Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

kr

Kredyt got贸wkowy w Norwegii

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Angelika Mojak (5427 niezalogowanych)
231 Post贸w

(skafander00)
Sta艂y Bywalec
Lepiej mie膰 pewny(cho膰 teraz nic nie jest pewne)fach w r臋ku.A rysowa膰 r贸wnolegle z robot膮.
Chcia艂am nam贸wi膰 ch艂opaka by rysowa艂 konkretne postaci,kompozycje i by umie艣ci膰 to na fajnych koszulkach,ale niestety brak czasu niweluje to doskonale.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Post贸w

(sih87)
Maniak
A robi jak膮艣 grafik臋? itp. ?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Post贸w

(skafander00)
Sta艂y Bywalec
W sensie,偶e na kompie?Nie,on nie lubi komputer贸wTakie spaczenie.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kie艂basa
(Purii_id)
Sta艂y Bywalec
Tak sobie m膮drze rozmawiacie; Beksi艅ski, Chwistek, Czy偶ewski, Seurat...

Natomiast ja, po latach "bytowania" z nazwiskami i ich r贸偶norak膮 tworczo艣ci膮, skromnie stwierdzam, ze najpi臋kniejszy obraz mam u siebie w domu.
Najwi臋kszy i najpi臋kniejszy kawa艂 sztuki, obok kt贸rej nie mo偶na przej艣膰 oboj臋tnie.
Jest to m贸j widok z okna na dwa rozga艂臋zienia fjordu. Jedno prowadzi do Aandalsnes, a drugie op艂ywa star膮 malutk膮 wysp臋 wiking贸w Veoey, na kt贸rej opr贸cz kilku zaj臋cy, ju偶 nikt nie mieszka.

Ka偶dego ranka widok jest inny, ka偶dej minuty co艣 sie na "obrazku" zmienia...Jest i romantyzm, jest i mistycyzm, a nawet czasem impresjonizm. Hehe.., obraz rowniez nale偶y do sztuki interaktywnej. A codzienny performance z udzia艂em ptak贸w, koni, b膮d偶 te偶 mor艣win贸w jest gwarantowany

Galerii nie otworze. Moj s膮siad Oeystein ju偶 wpad艂 na ten pomys艂 i swoj膮 piwnic臋 przekszta艂ci艂 w galerie sztuki.

Taka sobie "sztuka" dnia codziennego
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Post贸w

(sih87)
Maniak
Nic, tylko pozazdro艣ci膰

Dla mnie najpi臋kniejszym obrazem by艂 widok ze 艢winicy w Tatrach o 9 rano, bezchmurne niebo, s艂onecznie, nie za ciep艂o. Widok taki sam jak opisywa艂 Witkiewicz w "Na prze艂臋czy".
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kie艂basa
(Purii_id)
Sta艂y Bywalec

W g贸ry mo偶na si臋 tak zapatrze膰, i偶 w mojej okolicy zapomnienie zdaje si臋 by膰 elementarnym towarzyszem 偶ycia.
I wiem co m贸wi臋, bom sam z g贸r .
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Post贸w

(Wacek1)
Maniak
sih87 napisa艂:
Wacek1 napisa艂:
chodzilo mi raczej o to, ze faceci ktorzy sa w Norwegii interesuja sie czyms oprocz pracy, moi wspollokatorzy niestety nie.To, ze mezczyzni malowali na przestrzeni wiekow nie jest niczym nowym, warto chocby przejrzec "Malarstwo bialego czlowieka" Lysiaka. Jednak w mom ulubionym okresie byla tylko jedna pani. Berta Morisot

I Camille Claudel, rze藕bi艂a pi臋knie. Szkoda, 偶e przez Rodina zwariowa艂a. Wacku dzi臋ki za ksiazk臋, poszukam

Fakt, Camille to druga wazna kobieta tego okresu, byla rzezbiarka, dlatego zapomnialem. Czesto zapominam o innych formach W zasadzie rzezba zawsze bylo lekko zapomniana, no moze poza E. Degas. Swoja droga, kim byliby impresjonisci gdyby nie ich kobiety( czesto wspolne) Zaczynajac od Olimpi a konczac na Suzanne Valadon, ktora zreszta rowniez malowala.

W ogole cala La Belle epoque z wystawa swiatowa, impresjonistami, wieza Eiffla to fantastyczny okres w sztuce.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Post贸w

(Wacek1)
Maniak
U mnie wszystko sie zaczelo od ksiazek Pierre La Mure i wszystkich Henri Perruchot'a
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Post贸w

(Wacek1)
Maniak
Tak sobie czytam o tym Czyzewskim i znalazlem fajny tekst:
"Tytus Czy偶ewski zaleca艂 kocha膰 maszyny elektryczne, nie kobiety"

Jest w tym jakis sens
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Post贸w

(sih87)
Maniak
Wacek1 napisa艂:
sih87 napisa艂:
Wacek1 napisa艂:
chodzilo mi raczej o to, ze faceci ktorzy sa w Norwegii interesuja sie czyms oprocz pracy, moi wspollokatorzy niestety nie.To, ze mezczyzni malowali na przestrzeni wiekow nie jest niczym nowym, warto chocby przejrzec "Malarstwo bialego czlowieka" Lysiaka. Jednak w mom ulubionym okresie byla tylko jedna pani. Berta Morisot

I Camille Claudel, rze藕bi艂a pi臋knie. Szkoda, 偶e przez Rodina zwariowa艂a. Wacku dzi臋ki za ksiazk臋, poszukam

Fakt, Camille to druga wazna kobieta tego okresu, byla rzezbiarka, dlatego zapomnialem. Czesto zapominam o innych formach W zasadzie rzezba zawsze bylo lekko zapomniana, no moze poza E. Degas. Swoja droga, kim byliby impresjonisci gdyby nie ich kobiety( czesto wspolne) Zaczynajac od Olimpi a konczac na Suzanne Valadon, ktora zreszta rowniez malowala.

W ogole cala La Belle epoque z wystawa swiatowa, impresjonistami, wieza Eiffla to fantastyczny okres w sztuce.

Masz racje, ze rzezbe czesto pomijaja, ale bardizje pomijaja tkactwo artystyczne.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok