Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
31 Postów
Katarzyna K.
(katarzyna87)
Nowicjusz
Ja podaję mojemu małemu tylko to mleko bo choć nie byłam u lekarza konsultowałam to z panią w aptece. Tylko w pierwszym dniu dawałam na zmianę ale po mleku NAN mały płakał i ulewał strasznie a po Enfamil było ok i dlatego zaczęłam podawać tylko to mleko. Możesz je bez problemu kupić w aptece i bez recepty. Dokładna nazwa to Enfamil A.R. . Daj znać jeśli się zdecydujesz czy pomogło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
no moj na poczatku tez dostawal nan i zmienilam na hipp ale jemu to w sumie od poczatku sie ulewalo, juz w szpitalu. No ja raczej zdecyduje sie na to mleczko ale nie bede go dawala samego tylko bede mieszala z moim tak jak mi pediatra z polski radzila, bo wiesz ja niedlugo jade do polski na dosc dlugo i nie wiem czy w polsce jest takie mleko a gdy go nie bedzie to bede musiala zmienic na inne a takie czeste zmiany nie bardzo sa dla takiego maluszka. Wiec wyprobuje mieszanke, moze bedzie lepiej dzieki za pomoc!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Katarzyna K.
(katarzyna87)
Nowicjusz
Dziewczyny mam pytanie czy po urodzeniu dziecka trzeba iść je zgłosić na policję?? Zdania są różne a ja sama nie wiem co mam robić. Z góry dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Musisz isc zarejestrowac dziecko na polcje...rejestrujesz najpierw przez internet
ale musisz miec paszport dla dziecka inaczej nie zarejestruja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(MagdaD)
Nowicjusz
HEJ ,trzeba zarejestrowac dziecko na policji ,Jesli dziecko urodzone w Norwegi to wystarczy norweski akt urodzenia i nr personalny . Ja rejestrowalam tak mojego synka na akt urodzenia norweski bo potrzebowalam pozwolenie na pobyt do rodzinnego ,a jeszcze nie mialam paszportu ,dopiero mialam umowiony termin do konsulatu w Oslo Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
u nas na policji chcieli paszport jeszcze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Dziecko trzeba zarejestrowac na policji do roku czasu, inaczej podobno deportuja rodzine do kraju. tak słyszałam

Od nas tez nie chcieli paszportu, bo go nie mielismy. Oczywiscie dziecko trzeba najpierw zarejsetrowac przez internet, a potem na maila przychodzi jakie papiery trzeba doniesc na policje w ramach potwierdzenia. Od nas chciali akt urodzenia dziecka, numer personalny i paszport meza, bo na niego rejestrowalismy syna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Kurcze co posterunek to inaczej... Ja bylam na policji juz po rejestracji malego przez internet, wzielam wszystkie papiery potrzebne a ona do mnie, ze to wszystko jest ok ale musze miec paszport malego a ja mowie, ze on tu urodzony ale ona swoje, ze jak bede miala paszport to mam wtedy przyjsc.....

Jeju ciezko bylo mi znalesc to mleko!!! dopiero w 4 aptece znalazlam, bo to trzeba podobno wczesniej zamawiac bo to z oslo przysylaja... no i jak mam mleko to teraz musze kupic smoczek wiekszy a ze bylo juz pozno i sklepy pozamykane w weekend to smoka kupie w tygodniu, jak nie jedno to drugie.... ech!!!!!

Bogunia pytanie do Ciebie, widze ze Cie nie ma czseto. Jak tam maluszek??? uspokoil sie troche??? moj moze troszke lepszy sie zrobil bo gaworzy i rozglada sie po mieszkaniu ale taki minus, ze trzeba go nosic.... plecow i rak nie czuje, a spi w dzien tak jak spal godzina czasem 2 tak ogolem albo robi sobie drzemki 10-20 minutowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Joanna D
(azja211)
Wiking
Dziewczyny !!! razem z aktem urodzenia dziecka przychodzi kartka na której znajduje sie informacja ,iż jest potrzeba wyrobienia dziecku dokumentu tożsamości tkj. Dowód lub paszport , ponieważ akt nie jest wystarczającym dokumentem , więc chyba można sie domyśleć , ze najpierw dokument potem rejestracja TRZEBA Wszystko dokładnie czytać ze zrozumieniem !!! TUPTUSIOWATA jeżeli nie masz potwierdzonych informacji to nie pisz głupot bo potem ktoś czyta i bierze to do siebie!!! Czas rejestracji dziecka to 6 miesięcy inaczej moga unieważnić akt i trzeba odnowa robić wszystko A PO Co ?! Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Fakt, co osoba to inaczej mówi. Jedni załatwili bez paszportu inni musieli go mieć od razu. na to nie ma wytłumaczenia.

A co do kiedy to ja pisałam jak wiem od innych mamusiek, że trzeba to zrobić do roku czasu i niektóre robiły to po poł roku od urodzenia i nie wyrabialy nowego aktu. Ale tak jak wiemy od samego początku co urząd badź osoba w okienku mówi inaczej i tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok