Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Pozatym walczymy z kolkami i ciemieniuchą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Bogunia ja tam weszlam normalnie i zrobilam laczenie rodzin...

No my po szczepieniu..maly wazy juz6.900 i mierzy 62 cm, wedlug tych wykresow wszystko jest idealnie
a szczepienie to tak : za pierwszym razem maly nie plakal tylko skrzywil sie troche, za drugim troche sie rozryczal, ale szybciutko sie uspokoil pozniej sobie grzecznie lezal jak rozmawialam z polozna
w ogole jak go rozebralam do badania to ten zaczal sikac ...olal biurko i podloge haha, pozniej jak go posadzilam na kolana to zaczal bekac

a jak narazie to sobie spi, czasami sie przebudzi to pomarudzi, ale chwile go zabawie i maly dalej spi....jak narazie goraczki nie ma i mam nadzieje, ze juz nie bedzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Hej Moj ma juz 2 mies.i 1.5 tyg.leci ten czas.Wazylam go to ma juz 6 kg,szczepienie mam za 2.5 tyg.jestem ciekawa jak zareaguje na te szczepienie.my od 3 tygodni walczymy z zabkami slini sie strasznie i pcha lapki do buzi i gryzie ,jak daje mu pogrysc gryzaka to sie smieje widac zabka ale jeszcze nie jest wyczowalny ,a tak ok,. Bogunia wchodzisz na laczenie rodzin ale i tak musisz zaczac od zalogowania go na stronie ,potem wchodzisz rejestracja online i rejestrujesz go tak jak siebie. Na poczatku sa jego dane potem adresy itp,i potem ojca dane i nr z jego pozwolenia na pobyt i zakanczasz i przychodzi CI na poczte do wydruku. selfservice.udi.no/no/ wchodzisz w to zielone pole po lewej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ząbki to chyba za szybko mozliwe ze to na razie zalazki wychodza bo my tez mielismy z tym problemy i wyszly zalążki a zabki jeszcze nie bardzo

Nasz ile wazy i mierzy bedziemy wiedziec 22 pazdziernika bo mamy kontrole bo jak mial niecałe 6 miesiecy to mial 7.050 kg i mierzył 69cm wiec zobaczymy ile bedzie na prawie 8 miesiecy

Oj dziewczyny czas to na prawde leci bardzo szybko, a zobaczycie jak potem szybko leci jak dziecko sie zacznie uczyc nowych rzeczy, jak zacznie sie podawanie papek i probowanie tego wszystkiego wtedy t dopiero czas leci, ja nie wiem kiedy nam 7 miesiecy pyklo a niedlugo juz 8 bedzie

a co do szczepienia to nam goraczka wyszla przy drugim szczepieniu na 5 miesiecy dopiero w 2 dzien goraczka moze wystapic nawet po paru dniach od szczepienia, ale to kazde dziecko jest inne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Tuptusiowata napisał:
Nasz ile wazy i mierzy bedziemy wiedziec 22 pazdziernika bo mamy kontrole
No tak, "bez kontroli" GINIEMY!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Jesli ostatnia kontrol byla 1,5 miesiaca temu to nie wiem ile teraz obecnie warzy i mierzy to chyba logiczne A ja go sama nie mierze ani nie warze, bo wole to zrobic wtedy kiedy ma normalnie kontrol
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
My dzis po kontroli. Jaki dlugi to nie wiem bo nie wpisala mi do ksiazeczki a waga 5.720 i za 2 tyg mam umowiona wizyte u lekarza bo przybyl na wadze przez miesiac nawet nie 0.5 kg. Ja nie wiem jak one patrza w te wykresy!!!! zwazyla go spojrzala na wykres i powiedziala, ze waga ok a ja do niej mowie, ze to dobrze bo sie balam ze natan po tym ulewaniu nie przybral za duzo i ona weszla jeszcze raz w wykres i zauwazyla, ze jednak za malo wazy.... i jak tu im wiezyc??? idziesz z dzieckiem i za kazdym razem mowia ok ok normal normal a jak docisnelam to dopiero dojrzala co i jak!!!!

Moj tez strasznie sie slini i piąchy wklada do buzi a ciemieniuche ma straszna!!! cale czolo, za uszami smaruje oliwka ale ciezko to g.... schodzi a w oliwce i maly i ja heheh

Ania90 Bryan to wogole dziecko jak aniolek!!! Anka go tylko przytuli a on spi!!! popatrzy, usmiechnie sie i zasypia!!! moj krzykacz to uspokoi sie przy ewentualnym noszeniu z bujaniem a do tego zwiedzaniu mieszkania czyli taka wycieczka krajoznawcza
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Roxana to dobrze, ze w koncu sie zainteresowali, ale jak mowisz, ze przytyl przez miesiac tylko pol kilo to naprawde nie zbyt dobrze..... moze w koncu zrobia mu jakies badanie czy ma problemow z brzuszkiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
No tak norweskie leczenie Jak sie sama nie upomnisz to według nich wszystko ok
Też bym chciała mieć takie spokojne dziecko jak Anna90
A ta ciemieniucha to straszne jest Ja myślałam,że mam to już za sobą a to zaś wróciło
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok