Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Ty wygadany masz tu sobie poczytaj jaka to ta Twoja mazda japonska

www.samochody.mojeauto.pl/mazda/historia_koncernu/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(pindol)
Nowicjusz
ivka111 napisał:
pindol napisał:
[Oj kmiotku, w "hameryce" byles a glupis jakby Ci ten azbest na sniadanie w pieciogwiazdkowym bejsmencie podawali. na lotnisku to niechybnie ani slowem sie nie odezwales bo za takie gadanie glupot to w tyl na lewo by bylo i lans zdjecia juz bys nie mial, musiales pozniej otworzyc paszczeke i wypluc z siebie to co ten twoj kapusciany leb wydumal, no i wydupczyli na zbity pysk, niepismiennych bambusow i "no habla" meksykancow zostawili a Ciebie swiatlo madrosci na zbity pysk.[/quote]

nie ma to jak komentarz na temat do postu!!! inteligencja ze hoho..niech cie tam.... to zes se powiedzial w temacie... lepiej ci sie zrobilo jak powyzywles?? slucham co z ta Japonska Mazda???

Z czytaniem też masz duże problemy, co to ja linkowalem Mazde? Ogarnij się kobito
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
pindol napisał:
ivka111 napisał:
pindol napisał:
[Oj kmiotku, w "hameryce" byles a glupis jakby Ci ten azbest na sniadanie w pieciogwiazdkowym bejsmencie podawali. na lotnisku to niechybnie ani slowem sie nie odezwales bo za takie gadanie glupot to w tyl na lewo by bylo i lans zdjecia juz bys nie mial, musiales pozniej otworzyc paszczeke i wypluc z siebie to co ten twoj kapusciany leb wydumal, no i wydupczyli na zbity pysk, niepismiennych bambusow i "no habla" meksykancow zostawili a Ciebie swiatlo madrosci na zbity pysk.[/quote]

nie ma to jak komentarz na temat do postu!!! inteligencja ze hoho..niech cie tam.... to zes se powiedzial w temacie... lepiej ci sie zrobilo jak powyzywles?? slucham co z ta Japonska Mazda???

Z czytaniem też masz duże problemy, co to ja linkowalem Mazde? Ogarnij się kobito

tak tak ja ze wszsytkim mam problemy.. wiem wiem...

No wlasnie o tym mowie: na jakie pytanie tu odpowiadales???? kto cie pytal jakie masz zdanie na temat jasty? czlowiek Faktow!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Kowalscy)
Stały Bywalec
ivka111 napisał:

No wlasnie o tym mowie: na jakie pytanie tu odpowiadales???? kto cie pytal jakie masz zdanie na temat jasty? czlowiek Faktow!!

Uwaga!!!
Idiotka na żerowisku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów

(pindol)
Nowicjusz
ivka111 napisał:
pindol napisał:
ivka111 napisał:
pindol napisał:

Kup laptopa w Norwegii, mów wszystkim że jest lepszy niż ten sam model kupiony w innym kraju, obrazaj się na polish joles, płacz w nocy że nie ma polskich liter ;D

Stachu to wie za co baty dostaje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ivka111 napisał:

mazda 323 ma plyte podlogowa z Focusa.. a pierwsza mazda jaka byla produkowana ze wspolpraca z Fordem to 121 wypuszczona razem z Fiesta.

na płycie focusa P1 jest nie tylko mazda 3, ale i volvo v50
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
ivka111 napisał:
Joseph napisał:
[Jakbyś nie wiedziała to mazda produkuje samochody w całości w Japonii więc daruj sobie teksty o produkcji na konkretne rynki bo gówno wiesz, a tylko pleciesz bzdury których ktoś Ci naopowiadał.

Kolego zacznij sie orjentowac bo pojecia nie masz o tym co mowisz ! Mazda wspolpracuje z Fordem i silniki w Mazda 6 ( napewno ten 2 litrwy diesel) sa z Forda wiec produkowane w fabrykach forda na calym swiecie! nie tylko w Japonii.. !!!

mazda 323 ma plyte podlogowa z Focusa.. a pierwsza mazda jaka byla produkowana ze wspolpraca z Fordem to 121 wypuszczona razem z Fiesta.

To ze na reklamie mazdy Japonczycy udaja ze sie glowia i ja projektuja to ty nie musisz od razu tego lykac jak mlody pelikan. malo wie a szczeka .....

Jak taka obcykana w podzespołach jesteś to udowodnij swoje brednie na temat tego, że na Skandynawie trafiają lepsze auta?( z lepszymi podzespołami znaczy się)

z twojego linku ostatni akapit:
"
Przełom przyszedł w 2004 roku, kiedy do sprzedaży weszły takie modele jak Mazda 6/Atenza, sportowy RX-8 i Mazda 3/Axela. Ich niespodziewana popularność pomogły marce zmienić na plus nie tylko dochody, ale też zainteresowanie wśród klientów, którzy zaczęli doceniać Mazdę za wysoką jakość produktów, małą awaryjność i oryginalność. Jesienią 2005 roku do gamy dołączyła nowa generacja MX-5 (w Ameryce Północnej koncern definitywnie zerwał z nazwą Miata), która w 2007 osiągnęła rekord sprzedaży w historii marki w liczbie 800 000 egzemplarzy. Pojawiły się także dwa nowe modele: Mazda2 i cross-over CX-7.

Wydaje się, iż obecnie Mazda ponownie łapie wiatr w żagle. Samochody sprzedają się coraz lepiej, czego efektem jest też ponowna ekspansja w Europie. W pierwszej połowie 2008 roku Mazda postanowiła ponownie otworzyć oficjalną filię także w Polsce."

poza tym naucz się czytać ze zrozumieniem bo ja nie napisałem że każda część mazdy jest produkowana w Japonii....i to przez mazdę

pomimo tego że składa się też z części innych producentów to taka mazda 6 jest jednym z najmniej awaryjnych aut.....(ciekawe dlaczego?)

praktycznie każdy producent samochodów ma jakieś elementy zakupione od "konkurencji", bo nie da rady wyżyć tylko ze sprzedaży "własnych" aut, a trzeba sprzedać jak najwięcej silników, płyt podłogowych i innych podzespołów co by zwróciły się koszty stworzenia i wdrożenia tego do produkcji. Nie każdego stać na badania i tworzenie w 100% własnej konstrukcji...

Jak już tak sie zainteresowałaś z czego składane są samochody (nie tylko mazda) to wiedz że jest jeszcze wiele elementów samochodu które robią firmy specjalizujące się w jednej rzeczy i dostarczają je różnym producentom samochodów gdzie potem jest logo danej marki....
Samochód to praktycznie jeden wielki składak gdzie tylko logo jest "oryginalne"....
To się nazywa globalizacja i taki producent pasów bezpieczeństwa czy uszczelek ma w dupie to na jaki rynek to będzie montowane, robi swój produkt jednej jakości dla danej (każdej) marki, a potem oni już to sobie montują.
Co ma piernik do wiatraka, jak już ford dostarcza do mazdy silniki to dwa rodzaje pewnie i te lepsze w skandynawskich samochodach są montowane????

Rozumiem że ludzie wychodzą z założenia takiego, że jak coś jest droższe, a nie mają tak naprawdę pojęcia dlaczego, to twierdzą że musi być lepsze, nawet ten sam produkt(pomijam kwestię dodatkowego wyposażenia jasiu.)
Jakoś trzeba to sobie i otoczeniu wytłumaczyć, bo ko by się przyznał do tego że jest idiotą i woli przepłacać?

Widzisz mało który norek jest wstanie sie przyznać dlaczego kupuje norweskie/skandynawskie produkty(idioci może wierzą że ichnie to najlepsze) , ale prawdą jest to że są "Patriotami konsumenckimi".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Józio tak się tylko spytam
pytam się akurat o ten okres bo jest bardziej wyrazisty
dlaczego to za komuny ludzie woleli fiata, bądź poloneza robionego na eksport?
czy szewc takie same buty robił dla Pana Papieża, jak dla Pana Kowalskiego

no i na koniec dlaczego to każdy mechanik chce numer VIN
a nie rocznik i model samochodu
a nie wiesz, że w jednakowym modelu mogą być zamontowane różne modele rozruszników, alternatorów i wielu, wielu innych rzeczy

no tak
myślisz, że Polacki to wielce szanowana nacja w świecie i im to najporządniejsze bebechy wkładają do danego modelu
myśl tak dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
ivka111 napisał:

na płycie focusa P1 jest nie tylko mazda 3, ale i volvo v50

Slyszalem, ze Focus wydal nowa plyta, ale tych 2 MC nie znam
Moze to maz-da i dj vol-vo 50
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
ivka111 napisał:
pindol napisał:
ivka111 napisał:
pindol napisał:

Laska jade po twoich postach i na wszystkich walczysz i weszysz konspire. Masz cos uszkodzone we lbie? Zrob sobie lewatywe moze albo napisz do tego typa - on uwielbia porysowanych i szuka asystentow.

Antoni.Macierewicz@sejm.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok