-masakra czuje ze bardziej slepne hahaah
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Dzieki Magda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok