Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasta102 napisał:
Hilton napisał:
Biorac pod uwage wszystkie sprzyjajce warunki okolo 100 tys. lat temu, ludzie zyli duzo krocej, ale wiek rozrodczy kobiety osiagaly szybciej.
a gdzie o tym napisali?
bo ze Słowa Bożego to mi wiadomo, że około 6000 lat temu, to ludzie dociągali niemalże do 1000 lat życia
oj niewiasto
nie wierzysz w zapiski sprzed 3 tysięcy lat, a wierzysz w domysły na temat 100 tysięcy lat
widzisz z wyciętą łechtaczką miałabyś na odwrót

Celem "slowa bozego" jest przekazywanie bzdur, ktore niektorzy nawiedzeni nazywaja prawdami wiary, a nie przekazywanie ile lat kto zyl. W slowie bozym historia jest slaba strona, do tej pory nie sa w stanie wyjasnic co robil rzekomy Jezus przez 18 lat az do momentu objawienia sie jako prorok.
Te sztuczki, cuda, 930 lat zycia zwalaja z nog, ale ze zartwychwstaniem to nic sie rowna, majstersztyk.
Ja w domysly nie wierze, wierze w doniesienia i dowody poparte badaniami naukowymi.
Milego wieczoru jasku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:

Milego wieczoru jasku.

miłego hiltonko
tylko nie pij już więcej bo straszne byki robisz i w polskim i norweskim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Silna Matka! napisał:
Oczekuje SPRAWIEDLIWOSCI !

Zwracam sie do wszystkich poszkodowanych rodzin , rodzicow ktorym odebrano dzieci.

NIGDY NIE JEST ZA POZNO!!!!!

Przestanmy milczec , przestanmy trwac w naiwnosci , zjednoczmy nasze

SILY!!!!

Prosze o kontakt kazda osobe , ktorej celem jest przerwac ten krag..

Z powazaniem Estera K.

Esterus nie wiem jak mam napisac, tak bardzo wierzylam w sprawiedliwosc i ze dzieci jednak wygrasz....
Wiesz ,ze nikt sie nie odezwie z rodzin ktorzy maja BV nad soba,, bo to jest odgornie zakazane by sie ujawniac czy naglasniac proszac o pomoc.
Kazdy ma sie podporzadkowac i jak bedzie wspolpraca to obiecanki powrotu dzieci po zbadaniu sprawy.
Kazdy milczy z nadzieja jak ty milczlas i wspolpracowalas aby wyjasniono twoja sprawe.
Wyjasniono na tylle ze zabrano i nie oddano chlopcow oddzielajac ich od Was i od samych siebie.
Wiem ze nie robilas krzywdy dzieciom aby byli zabrani na ....jak dla mnie ZAWSZE do 18 laty.
Coz rodzicow, aby dzieci pozostawaly w rodzinie biologicznej sie nie RESOCJALIZUJE.
Nie ma nadzorow,wolnotariuszy kuratorow aby cos poprzedzalo zanim powstania podstawy do zabrania dziecka.Te paragrafy prawa mimo ze sa zapisane ,niestety pomija sie je i tylko pozostaje paragraf do wszystkich jednakowy jako 4-6 child welfare..../jesli zachodzi zagrozenie zdrowia i zycia dziecka,nalezy natychmist dziecko zabrac i umiescic w rodzinie zastepczej....
Przykre to ale nie ma mocnych....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
pozazycie napisał:
Jak nie, jak TAK!

Ale jest jeden warunek, posiadanie KASY!

Za pomoca pieniedzy bez problemu "lamiesz
każdą bariere "urzędniczą".

Odzyskanie dzieci w tym wypadku pewnie
musiałoby byc polaczone z wyjazdem z Norwegii,
oraz co najmniej rocznym "dyskretnym" pobytem
poza granicami tego "raju dla dzieci".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...duch

swiety ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
beauty napisał:
pozazycie napisał:
Jak nie, jak TAK!

Ale jest jeden warunek, posiadanie KASY!

Za pomoca pieniedzy bez problemu "lamiesz
każdą bariere "urzędniczą".

Odzyskanie dzieci w tym wypadku pewnie
musiałoby byc polaczone z wyjazdem z Norwegii,
oraz co najmniej rocznym "dyskretnym" pobytem
poza granicami tego "raju dla dzieci".

Jesli o moja spr.chodzi ....pieniadze chyba na paliwo...

Nie ja jedyna zabralam dziecko, ale napewno z niewielu,ze nie mialam zadnej sprawy,zadnych dokumentow,na to ze mam zabrane dziecko,kto zabral i dlaczego.
Przez miesiac posiadalam tylko paszport dziecka.Zas sam Konsulat rowniez nie uzyskal odpowiedzi czy takie dziecko zostalo przez w/w instyt.zabrane.
A dzwoniac do tzw.glownej instyt.BV w Oslo,stwierdzono, ze takiego dziecka nie mieli i nie posiadaja.
Tu byc moze w swietle prawa,choc prawo jest naprawde dobre,aby dzieci uchronic od tragedii to jednak jest w wiekszosci spraw lamane,przez samych urzednikow.
Choc prawo mowi o dowodach i jesli takie sa,to wdrozyc srodki zapobiegawcze,zas jesli ma dojsc do tragedi,BO DZIECKU ZAGRAZA TO ZDROWIU I ZYCIU to wtedy nalezy na podstawie dowodow zabrac dziecko,umieszczajac je w najblizszej dziecka rodzinie, aby dalej wyjasnic sprawe.Jesli dziecko nie posiada rodziny,to nalezy umiescic je w rodzinie zastepczej w ktorej dziecko nie bedzie mialo zmienianej kultury pochodzenia swojego,NA PODSTWIE PRAWA BV oraz PRAW DZIECKA czy dalej PRAW CZLOWIEKA.

Niestety ale dzieci sa juz uczone tylko jezyka tego kraju,pozbawiane uczuc na sile,wdrazane sa srodki, aby dziecko zapomnialo o rodzicach,bo sprawy przewaznie koncza sie, iz dzieci juz nie wracaja do rodzicow.Jak znane mi np.
1.Spr.blizniakow-dzieci spaly,zakaldajac ze rodzice wypili piwo,nie bedac w stanie wskazujacym,gdyz tego dnia nie zrobiono nawet badan, aby byl dowod ze rodzice byli pijani ,to pozniej ,nie lamiac prawa BV i po wspolpracy z BV starcili dzieci do 18l.Strcili 2 synow.
2.Kasia-chciala sie rozejsc z mezem,majac pomoc w tym z BV,nie lamiac prawa, a jedynie ze slusznie robi dla dobra dzieci.
Dostarczajac dowod separacji do BV,dostarczyla tym samym,powod do zabrania dzieci. Syna udalo sie jej wywiesc.Stracila coreczke.
3.Rosjanka,ojciec norw.molestowal dzieci,zabrano dzieci.Kiedy udalo sie jej syna starszego wywiesc,mlodszy syn zostal oddany przez BV temu ojcu.Strcila wiec jednego syna .
4.Rodzina po tragediach,zmarlego dziecka,pozniej wypadku kolejnego dziecka,matka na lekach zaleconych przez lekarza w pl ,przyjezdzajac tu do meza,za leki polskie stracili coreczke.
5.Moja sprawa,zakladajc ze wszyscy sa idealni i nikt sie nie sprzecza ani nie kluci,jak pozniej w sprawie w pl dowiedzialam sie, ze starcilam dziecko bo rodzice sie klucili,i na zas podjeto decyzje o natychmiastowym zabraniu dziecka, bo mogloby dojsc do wiekszych klutni.Zas w sprawie nie dostarczono dowodow na podstawy prawne, aby zasadnie zabrano dziecko,bo tym zagraza jemu zdrowiu i zyciu,wynikajacego pargrafu z ktorego odebrano dziecko./dziecko mam/
6.Estera-/prywatnie nazywam ja Tytanic,gdyz mieszkajac tyle lat,nie krzywdzac dzieci,byla przekonana,ze BV slusznie zabiera dzieci i napewno na zasdnych podstawach/
Jest wspaniala dziewczyna i kochajaca matka,dbajaca o dzieci.
W jej sprawie zarzucono tylko podejrzenia,sprawdzano- prowadzono spr.jak wyzej opisala i bez potwierdzenia i dowodow,powinna miec dzieci zwrocone.
Niestety stracila tez 2 synow. itd itd.

W zadnej z w/w i znanych mi spraw, a nawet dokumentow,nie bylo dowodow na zasadnosc aby te wszystkie dzieci byly na tym samym paragrafie 4-6 /narazania dziecka zdrowia i zycia/odebrane rodzicom i umieszczone do laty 18.
W zadnej z w/w rodzin,nie nastapilo po zbadaniu sprawy tzw.zwrotu dzieci i nadzoru nad rodzina,czy tez ze sprawa sie wyjasnila,ze jednak dziecko nie bylo narzone.
Mimo ze prawo BV o tym mowi.

Ja wiem ze jest duzo rodzin tylko z wlasnymi dziecmi i trudno by bylo aby oddac dziecko do jego karju,jak w prawie ale jest tez duzo, rodzin gdzie maja tez na miejscu rodzine jak mialam ja.
Zabrane bez wydania zadnych dokumentow dziecko to juz jest prawnie,a zabranie dziecka jest jego lamaniem, jak w mej sprawie.
Zas jadac do swojego kraju na tzw.urlop /jak w moim przypadku/ bez dziecka i dokumentow,niestety na slowo nie moglabym tlumaczyc,ze nic dziecku nie zrobilam,, a zostalo mi zabrane ze szkoly.A zwlaszcza gdzie tyle sie dzieje tragedii.
Nie mialam wyjscia,gdyz stracilam dziecko w norwegii, a w polsce moglam za to poniesc kare,nie posiadajac na to dowodow.To chyba troche za duzo.

Gdyby te w/w sprawy byly prowadzone na podstawie prawa jake jest,i zasdnosci odebrania dzieci rodzinom,czy tez wdrozenia srodkow kontroli jakie sa w prawie przed ostatecznoscia jaka jest odebranie dzieci,twierdze ze wiele lez dzieci i rodzicow,by nie bylo.
Bo jesli jest pomoc w resocjalizowaniu skazanych,to jak pominac pomocy dzieciom i rodzinom gdzie nie dochodzi do zagrozenia zdrowia i zycia dziecka,a za tzw przypadki zdarzen,czy kultury pozbawiac rodziny dzieci, a dzieci rodzicow biologicznych.

W 2010 odebrano 12,5 tys dzieci jako zasadnie i jako ostateczny srodek.
A ile w tym bylo pokazane,unaocznione, ze dzieci te byly naprawde narazone i zagrozone,a rodzice pod kontrola od wolnotariuszy po kuratora z BV,gdzie mimo sprawy wszczetej tylko na podstawie WRAZENIA czy dalej WYSOCE PRAWDOPODOBIENSTWA,
jakie jest to juz prawem- bez dowodow,dalej dopuszczali sie rodzice zaniedban, czy krzywdzenia dzieci.

Ksiazke pisac to za malo....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Dominika Hansen
(Silna Matka!)
Wiking
PODAJE PELNE IMIE I NAZWISKO CZLOWIEKA , KTORY ZROBIL NAM ..........Z NASZEGO ZYCIA!

JEZELI KTOS SLYSZAL O NIM COKOLWIEK PROSZE O PILNY KONTAKT !

Z POWAZANIEM ESTERA KOSTENCKA

OLE MARTIN HEJLL.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
Silna Matka! napisał:
PODAJE PELNE IMIE I NAZWISKO CZLOWIEKA , KTORY ZROBIL NAM ..........Z NASZEGO ZYCIA!

JEZELI KTOS SLYSZAL O NIM COKOLWIEK PROSZE O PILNY KONTAKT !

Z POWAZANIEM ESTERA KOSTENCKA

OLE MARTIN HEJLL.

Ester to jest ten co ma tez czyjes dzieci ,szpitale i robi badania nan

www.google.com/#hl=pl&output=search&...1.1.0.0.0.0.160.160.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Synnøve f
Wtorek 26 Sierpnia 2008 na 11 Dobra?

"Ole Martin Hejll" bardzo aktywny w Vestfold, Buskerud i gdzie indziej w części wschodniej, jest jednak jeszcze znany przez wielu ofiar opieki nad dziećmi jako baddie. Patrz

komentarz norwega ale link nieaktywny

poczytałam komentarze norwegów i oni nawołują do tego, iż dość działania BV ,że muszą tego zaprzestać i zatrzymać tą ich maszynę co najciekawsze większość kończy się na 2008 roku czyżby to ten moment w którym bv przerzuca działania na dzieci cudzoziemców bo tak łatwiej

ma ktoś coś aktualniejszego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Dominika Hansen
(Silna Matka!)
Wiking
BARDZO DZIEKUJE!

Tak to ten sam czlowiek , ktory dziala z obu stron. Zabierajac dzieci i umieszczajac u siebie ..Nam trafila sie najgorsza hijena ...NIE PODDAM SIE !

PROSZE O JAKIEKOLWIEK INFORMACJE O TYM CZLOWIEKU ,DZIEKUJE !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok