Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3163 niezalogowanych)
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
U mnie juz wszystko praktycznie gotowe: ubranka poprane i poprasowane, posciel do lozeczka itd. zostalo do rozlozenia lozeczko , cala wyprawke kupowalismy w polsce (wiadomo duzo taniej)
jak jechalismy to mielismy 100kg bagazu hehe ale to nie wszystko bo tesciowie czesc pobrali wczesniej .
Tak to moja pierwsza dzidzia - i bardzo sie boje jak to tutaj bedzie (bo na poczatku ciazy juz mialam pare problemow ale na szczescie wszystko jest w tej chwili ok ).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
no to super kasiar i trzymam za ciebie kciuki bedzie dobrze.ja tez sie boje nie bolu bo wiem jak to boli ale zeby wszystko poszlo dobrze zeby dzidzia byla zdrowa itp to jest wlasnie siedzenie na necie czyta sie roznych histori a pozniej czlowiek sie boi jak bylam z 1 corka w ciazy to sie tak nie balam bo niemialam internetu to sie nic nie czytalo na rozne teamty a teraz jest inaczej .takrze damy rade pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja sie boje tego jak sprawdzaja czy dziecko nie jest obwiniete pepowinka (wiem z rodzinnego przykladu o malo nie skonczylo sie tragicznie) ... i do tego ja mam lozysko na przedniej scianie, ktore trzeba kontrolowac ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
kasiar musimy byc tylko dobrych mysli takze trzymam kciuki za ciebie siebie i wszystkie mamuski ps a kiedy oni to sprawdzaja czy jest owiniete? i jak? bo jak w polsce rodzilam to nic nie sprawdzali i moja corka urodzila sie owinieta pepowina ale wszystko bylo ok na szczescie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
U mojej kuzynki zrobili usg jak przyjechala ze skurczami i bylo obwiniete 2 razy.
Ja jutro jade ogladac szpital ale znajoma polozna od mojego meza powiedziala ze w przypadku lozyska beda robic usg - mam tylko powiedziec lekarzowi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
i jak kasiar bylo w szpitalu???? podobalo ci siei wogole spakowana juz jestes do szpitala? jak tak to co spakowalas? bo ja niewiem co ze soba zabrac a maz kaze mi sie juz pakowac i jak zalatwilas sobie ogladanie szpitala ????????????/ bo ja tylko dostalam zaproszenie na " szkole rodzenia"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Fajnie, polozna bardzo fajna... Ja jeszcze nie jestem spakowana, a bede pakowac to co dostalam w ksiazeczkach jak bylam na usg polowkowym... narazie o tym nie mysle
Szpital bylismy ogladac ze znajoma od mojego meza ktora pracuje tam jako polozna tak wiec na telefon. Ja dopiero w 36 tygodniu bede sie tam rejstrowac w tym szpitalu tak jak mi ta polozna powiedziala. Ale mowiaz ogolnie to jestem nastawiona pozytywnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Magdalena Cieslak
(MadziaSC0206)
Nowicjusz
hej ja mam corcie 7,5 miesiaca ale chetnie tez poznalabym mamusie z dzieciaczkami pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Rowniez jestem ze Stavanger i mam dwie coreczki, 3latkai 4miesiace a druga skonczyla czwartego 5miesiecy
teraz jestesmy chorowitki ale jak tylko pogoda sie poprawi to z mila checia mozemy sie umowic na spacerek

do szpitala ja sie umawialam telefonicznie,ale ze dzien wczesniej wyladowalam na ktg to z ogledzin zrezygnowalam.

A co brac do szpitala:
-dres lub jakis wygodny podkoszulek i spodnie do chodzenia,
-do spania ubranie,
- kosmetyczka+szczoteczka i pasta do zebow,
- klapki,
- ladowarka do tel, aparat fotograficzny,
-na wyjscie dla dzidzi ubranko,(moze je maz pozniej przywiezc),
-dokumenty takie jak karta ciazy.

To sa rzeczy o jakich pamietam...wszystko dla mam i maluszkow jest w szpitalu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Martynka mnie położna sama wysłała na wizytację do szpitala. Wystarczy zgłosić swojemu lekarzowi prowadzącemu że chcesz zobaczyć szpital przed porodem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok