Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Angelika Mojak (5006 niezalogowanych)
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Lepiej mieć pewny(choć teraz nic nie jest pewne)fach w ręku.A rysować równolegle z robotą.
Chciałam namówić chłopaka by rysował konkretne postaci,kompozycje i by umieścić to na fajnych koszulkach,ale niestety brak czasu niweluje to doskonale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
A robi jakąś grafikę? itp. ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
W sensie,że na kompie?Nie,on nie lubi komputerówTakie spaczenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Tak sobie mądrze rozmawiacie; Beksiński, Chwistek, Czyżewski, Seurat...

Natomiast ja, po latach "bytowania" z nazwiskami i ich różnoraką tworczością, skromnie stwierdzam, ze najpiękniejszy obraz mam u siebie w domu.
Największy i najpiękniejszy kawał sztuki, obok której nie można przejść obojętnie.
Jest to mój widok z okna na dwa rozgałęzienia fjordu. Jedno prowadzi do Aandalsnes, a drugie opływa starą malutką wyspę wikingów Veoey, na której oprócz kilku zajęcy, już nikt nie mieszka.

Każdego ranka widok jest inny, każdej minuty coś sie na "obrazku" zmienia...Jest i romantyzm, jest i mistycyzm, a nawet czasem impresjonizm. Hehe.., obraz rowniez należy do sztuki interaktywnej. A codzienny performance z udziałem ptaków, koni, bądż też morświnów jest gwarantowany

Galerii nie otworze. Moj sąsiad Oeystein już wpadł na ten pomysł i swoją piwnicę przekształcił w galerie sztuki.

Taka sobie "sztuka" dnia codziennego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
Nic, tylko pozazdrościć

Dla mnie najpiękniejszym obrazem był widok ze Świnicy w Tatrach o 9 rano, bezchmurne niebo, słonecznie, nie za ciepło. Widok taki sam jak opisywał Witkiewicz w "Na przełęczy".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec

W góry można się tak zapatrzeć, iż w mojej okolicy zapomnienie zdaje się być elementarnym towarzyszem życia.
I wiem co mówię, bom sam z gór .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
sih87 napisał:
Wacek1 napisał:
chodzilo mi raczej o to, ze faceci ktorzy sa w Norwegii interesuja sie czyms oprocz pracy, moi wspollokatorzy niestety nie.To, ze mezczyzni malowali na przestrzeni wiekow nie jest niczym nowym, warto chocby przejrzec "Malarstwo bialego czlowieka" Lysiaka. Jednak w mom ulubionym okresie byla tylko jedna pani. Berta Morisot

I Camille Claudel, rzeźbiła pięknie. Szkoda, że przez Rodina zwariowała. Wacku dzięki za ksiazkę, poszukam

Fakt, Camille to druga wazna kobieta tego okresu, byla rzezbiarka, dlatego zapomnialem. Czesto zapominam o innych formach W zasadzie rzezba zawsze bylo lekko zapomniana, no moze poza E. Degas. Swoja droga, kim byliby impresjonisci gdyby nie ich kobiety( czesto wspolne) Zaczynajac od Olimpi a konczac na Suzanne Valadon, ktora zreszta rowniez malowala.

W ogole cala La Belle epoque z wystawa swiatowa, impresjonistami, wieza Eiffla to fantastyczny okres w sztuce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
U mnie wszystko sie zaczelo od ksiazek Pierre La Mure i wszystkich Henri Perruchot'a
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Tak sobie czytam o tym Czyzewskim i znalazlem fajny tekst:
"Tytus Czyżewski zalecał kochać maszyny elektryczne, nie kobiety"

Jest w tym jakis sens
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
Wacek1 napisał:
sih87 napisał:
Wacek1 napisał:
chodzilo mi raczej o to, ze faceci ktorzy sa w Norwegii interesuja sie czyms oprocz pracy, moi wspollokatorzy niestety nie.To, ze mezczyzni malowali na przestrzeni wiekow nie jest niczym nowym, warto chocby przejrzec "Malarstwo bialego czlowieka" Lysiaka. Jednak w mom ulubionym okresie byla tylko jedna pani. Berta Morisot

I Camille Claudel, rzeźbiła pięknie. Szkoda, że przez Rodina zwariowała. Wacku dzięki za ksiazkę, poszukam

Fakt, Camille to druga wazna kobieta tego okresu, byla rzezbiarka, dlatego zapomnialem. Czesto zapominam o innych formach W zasadzie rzezba zawsze bylo lekko zapomniana, no moze poza E. Degas. Swoja droga, kim byliby impresjonisci gdyby nie ich kobiety( czesto wspolne) Zaczynajac od Olimpi a konczac na Suzanne Valadon, ktora zreszta rowniez malowala.

W ogole cala La Belle epoque z wystawa swiatowa, impresjonistami, wieza Eiffla to fantastyczny okres w sztuce.

Masz racje, ze rzezbe czesto pomijaja, ale bardizje pomijaja tkactwo artystyczne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok