Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafal Prusakiewicz (2356 niezalogowanych)
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
marg_pl napisał:
Do Gabriel i Lizzy - co wy byście zrobili gdyby to wam mąż lub żona wzieła dziecko, pojechała do innego kraju, i nie chciała wrócic?

Naszczescie w Polsce ostatnio przepisy z prawa rodzinnego troche sie zmieniły, zonie niestety grozi nawet wiezienie i kary pieniężne, lecz nie tylko ode mnie zależy czy żona bedzie mieć inne sprawy na głowie lecz również od sędziego który bedzie prowadził sprawe rozwodową czy skieruje je do prokuratury.

Co do wagi nie ujołem w grudniu ważyła 10,5kg, zona stale gotowała obiady na smietanie (bo jak twierdziła nie bedzie gotowac dwoch gdy corka i tak nie zje), co prowadziło do tego że córka w nocy podczas snu drapała się do krwi po dłoniach i stopach - iwesz jaki to widok - podejrzewam że nie. Czy wiesz może jakie jedzenie nie zawiera mleka, jajek (soja tez odpada).

Nie praw mi kazan moralnych co bedzie lepsze a co nie, bo napewno najważniejsze jest dla mnie zdrowie córki, do tego jesli żona nie chciała by mieszkac ze mną ma swój dom rodzinny (swoich rodziców), a nie Norwegie.

Do tego jak się tam utrzymuje - kto jej daje pieniądze na zycie czy na ewentualną wizyte kiedys u lekarza.

Co do paszportu, Norwegia jest w szengen i wystarczy dowód, który córka ma niestety jeszcze wazny przez 4 lata.

Lizzy dlaczego twierdzisz ze obcy ludzie to od razu pedofile? Czy miałas z takim kims już do czynienia - jesli tak to współczuje, jesli nie to nie pisz bzdur.

na szczęście nie miałam i nie chciałabym by miała i twoja córka faktem jest to że szarpiesz się o dziecko a nie potrafisz porozumieć się z zoną ,co jest dla mnie na dzień dobry idiotyczne do granic normalnego życia .
po któreś tam z kolei jak jesteś taki cudowny maż to dla czego musiała kobieta az do norwegi przed tobą uciekać .

pewnie nie dość ze dostałeś zupę ze śmietaną to jeszcze przesoloną te twoje argumenty to sobie w buty włóż

po setne z kolei jak gotujesz zupę mądralo to się ubiera dla dziecka a smietane dodaje na końcu może wiedziała ze dziecko nie lubi tej zupy i nie miała ochoty ci tłumaczyć po tysięczne z kolei mogłes sam dziecku ugotować

nie znam ciebie ani twojej żony ale nie można słuchać tego co piszesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
najlepiej sie dogadac miedzy soba,bo kazde mieszanie sadow,urzedow,a tymbardziej bv,nie wyjdzie wam a napewno dziecku na dobre,rozstac sie tez mozna normalnie bez szarpania o dziecko.
na pobyt tutaj powyzej 6 mies.trzeba miec pozwolenie,zeby je dostac trzeba miec prace ,meldunek.
zona posiedzi tu troche to jej przejdzie emigracja.
zanim cos zrobisz przemysl 10 razy,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
M G
(marg)
Wiking
Lizzy chciałbym abys chociaz troche mnie zrozumiała, lub jesli nie chcesz tego zrobic nie wypisuj bez sensu głupich tekstów nieznając całej prawdy.

Jak pewnie dobrze podejrzewasz ktos pracował, aby druga osoba mogła sie zajmowac dzieckiem, czy jej ugotowac jedzenie (zona nie chciała aby córka poszła do przedszkola, a ona do pracy), rzadko robiła to zona (bo nie miała czasu, niechciało sie jej, wolała tylko mówic ze córka i tak nic nie zje), czesciej jej mama. Poza tym i tak tego prawie nigdy nie jadła bp wolała zjesc to samo co inni.
Jak myslisz ile razy juz wczesniej chciałem od niej odejść.
Teraz zona mieszka u swojej siostry: gotuje, sprzata, zajmuje sie dziecmi... (pozostali z domu pracują, dzieci nie chodzą do przedszkola, nie mają kontaktu z innymi dziecmi norweskimi bo nie mówią po norwesku). Do tego za darmo - jej wypłatą jest jej utrzymanie tam.

Wiem ze nie jestem idealny (lecz nie pije, nie pale, nie biore, nie bije, nie krzycze, nie mam rzadnej kochanki) lecz nawet gdybym był złym człowiekiem to w Polsce mieszkalismy w domu JEJ rodziców, z którego to ona wyjechała.

A teraz najlepsze - mieszkac ze mną nieche, rozwodu nie chce - wiec co może wy wiecie, bo ona mi nie odpowiedziała na to pytanie ----------------------> KASE (zlikwidowała naszą wspólną lokate, gdzie są pieniądze?), co chce wiecej -----------------> KASE
Teraz CZASEM zona odpisze na maila, lub na skype (o powrocie nie chce mówić), komórki nie odbierze bo jak twierdzi jesli chce mieć z nią kontakt to mam zapłacic za to (chociazby doładować komórke) - jacy ludzie sie tak zachowują, kto chce pieniadze za kontakt? Kto robi na złość drugiej osobie?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
marg_pl napisał:
Czy wiesz może jakie jedzenie nie zawiera mleka, jajek (soja tez odpada).W Norwegii jest jedzenie dla alergikow. Niestety jest ono bardzo drogie i wybor jest tez slaby. Wiem, bo moje dziecie ma alergie na produkty mleczne i gluten. Wybor jedzenia dla alergikow jest tutaj duzo slabszy niz w Polsce. W Norwegii z zasady do wszystkiego dodaje sie mleko w proszku lub make lub obydwie te rzeczy. Kielbasa bez mleka i maki tylko za dodatkowa oplata.

marg_pl napisał:
Lizzy dlaczego twierdzisz ze obcy ludzie to od razu pedofile? Czy miałas z takim kims już do czynienia - jesli tak to współczuje, jesli nie to nie pisz bzdur.Niestety to sie zdarza i ostatnio o kilku takich sprawach bylo glosno.

Musisz zrozumiec, ze jak twoje dziecko zostanie zabrane przez BV to jest realna szansa, ze juz wiecej go nie zobaczysz. Strasznie ciezko jest wygrac z BV, szczegolnie jezeli BV ma powody by uwazac, ze nie nadajecie sie jako rodzice. A czytajac twoje posty to takie powody widze - np. niedbanie o zdowie dziecka, klotnie rodzicow i brak odpowiedniej atmosfery w domu dla rozwoju dziecka.

Na ogol ludzie, tak z dobrej woli, swoje dzieci obcym nie oddaja. Dlatego tez duzo osob razi twoje beztroskie podejscie do wlaczenia BV w ta sprawe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...na

klopoty - rutkowski-

dziecko wroci do pl. a zone oddac do rodziny zastepczej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Sykepleier84)
Początkujący
chclopie to najlepsze co cie spotkalo, ja bym sie na twoim miejscu zrzegl ojcostwa, zeby jeszcze o alimenty nie byc posadzony... najwyzszy czas, a twoja zona jeszcze tobie bedzie placic alimenty jezeli ona stoi lepiej kasowo od ciebie... sa i pozytywy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Załóżmy ze to ty mówisz prawdę jedyne co mogę ci poradzić to, to samo co mówi Kriss czekaj nie panikuj żonce sie norwegi odechce a i rodzince się odechce lokatora,czas ,czas i jeszcze raz czas.
Sama zgłupieje co jest grane jak nie będziesz jej cisnoł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Sykepleier84)
Początkujący
lizzy dobrze mowi,
pamietaj baba to zlo konieczne, cos trzeba bzykac,
radze ci sie nie przejmowac nie odzywac, sama wruci, a jak nie to pal licho z nia
chlopie moim zdaniem teraz dopiero zaczniesz zyc,
tez mi problem , spojrz na to z innej strony
ja bym nigdy takiego mejla jak ty nie napisal ty;lko jeszcze o zrzeczenie sie praw ojcowskich swoich bym wystapil, co ty myslisz, a ona wruci zobaczysz,
pozatym malo tego pod jej nieobecnosc zajmij sie swoja ekonomia, musisz pozbawic ja praw do wszystkiego co posiadacie.
tak to jest stary jak baba przechodzi tzw. samo uszkodzenie
wspolczuje ci, ale nie przejmoj sie pomysl ile jest na swiecie kobiet z ktorymi moglbys byc,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Sykepleier84 napisał:
lizzy dobrze mowi,
pamietaj baba to zlo konieczne, cos trzeba bzykac,
radze ci sie nie przejmowac nie odzywac, sama wruci, a jak nie to pal licho z nia
chlopie moim zdaniem teraz dopiero zaczniesz zyc,
tez mi problem , spojrz na to z innej strony
ja bym nigdy takiego mejla jak ty nie napisal ty;lko jeszcze o zrzeczenie sie praw ojcowskich swoich bym wystapil, co ty myslisz, a ona wruci zobaczysz,
pozatym malo tego pod jej nieobecnosc zajmij sie swoja ekonomia, musisz pozbawic ja praw do wszystkiego co posiadacie.
tak to jest stary jak baba przechodzi tzw. samo uszkodzenie
wspolczuje ci, ale nie przejmoj sie pomysl ile jest na swiecie kobiet z ktorymi moglbys byc,

za dużo świństw nie ma co robić bo to do niczego dobrego nie prowadzi trzeba pamiętać że najbardziej i tak przeżyje to dziecko a nie musi tak być
Sykepleier84 też posłuchaj ale nie wszystko co mówi baba to baba manipuluje nie daj się prowokować
bo baby to też hu....e
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
M G
(marg)
Wiking
Myslicie ze nie probuje tu (w Polsce) od niej sie uwolnic, robiąc przy tym jak najmniej krzywdy innym, tylko ze to nie jest łatwe, nawet rozdzielnosc majatkową nie da sie samemu zrobic, tylko sąd, a jak sądownie to jaki powód - kradzierz.
Jesli opieke przejac nad dzieckiem (przynajmniej prawnie tu w Polsce) to jak to uzasadnic - porwanie dziecka.
Rozwód tez musi miec podstawy - brak kontaktu z zoną, jej odejscie.
Kradzierz pieniedzy, porwanie dziecka... jej grozi wiezienie, zawiasy lub kurator, a ona ma to poprostu gdzies i woli tam siedziec.
Jak wykazać wieź miedzy mną a córką gdy ona mnie juz nie widzi w tym momencie ponad miesiac i nie wiem kiedy zobaczy, a poza tym kurator sadowy nie pojedzie do Norwegii - ewentalnie poproszą o opinie (moze) z BV.

Juz sie zastanawiałem na ekipą Pana R. lub innymi (prawie kazda kancelaria adwokacka ma "różne" kontakty) lecz narazie chce to robić zgodnie z prawem, czegos trzeba sie trzymać, zresztą wtedy role mogły by sie odwrócic, bo pewnie zona wtedy wróci momentalnie do Polski i to ona mi założy sprawe o porwanie, a u nas niestety matka ma wieksze "przywileje" niz ojciec.

Nie zalezy mi na powrocie mojej żony, tylko na córce.
Rozpoczynając ten post napisałem ze szukam pomocy, moze ktos wie jak, a nie było moim zamysłem wyciaganie brudów naszych, zreszta to i tak czubek góry lodowej.

Czas, czas, czyli mam siedziec cicho jak mysz pod miotłą i czekać na powrót żony z dzieckiem czy bez bo może zostawi ją w Norwegii pod opieką swojej siostry gdy bedzie rozprawa rozwodowa? A w tym czasie mam pracować czy nie bo pewnie bedzie chciała miec dostep do pieniedzy które jeszcze mam (już mi o tym pisała) i które ewentualnie zarobie i znów mnie oskubie. Przelała się miarka, poprzednio jej przebaczyłem lecz zrobiła mi mniejszy numer - w porównaniu z tym tamto można by nazwac błachostką.

Wiec nie litujcie się nad kobietą która przyjedzie z drugą i jej męzem oraz dziecmi do koscioła w na polską msze udającą wzorową mamusie i katoliczkę, twierdzacą że to ja jestem be.
Mam wszystkim mówic że jest super, że zona pojechała z córką na wakacje do Norwegii, czy może poprostu walic prosto z mostu że porwała córkę i mnie okradła....................................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok