Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Gabrielu, kult jest dla mnie czyms glupim, bez urazy.
Powiedz mi, gdzie jest info, ze prorokiem zostaje sie po smierci? Bo prorok to wyslannik boga, przekazujacy/laczacy ludzi na ziemi z bogiem w czasie rzeczywistym, a nie po smierci. Mahomet ( wedlg wierzen) doznawal objawien i z tego powodu byl uznany za proroka ( jednego z wielu) , wiec jak mogl doznawac objawien i spisywac wersety koranu bedac martwym?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
retier1 napisał:
Hilton napisał:
retier1 napisał:
....a jest definicja wolnej woli?

bo jakos nie sprawdzałem na mądrych stronach

Sory retier, ale ja cie wyreczac nie bede. Definicja jest. Wybacz, ale nie chce mi sie kontynuowac dyskusji z kims, komu sie nawet nie chce o tym przeczytac. Gdybys przeczytal, to mialbys troszke pojecia o tym i opowiedzialbys sie za jedna ze stron. A tak, to nie mamy o czym dalej rozmawiac.

sęk w tym że nie można sie opowiedzieć za żadną ze stron....prawda?

Mozna. Brniesz na oslep, dobranoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Hilton napisał:
retier1 napisał:
Hilton napisał:
retier1 napisał:
....a jest definicja wolnej woli?

bo jakos nie sprawdzałem na mądrych stronach

Sory retier, ale ja cie wyreczac nie bede. Definicja jest. Wybacz, ale nie chce mi sie kontynuowac dyskusji z kims, komu sie nawet nie chce o tym przeczytac. Gdybys przeczytal, to mialbys troszke pojecia o tym i opowiedzialbys sie za jedna ze stron. A tak, to nie mamy o czym dalej rozmawiac.

sęk w tym że nie można sie opowiedzieć za żadną ze stron....prawda?

Mozna. Brniesz na oslep, dobranoc.

może i tak....mimo to będę sie upierał że nie
dobranoc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
gabriel napisał:

[color=#800080]Został uznany za Proroka ( pokój z Nim) dopiero po Śmierci i nie od samego Początku ...!!! .

Gabrielu, Mohamet zostal ogloszony prorokiem w roku 610 AD, zmarl w 632 AD, wiec prorokiem zostal przed smiercia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Dominika Hansen
(Silna Matka!)
Wiking
Oczekuje SPRAWIEDLIWOSCI !

Zwracam sie do wszystkich poszkodowanych rodzin , rodzicow ktorym odebrano dzieci.

NIGDY NIE JEST ZA POZNO!!!!!

Przestanmy milczec , przestanmy trwac w naiwnosci , zjednoczmy nasze

SILY!!!!

Prosze o kontakt kazda osobe , ktorej celem jest przerwac ten krag..

Z powazaniem Estera K.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:
jasta102 napisał:
widać hilton, że byłaś łaskawa zapoznać się tylko z Bogiem Abrahama
ogólnie na bazie judaistycznej
druga połowa świata ma całkiem innych bogów
a ty o nich nie masz zielonego pojęcia

Jezli masz ochote, to posluchaj od 2.39 - 3.43 bo jest to ladnie ujete, lepeij niz ja bym napisala.
A bog to bog, nazwa inna a znaczenie to samo i cel ten sam -zawladnac, zniewolic ludzi.

a popatrz sobie na 2.45
gdzie ten twój prorok twierdzi, że średnia długość życia większości ludzi nie przekraczała 25 lat
biorąc pod uwagę, że wiek porodowy u kobiet się ciągle obniża, to kiedyś rodziły tak od 20 lat
umierały w wieku 25
czyli takie pięcioletnie brzdące już same musiały polować na mamuty. nieboraczki
dalej nie dostrzegasz że to śwanc z tej samej półki co i OSHO
dorwać półgłówków i doić ich za swoje objawienia i mądrości
ciekawe co to będzie jak za kilkaset lat uda się człowiekowi stworzyć jakąś nową formę życia zdolną do rozrodu. na pewno dla bezpieczeństwa umieszczą ją na innej planecie bądź Księżycu
i co to ma znaczyć, że stwórcy tego życia, czyli według obecnej nomenklatury bogowie, mają być nieomylni, wszechmocni, dobrzy, mądrzy itp
niewiasto
nie bierz się za tak abstrakcyjne pułapy myślenia
tak po pięćdziesiątce kobiety dopiero stają się ludźmi i mogą zaczynać myśleć o aspektach filozoficznych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasta102 napisał:

a popatrz sobie na 2.45
gdzie ten twój prorok twierdzi, że średnia długość życia większości ludzi nie przekraczała 25 lat
biorąc pod uwagę, że wiek porodowy u kobiet się ciągle obniża, to kiedyś rodziły tak od 20 lat
umierały w wieku 25
czyli takie pięcioletnie brzdące już same musiały polować na mamuty. nieboraczki
dalej nie dostrzegasz że to śwanc z tej samej półki co i OSHO
dorwać półgłówków i doić ich za swoje objawienia i mądrości
ciekawe co to będzie jak za kilkaset lat uda się człowiekowi stworzyć jakąś nową formę życia zdolną do rozrodu. na pewno dla bezpieczeństwa umieszczą ją na innej planecie bądź Księżycu
i co to ma znaczyć, że stwórcy tego życia, czyli według obecnej nomenklatury bogowie, mają być nieomylni, wszechmocni, dobrzy, mądrzy itp
niewiasto
nie bierz się za tak abstrakcyjne pułapy myślenia
tak po pięćdziesiątce kobiety dopiero stają się ludźmi i mogą zaczynać myśleć o aspektach filozoficznych

Jasta, ty jestes takim niedoedukowanym ignorantem, ze nawet nie ma sensu z toba dyskutowac.
Mozesz podac definicje "wieku porodowego"?
Okolo 100 tys. lat temu na Ziemi pojawil sie czlowiek wspolczesny, dozywal srednio 25 lat, a jak dozyl okolo 30 ty byl uwazany za sedziwego.
Kobiety rodzily duzo wczesniej, w tamtych czasach dojzala kobieta byla juz 12 letnia ( obecnie dziewczynka).
W 18 wieku czlowiek zyl srednio 40 lat, w dzisiejszych czasach zyje srednio 80, kobiety tez pozniej rodza.
Moze by ci na dobre wyszlo jasta, jakbys troche poczytal naukowych doniesien, a nie jedynie popisywal sie na forum "wyszukanymi" zartami oraz dokuczaniem jak malolat. Ksiazki o ewolucji czlowieka sa ogolnie dostepne w bibliotekach.
Gimnazjalista wie wiecej od ciebie w tym temacie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bardzo proszę dojżała kobieto
Wiek rozrodczy (ang. Reproductive age) - wiek, w którym kobieta zdolna jest (biologicznie) do urodzenia dziecka. W umiarkowanej strefie klimatycznej, w jakiej znajduje się Polska, za wiek rozrodczy przyjmuje się wiek 15-49 lat.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasta102 napisał:
bardzo proszę dojżała kobieto
Wiek rozrodczy (ang. Reproductive age) - wiek, w którym kobieta zdolna jest (biologicznie) do urodzenia dziecka. W umiarkowanej strefie klimatycznej, w jakiej znajduje się Polska, za wiek rozrodczy przyjmuje się wiek 15-49 lat.

Pojecie wieku rozrodczego rozumiem doskonale, a nie wiek porodowy,o krorym pisales. Biorac pod uwage wszystkie sprzyjajce warunki okolo 100 tys. lat temu, ludzie zyli duzo krocej, ale wiek rozrodczy kobiety osiagaly szybciej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:
Biorac pod uwage wszystkie sprzyjajce warunki okolo 100 tys. lat temu, ludzie zyli duzo krocej, ale wiek rozrodczy kobiety osiagaly szybciej.
a gdzie o tym napisali?
bo ze Słowa Bożego to mi wiadomo, że około 6000 lat temu, to ludzie dociągali niemalże do 1000 lat życia
oj niewiasto
nie wierzysz w zapiski sprzed 3 tysięcy lat, a wierzysz w domysły na temat 100 tysięcy lat
widzisz z wyciętą łechtaczką miałabyś na odwrót
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok