Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Maciej Tkaczyk Official konto Używane :) xd Hs Agnieszka Sobczak Marcin Be Patrycja Ciszewska Nikolai Stefani Arkadiusz Szczypkowski Marta Małecka Adrianna Grzeszczyk Agathe Braun (6913 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
marcemil napisał:
Podobnie jak Lindemas, nie rozumiem po co się męczysz, mowisz ze dla dzieci ? jak jesteś taki oczytany, to dobrze wiesz, ze dziecku bardziej się przyda wypoczęty szczęsliwy i usmiechnięty tata niz taki przemeczony głupotą norweską i ciągłą walką z urzędami i instytucjami - nawet jak ci się wydaje ze dobrze grasz przed dziecmi to się mylisz, szczególnie przy twoim synu raczej nic nei ukryjesz, takie dzieci mają niesamowitą zdolośc odkrywania prawdziwych uczuc i emocji drugiej osoby.

Nie chciej tylko usłyszec za 0 lat od dzieci, ze wolałby byc gdzie indziej gdzie moze by nei miały wszystkich rzeczy jakie mają lae miałby szczęsliwą rodzinę.

Ja jestem z lat 80-tych, z typowego blokowiska, wychowałam się na 40 metrach w 5 osób. Mam tylko miłe wspomnienia z dzieciństwa, bo moi rodzice dali mi wszystko co mogli dac czyli milosc i szczęscie - nei słowami, a bijące od nich.

Takze zmeiń nastawienie bo to Cię kiedyś zgubi.

Problem z Sebastianem jest taki, ze on klamie, wiec nie nalezy brac na serio jego wypowiedzi
Wcale nie jest tym, za kogo sie tu podaje
Poczytaj troche wstecz (watek "silna matka" i przesledz posty Sebastiana...
Nie trzeba sie wysilac, by odgadnac kim jest.
Momentami wrecz chce sie przyznac kim jest.
Tylko po co ta gra ?
Jaki ma cel ?
Czy to, co uprawia na forum, to w jakis sposob ma pomoc dzieciom, rodzinie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Lindemans napisał:
marcemil napisał:
Podobnie jak Lindemas, nie rozumiem po co się męczysz, mowisz ze dla dzieci ? jak jesteś taki oczytany, to dobrze wiesz, ze dziecku bardziej się przyda wypoczęty szczęsliwy i usmiechnięty tata niz taki przemeczony głupotą norweską i ciągłą walką z urzędami i instytucjami - nawet jak ci się wydaje ze dobrze grasz przed dziecmi to się mylisz, szczególnie przy twoim synu raczej nic nei ukryjesz, takie dzieci mają niesamowitą zdolośc odkrywania prawdziwych uczuc i emocji drugiej osoby.

Nie chciej tylko usłyszec za 0 lat od dzieci, ze wolałby byc gdzie indziej gdzie moze by nei miały wszystkich rzeczy jakie mają lae miałby szczęsliwą rodzinę.

Ja jestem z lat 80-tych, z typowego blokowiska, wychowałam się na 40 metrach w 5 osób. Mam tylko miłe wspomnienia z dzieciństwa, bo moi rodzice dali mi wszystko co mogli dac czyli milosc i szczęscie - nei słowami, a bijące od nich.

Takze zmeiń nastawienie bo to Cię kiedyś zgubi.

Problem z Sebastianem jest taki, ze on klamie, wiec nie nalezy brac na serio jego wypowiedzi
Wcale nie jest tym, za kogo sie tu podaje
Poczytaj troche wstecz (watek "silna matka" i przesledz posty Sebastiana...
Nie trzeba sie wysilac, by odgadnac kim jest.
Momentami wrecz chce sie przyznac kim jest.
Tylko po co ta gra ?
Jaki ma cel ?
Czy to, co uprawia na forum, to w jakis sposob ma pomoc dzieciom, rodzinie ?

Wiem że mam pewne problemy ...nie sądze jednak ażeby była problemem rozdwojona jazni, jak sugerujesz...
jestem ciekawy kim Pani Detektyw mysli że jestem....hmmm
prosze o odpowiedz jest to szalenie zabawne ... bawisz się w psychoanalityka????....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Maraianek - a przepraszam na ile wskazuje lat moje zdęcie w avatarze ? na 50 ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
BiZi napisał:
nie rozumiem po co ta dyskusja.

Pogladay Mariana sie nie zmienia...wiemy jakie sa....

osobiscie popieram podejscie Jasnej i Lindemans....

a to co inni o mnie mysla mam w dupie.....

...rodzina 2+2...

...dzieci w szkole i przedszkolu...maja kolezanki/kolegow..

my mamy znajomych polskich/norweskich....

w domu rozmawiamy po polsku....

potrafimy zyc w tym spoleczenstwie...

pracujemy...uczymy sie jezyka....

i czego tu kuzwa wiecej szukac??

dla Mariana i jemu podobnych moge byc polonorkiem, ale mnie to JEBIE....

skoro komus pasuje mieszkanie na odleglosc, marszczenie freda przed kompem, spanie z zona 2 razy do roku, pracowanie za 60kr/h, chlanie taniej wody co weekend do upadlego itd. to jego sprawa...

niech sobie pracuja po 300 g miesiecznie, zbieraja kase w skarpetce, mieszkaja po 30stu w jednym pokoju....*&HUJ mnie to obchodzi...

i *&HUJ tez powinno obchodzic innych, jak zyje i gdzie.....

ja nie narzekam....zlotych gor nie mam, ale na spokojne zycie i porzadne wakacje wystarczy

pozdrowienia....

ogólnie zgadzam sie z tobą i to nie tylko w tym temacie, ale martwi mnie, ze stawiasz wszystkich,którzy są tu bez rodzin w jednym szeregu, ze patologia, ze głupota,brak integracji,etc...

Opisze ci mój przypadek, a jest takich naprawde wiele.
1) nie marszcze freda przed kompem
2)pracowałem w systemie 6/2, ale zmieniłem go na 8/2, bo pomału szykuje sie do powrotu, wiec zbieram gotówke(duzo gotówki). W związku z tym jestem tutaj 8tyg, przy czym po 4tyg przylatuje moja małzonka na 3-4 dni (długi weekend),przytulamy sie, uprawiamy sex, spedzamy razem 24h/dobe!
Po czym małzonka wraca do polandii i grzecznie czeka na meza, który przyjezdza po niespełna 4 tyg do domku na 2 pełne tygodnie : )
Takze twoje zdanie o sypianiu z zona 2x rok obalone....
3) nie pracuje za 60nok, a za 175/h i nie chlam taniej wódy co weekned (kolejna skucha)
4) 300h i owszem zdarzyło sie kilka razy, ale wiem wtedy,ze było warto! Poza tym ja tu jestem dla pieniedzy, wiec wskazane jest pracowac duzo, zeby dudków było duzo : ))
5) nie, nie mieszkam z 29 innymi osobami ani w pokoju, ani w domu! Mam waruneczki prawie takie jak polskim domu!
3 osoby na 120m2 > to chyba wystarczy (?)
6) z jednym sie zgodze (w połowie) > tak zbieram kase do skarpetki, ale czesc tez inwestuje > czy to tez jest złe?
I najwazniejsze (nie odbierz tego jako przechwalanie sie): po ww 8 tyg wysyłam do domu ca 30.000pln netto!

Czy jest to złe, naganne i nieodpowiedzialne według ciebie/was?
Pewnie,ze rozłaka nie jest idealana, ale w MOIM przypadku chyba najlepsza, poniewaz ja tu nie czuje sie najlepiej i za nic nie chciałbym tu mieszkac na stałe, moja małzonka ma bdb prace, mamy piekny dom,dorastającą córe, kochanego psa,mase szczerych przyjaciół, rodziców,rodzine i jest nam tam bosko : )

Takze Bizi nie wrzucaj wszystkich do jednego wora prosze

ps: juz pisałem > nie kazdy polak mieszkający tu "na stałe" z rodziną, mówiacy po norwesku , wysyłający swoje dzieci do przedszkola/szkoły, bioracy tu kredyty, kupujacy dom, jest POLONORKIEM !!!!!!!!

Wiec nie wyłaujcie zdan z kontekstu,bo to do niczego nie prowadzi i kazdy z was wie doskonale, czy jest polokurwą, czy wciąz jest polakiem!
Przykład Kamil75 > moze orzeł z niego nie jest, ale facet jest tu kilkanascie lat, doskonale ustawiony,ogarniety i jakos udało mu sie zostac.... polakiem!

pozdrawiam !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
marcemil napisał:
Maraianek - a przepraszam na ile wskazuje lat moje zdęcie w avatarze ? na 50 ??

nie no, az tak zle nie jest > wyglądasz na 35-40....... netto

a to wszystko zawdzieczasz kremom z formułą norweską, tylko nie doczytałas ulotki, ze produkowane są w....Garwolinie

ps: nie bierz sobie az tak bardzo do serca moich postów, bo w sumie nie jestem takim podłym chamem, ba nawet cie polubiłem, a tyle goryczy zawdzieczasz tej chlopskiej córze (linde cos tam) i jej podobnych....
Padłas kozłem ofiarnym, poniewaz podpisałas sie niejako pod jej wypocinami.....
Oczywiscie przesadziłem (prawie jak zawsze), wiec przyjmij moje SZCZERE przeprosiny : )

Zeby Polska była Polską!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
No jak ktoś jak Ty pisze "polak" a nie Polak, to rzeczywiście, patriota jak się patrzy.

a btw. żadne pieniądze nie zastąpią twojej rodzinie twojej obecności, więc ja jestem za, że każdy przypadek gdzie rozdziela się rodzinę dla kasy jest zły.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
marcemil napisał:
No jak ktoś jak Ty pisze "polak" a nie Polak, to rzeczywiście, patriota jak się patrzy.

a btw. żadne pieniądze nie zastąpią twojej rodzinie twojej obecności, więc ja jestem za, że każdy przypadek gdzie rozdziela się rodzinę dla kasy jest zły.

I oczywiscie doswiadczyłas tego na swojej osobie

Nie czepiaj sie małych/duzych liter, bo to akurat tylko pisownia, a nie poczucie patriotyzmu.....

Ja równiez nigdzie nie napisałem, ze rozłaka jest dobre!
Uwazam to za okres przejsciowy i najbardziej ekonomiczne rozwiązanie....

PS: Jestes pewna,ze zadne pieniadze ???

Pomysl chwile i policz ile to przez np: rok wychodzi.....(?)
aaaaaaaaaaa jestes bystra, wiec powinnas doczytac ile lat mam taki układ i ile to pieniążków...

Przyjęłas przeprosiny?
pozdrawiam : )

Wpadne do ciebie w nast.tygodniu jadąc do Bergen > ok ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
wpadaj, koniecznie, umawiamy się na stacji shell przy siódemce.

Co do pieniędzy, nie , nigdy i żadne nie zastąpią, bo albo osoba która daje pieniądze, jest na tyle marną osobą, że może być przez pieniądze zastąpiona, albo odbiorcy pieniędzy są na tak niskim poziomie, że pieniądze mogą im zastąpić żywego człowieka.

Dla mnie pisanie Polak jest kluczowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Marianek - mnie bardzo ciężko zdenerwować albo obrazić, znam swoją wartość i mojej rodziny więc bezpodstawne komenty za dużo w moim życiu rodzinno-emocjonalnym nie zmieniają. także tak, przyjęłam, jak to ma złagodzić sytuację
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Marianek - no i jeszcze jedno, zdjęcie to nei efekt kremów jak photoshopa oczywiście, zmarszczki misię robią jak każdej babie, i jak każda baba bez makijazu wygladam zupelnie inaczej niz w
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok