Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Mój mały od początku uwielbia się kąpać i wtedy nawet zapomina,że jest głodnyOd początku w nocy śpi w swoim łóżeczku i jak narazie nie ma z tym problemów,gorzej za dnia :/ Uśpić go to cud niestety Dziś byłam w helsestasjon go zważyć i na 6 tyg waży 4265 wydaje mi się,że to za mało bo jak wyszliśmy ze szpitala ważył 3kg,po 10 dniach była siostra na wizycie i miał 3450 i do tej pory tak mało przybrał na wadze A jak było u was? Wiem,ze każde dziecko waży inaczej no i czy karmione piersią czy sztucznie też ma to wpływ Tylko u mnie z tym jedzeniem róznie bywa i dlatego mnie to niepokoi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Bogunia moj maly jak wychodzilismy ze szpitala mial ok 3150....teraz ma dwa miesiace i tydzien iwazy ok 6400...karmie go piersia tylko...na pocatku dawalam mu raz dziennie butle, bo mialam malo mleka i byl glodny ....mysle , ze nie masz co sie przejmowac...jesli polozna nic nie mowi to ok

a moj to uwielbia sie kapac..mogl by caly czas siedziec w wanience...

co do antykoncepcji to ja mam tabletki za ponad sto koron na 3 miesiace, ale to sa specjalne dla karmiacych piersia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Nasz przybieral roznie na wadze. Raz potrafil przybrac miedzy jedna a druga wizyta prawie kg a na nastepnej wizycie po 2 tyg np tylko 300g. Kazde dziecko roznie przybiera. Najwazniejsze sa te ich wykresy. A dodam, ze ja od poczatku karmie sztuczym mlekiem a teraz to jeszcze do tego kaszka na noc podawana od 3 miesiaca mimo, ze mozna dopiero od 4, ale to dlatego, ze maly budzil mi sie w nocy na jedzenie a po kaszce zaczal spac mi cale noce do samego rana. Wiec ja kazda noc mam przespana, bo on po kaszce zasypia i spi do rana i tak robie do tej pory, kaszka raz dziennie na noc, owocek, obiadek i mleczko a on je strasznie duzo ale nie widac tego po nim, bo jest chudy ale dluugi strasznie. polozna stwierdzila, ze figure moze miec po mnie, dluga a chuda hehe

Co do kapania to Nasz na poczatku bal sie ale potem to juz radosc. A teraz to juz w ogole uwielbia zwlaszcza jak kaczki plywaja on je probuje zlapac i jest mnostwo piany w wanience polecam po 3 miesiacu pojsc z dzieckiem na basen super sprawa, nasz mial wielka radoche za pierwszym razem a za drugim to juz prawie plywac sie uczyl mam zdjecia na facebooku jak by ktoras z mam chciala zobaczyc trzeba bedzie sie ugadac moze na taki wspolny wypad basenowy mamuski

Ania Twoj syn to normalnie szok, ze tyle wazy to Max ma teraz prawie 7 miesiecy i wazy troche ponad 7 kg ale on w dlugosc idzie i jest bardzo aktywny w ciagu dnia. oj bardzo wiec spala wszystko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
Czesc dziewczyny u mnie synus w dzien spi po pol godz. do godzinki ,a niekiedy 10 minutowe drzemki,ale nie jest placzkiem lezy gawozy byle do niego gadac W nocy spi po 3 do 4 godzin.Co do kapania to uwielbia sie pluskac i tak smiesznie bo jezyk wytyka jakby chcial sie napic Co do wagi to po wyjsciu ze szpitala wazyl 3750kg.spadla waga o 225gram ale to normalne ,po 1.5tygodniu przybral 900 gram.w nastepnych tygodniach juz troszke mniej teraz wazy ok 5800 ma teraz 8 tygodni.Kazde dziecko jest inne i ma inna przemiane materi wiec nie ma sie co martwic na zapas .pielegniarki kazda wage i wzrost wrzucaja na te siatki centylowe i tym sie sugeruja.jak nic nie mowia to jest ok. siatkicentylowe.edziecko.pl/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
No u mnie polozna mowi, ze wszystko dobrze maly narazie tylko lezy troche sie powierci jeszcze troche, a zacznie raczkowac tak ten czas leci

A co do basenu to mozna sie kiedys umowic z maluchami na basen
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Zleci Ci czas bardzo szybko Ania. Nasz ma już prawie 7 miesięcy i właśnie się przymierza do raczkowania a potem to już będzie biegał więc jeszcze dużo przed Tobą

Jak się inne mamuśki preferują na wspólny basen?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Anna Anna
(Ania199)
Początkujący
Jak to juz dawno bylo kiedy leon lezał grzecznie.... Teraz to tylko sie kreci, nie poleży chwili grzecznie, ciagle sie obrecka i pelza po podlodze... rośnie nam mały urwis

Na basen piszemy sie rowniez bardzo chetnie my jak do tej pory bylismy tylko raz, trzeba to czesciej powtarzac

Ale faktycznie Aniu ten twoj synek szybko przybiera moj maly urwis wazy ok 7 kilo ale ma juz 6 miesiecy, jutro jedziemy do helse plus wizyta u lekarza i zobaczymy co nam powiedza.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
no bardzo szybko...troche się martwiłąm, ale położna nic nie mówiła więc chyba dobrze

Podrosnie, to bedzie wiecej sie ruszal
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Na pewno jak podrosnie bardziej to bedzie aktywniejszy. I wtedy bedzie mimowolnie spalał

Nasz zaczal raczkowac w weekend, niezdarnie mu to wychodzi ale zaczał a za 2 dni konczy 7 miesiecy juz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Natan w zeszlym tygodniu byl wazony to na 7 tygodni wazyl 5200 ale wychodzac ze szpitala wazyl tyle co sie urodzil czyli prawie 4 kg.

Na basenik tez bym z checia poszla ale poczekam jak maly skonczy chociaz te 3 miesiace i bedzie juz po tych pierwszych szczepieniach wiec pewnie basen czeka mnie w pl Juz sie doczekac nie moge!!!
A mam takie pytanie bo na wizzair moge wziasc mleko ze soba ale to moge wziasc buteleczke juz rozrobionego czy lepiej wziasc w proszku a w samolocie poprosic o wode??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok