Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
jasta102 napisał:
może urywek
Teoretycznie te same produkty wielkich koncernów sprzedawane u nas i na Zachodzie powinny mieć tę samą jakość. Ale w Polsce i innych krajach Europy Środkowo-Wschodniej mamy znacznie gorsze. Są na to twarde dowody. Dostarczyły ich badania przeprowadzone przez Słowackie Stowarzyszenie Konsumentów.
www.gadu-gadu.pl/w-polsce-produkty-wielkich-koncernow-sa-gorsze

jakżesz Marx z Leninem oczęta i rozumki zlasowali
w główkach się nie mieści, że każdy producent bardzo uważnie patrzy, dla kogo robi towar
i na pewno nie da tych samych składników dla pachnącego ropą Norwega, co dla śmierdzącego wódką parobka

chłopie i czego to dowodzi, ano tego że takie kombinacje to tylko z produktami spożywczymi, tekstyliami itp. badziewiem bo tu to można łatwo gorszy produkt zrobić/wybrać , a nie z produktami składającymi się wielu części produkowanych masowo laptop, pralka, samochód bo to zbyt długi łańcuch od wytworzenia jednej części do produktu finalnego....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ło matko
Mazda3 er en ægte verdensbil. Den produceres tre forskellige steder; på Mazdas fabrik i japanske Hofu, hvor samtlige europæiske modeller produceres, hos Changan Automobile i Nanjing, Kina og hos AutoAlliance i Thailand.
toś przygasił znachora
a znachor wie przeta, że
Jakbyś nie wiedziała to mazda produkuje samochody w całości w Japonii więc daruj sobie teksty o produkcji na konkretne rynki bo gówno wiesz, a tylko pleciesz bzdury których ktoś Ci naopowiadał.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Joseph napisał:

chłopie i czego to dowodzi, ano tego że takie kombinacje to tylko z produktami spożywczymi, tekstyliami itp. badziewiem bo tu to można łatwo gorszy produkt zrobić/wybrać , a nie z produktami składającymi się wielu części produkowanych masowo laptop, pralka, samochód bo to zbyt długi łańcuch od wytworzenia jednej części do produktu finalnego....

no na mój rozum to na dłuższym łańcuchu to więcej można numerów wywinąć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Optimus napisał:
Chyba nie tylko w Japoni produkuja

www.mazda.dk/aboutmazda/mazda_news/model...3-millioner-mazda3-/

no faktycznie, jak jestem zainteresowany M6 i z tego co mi wiadomo jest ona produkowana tylko w Japonii, przynajmniej te roczniki i modele co mnie interesują.

Zresztą gdzie by tego nie robili to chodzi o to jakie te samochody są w poszczególnych krajach i czy sie różnią jakością, a tego jak widać nikt nie jest wstanie udowodnić tylko pier...o Skandynawskim rynku....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Joseph napisał:
Optimus napisał:

no faktycznie, jak jestem zainteresowany M6 i z tego co mi wiadomo jest ona produkowana tylko w Japonii, przynajmniej te roczniki i modele co mnie interesują.

Zresztą gdzie by tego nie robili to chodzi o to jakie te samochody są w poszczególnych krajach i czy sie różnią jakością, a tego jak widać nikt nie jest wstanie udowodnić tylko pier...o Skandynawskim rynku....

Første generation Mazda6:
Februar 2002 Produktionsstart i Hofu Plant No. 2, Japan
Maj 2002 Salgsstart i Europa og Japan
Oktober 2002 Produktionsstart i AutoAlliance International, USA
Marts 2003 Produktionsstart i FAW Car Co. Ltd., Kina
Februar 2006 En million Mazda6 er produceret

Anden generation Mazda6:
August 2007 Produktionsstart i Hofu Plant No. 2, Japan
Oktober 2007 Salgsstart i Europa
Januar 2008 Salgsstart i Japan
Juli 2008 Produktionsstart i AutoAlliance International, USA
April 2009 Produktionsstart i FAW Car Co. Ltd., Kina

Ano nie tylko w Japan
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
jasta102 napisał:
ło matko
Mazda3 er en ægte verdensbil. Den produceres tre forskellige steder; på Mazdas fabrik i japanske Hofu, hvor samtlige europæiske modeller produceres, hos Changan Automobile i Nanjing, Kina og hos AutoAlliance i Thailand.
toś przygasił znachora

No i teraz leć do salonu i sprawdź jakiej produkcji jest w NO a jakiej w PL i że te co są w Polsce gorsze i bardziej awaryjne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Optimus napisał:
Joseph napisał:
Optimus napisał:

Første generation Mazda6:
Februar 2002 Produktionsstart i Hofu Plant No. 2, Japan
Maj 2002 Salgsstart i Europa og Japan
Oktober 2002 Produktionsstart i AutoAlliance International, USA
Marts 2003 Produktionsstart i FAW Car Co. Ltd., Kina
Februar 2006 En million Mazda6 er produceret

Anden generation Mazda6:
August 2007 Produktionsstart i Hofu Plant No. 2, Japan
Oktober 2007 Salgsstart i Europa
Januar 2008 Salgsstart i Japan
Juli 2008 Produktionsstart i AutoAlliance International, USA
April 2009 Produktionsstart i FAW Car Co. Ltd., Kina

To że ja sie myliłem co do całości produkcji tej marki w Japonii niczego nie zmienia, jeśli chodzi o to gdzie są wysyłane lepsze samochody i czy takowe są.

no to już mamy początek tego żeby udowodnić że wasze tezy ivka i jasiu są prawdziwe na temat lepszych modeli na skandynawski rynek. lećcie sprawdzać jakie są modele w NO (konkretnie z jakim wyposażeniem) i PL i które są bardziej awaryjne.

Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę warunki w jakich poruszają się samochody (drogi prędkości etc.) no i sie przekonacie czy faktycznie do NO wysyłają lepsze samochody.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Odpowiedź od specjalistki Działu Komunikacji Korporacyjnej w firmie Henkel Polska, Anny Kobierskiej, przychodzi po dwóch dniach:
"Firma Henkel oferuje swoje produkty w ponad 125 krajach na całym świecie. Działając na tak ogromną skalę, docieramy do konsumentów żyjących w różnych kulturach, strefach czasowych i w całkowicie odmiennych warunkach środowiskowych. Nasza oferta produktów musi odpowiadać warunkom panującym na konkretnym, lokalnym rynku i być dostosowana do oczekiwań i potrzeb tamtejszych konsumentów. Niezależnie od rynku, na którym sprzedawane są produkty Henkla, zawsze muszą one spełniać zasadę najwyższej jakości i efektywności jak odpowiadające im produkty na rynkach europejskich i światowych. Dotyczy to także proszków do prania, które są w Polsce równie wysokiej jakości jak te sprzedawane w innych krajach europejskich, np. w Czechach, Niemczech, Francji czy Hiszpanii".

Czy pomiędzy proszkami o tej samej nazwie występują jakieś różnice? Okazuje się, że tak. "Konsumenci w różnych krajach mają specyficzne upodobania i przyzwyczajenia. Stąd pomiędzy proszkami tych samych marek na różnych rynkach mogą występować różnice np. w zapachu, rodzaju opakowań, gramaturze itp.".

Jest również informacja o poziomie kondensacji tych samych proszków w Niemczech i np. w Polsce. "Od dłuższego czasu europejscy producenci proszków do prania stopniowo zwiększają ich koncentrację, aby ograniczyć ilość chemikaliów odprowadzanych po praniu do ścieków, a tym samym ograniczyć negatywne oddziaływanie na środowisko. Zmiany te wprowadzane są etapami, ponieważ wymagają akcji informacyjno-edukacyjnej skierowanej do konsumentów, ale także przygotowań po stronie producentów: dostosowania procesów technologicznych, zmian formatów opakowań itp. Od kilku lat na rynku polskim są proszki o zwiększonej koncentracji (dla wyróżnienia znakowane były jako EuroCompact).
W międzyczasie w krajach zachodnioeuropejskich, gdzie analogiczne działania rozpoczęto dużo wcześniej, dokonano kolejnego kroku. Dlatego tamtejsze proszki charakteryzują się obecnie większą koncentracją, która przekłada się na zalecane dozowanie (przy średnio twardej wodzie i średnim zabrudzeniu pranych tekstyliów) wynoszące
75-95 g/pranie. To dozowanie w przypadku większości proszków na rynku polskim, w tym oferowanych przez naszą firmę, wynosi obecnie 100 g na pranie".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
A tu jeszcze o laptopach jak w temacie.

www.komputerswiat.pl/nowosci/sprzet/2010...ptopy-dla-acera.aspx
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
niech Józio otrząśnie się trochę, po przedstawieniu mu czarno na białym, że gówno wie
przynajmniej w kwestii wyjątkowości montażu Mazdy w Japonii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok