Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

200 Postów

(Kowalscy)
Stały Bywalec
Optimus napisał:
ivka111 napisał:

Laska jade po twoich postach i na wszystkich walczysz i weszysz konspire. Masz cos uszkodzone we lbie? Zrob sobie lewatywe moze albo napisz do tego typa - on uwielbia porysowanych i szuka asystentow.

Antoni.Macierewicz@sejm.pl

Lewatywa to by sie tobie przydala Prostaku!

Myslalas zeby sie odrobaczyc?

...albo przynajmniej wypróżnić...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Warto kupić laptopa w NO?...........Nie warto!!!
Ale warto w USA.

www.buy.com/cat/212.html

i w Chinach!

www.aliexpress.com/category/702/laptops.html

Z Chin juz kupowalem rozne badziewia. Ten adres jest pewny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Optimus napisał:
Ale warto w USA.

www.buy.com/cat/212.html

no pewnie jak się ktoś szaleju opije to i warto tam

ja to zawsze w hameryce wolałem tyle płacić
www.ubid.com/computers/laptop-computers/?cplftlnk=1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
Optimus napisał:
Ale warto w USA.

www.buy.com/cat/212.html

no pewnie jak się ktoś szaleju opije to i warto tam

ja to zawsze w hameryce wolałem tyle płacić
www.ubid.com/computers/laptop-computers/?cplftlnk=1

To byl pierwszy lepszy przyklad jako wskazowka

mozna tez tu: www.laptopcloseout.com/usa/store.html

chodzilo o metode.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Kowalscy)
Stały Bywalec
A propos...
...kolega, malarz-tynkarz-akrobata, sprowadził sobie cały system do malowania mieszkań.
Właśnie z Hameryki. I może nie dlatego, że taniej a bardziej, że jest kompletny.
Się okazuje, że to co w Norge oferują w sklepach /rolki, kijki itp./ to jedynie wybrane elementy z systemu, który to funkcjonuje za oceanem.
I tym to sposobem zaopatrzył się w jakieś "dziwne" urządzonka do szpachlowania rogów, odcinania kolorów itd.
Pokazywał mi również szczudła do pracy na pewnych wysokościach /idealne do pracy przy sufitach/.
Jeśli ktoś ma o tym pojęcie może sobie wyobrazić, na ile pozwala to zaoszczędzić czasu
/a tym samym przyciąć kaski/.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Kowalscy napisał:
A propos...
...kolega, malarz-tynkarz-akrobata, sprowadził sobie cały system do malowania mieszkań.
Właśnie z Hameryki. I może nie dlatego, że taniej a bardziej, że jest kompletny.
Się okazuje, że to co w Norge oferują w sklepach /rolki, kijki itp./ to jedynie wybrane elementy z systemu, który to funkcjonuje za oceanem.
I tym to sposobem zaopatrzył się w jakieś "dziwne" urządzonka do szpachlowania rogów, odcinania kolorów itd.
Pokazywał mi również szczudła do pracy na pewnych wysokościach /idealne do pracy przy sufitach/.
Jeśli ktoś ma o tym pojęcie może sobie wyobrazić, na ile pozwala to zaoszczędzić czasu

Hameryki nie odkryl. Od lat tego uzywamy:

www.alstapingtools.com/

Jakies 50-70% taniej niz w norge. W Polsce tez sa przedstawiciele od kilku lat, ale zainteresowanie slabe.

Szczudla - nie sa w Norge dozwolone ze wzgledu na ryzyko upadku. A jednak wielu uzywa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Optimus napisał:
Kowalscy napisał:
A propos...

www.alstapingtools.com/

Jakies 50-70% taniej niz w norge. W Polsce tez sa przedstawiciele od kilku lat, ale zainteresowanie slabe.

Szczudla - nie sa w Norge dozwolone ze wzgledu na ryzyko upadku. A jednak wielu uzywa.

Cuda to beda tu: paintinganddecoratingexpo.com/

W zeszlym roku bylem w Orlando na targach - niesamowite urzadzenia maja ci amerykance
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
w pier... Europie to nawet drabiny, wtyczki do prądu, czy węża na wodę nie potrafią zrobić
czy to tak ciężko fabrycznie zrobić końcówki męskie i żeńskie i gwint na kranie?
jeszcze z 50 lat i Ewropa sama się kopytami nakryje i bedą Mongoły przyjeżdżać zwiedzać ruiny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Kowalscy)
Stały Bywalec
Optimus napisał:
Kowalscy napisał:
A propos...

www.alstapingtools.com/

Hmm...
Ale gdzie używamy, w Polsce?
Pytam, bo z Polski to ja ekonomista

Edit: sorry, bez sensu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Kowalscy napisał:
Optimus napisał:
Kowalscy napisał:
A propos...

www.alstapingtools.com/

Hmm...
Ale gdzie używamy, w Polsce?
Pytam, bo z Polski to ja ekonomista

Plyty gk - bazooka do spoinowania, agregaty hydrodynamiczne( graco, wagner) do malowania i tynkowania duzych powierzchni. Zyrafy do szlifowania itd. Bez tego nie masz szans ww Norge na duzych obiektach . Ceny sa cholernie niske, dla przykladu podam, ze polski podwykonawca zaoferowal mi cene 2 razy wyzsza od tej ktora sam zlpzylem inwestorowi

To taka zabawka ale fajna:

Bez tego nie ma szlifowania w Norge na duzych obiektach

Bez tego nie ma spoinowania

A bez tego szpachlowania scian calosciowo

A tu bambus sie uczu na szczudlach

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok