Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Reklama

Rata w Norwegii ju偶 od618kr

Sprawd藕 rat臋

Us艂uga realizowana przez DigiFinans.no | Priseksempel: Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Angelika Mojak (5427 niezalogowanych)
3511 Post贸w

(sih87)
Maniak
skafander00 napisa艂:
Kierpcasy mo偶na kupi膰 u mnie na Starym Mie艣cie w butiku"Kapela Folk Galeria"w cenie ponad 1000z艂...
Mnie najbardziej nurtuje ile cierpliwo艣ci maj膮 osoby wyszywaj膮ce kamizelki ludowe.Albo tworz膮ce pasy 艂owickie(r臋cznie)nie masowo.

My艣l臋, 偶e tyle samo co podczas mozolnych 膰wicze艅 w grze na jakimkolwiek instrumencie

Haftowanie pas贸w 艂owickich to szybko idzie, jak kto艣 ma wpraw臋 to zasuwa. Kamizelka flisacka to majstersztyk. Wi臋cej cierpliwo艣ci trzeba mie膰 jak robi si臋 gorset z haftami i cekinami...

Hmm drogie te kierpcasy, w Nowym Targu na zam贸wienie ponad po艂ow臋 taniej kupisz... A jeszcze si臋 potargujesz.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
231 Post贸w

(skafander00)
Sta艂y Bywalec
Ha,gorsety robie ja.Eko-sk贸ra(troche gotyckie)doszywane materia艂y(dese艅 kwiatowy-ludowy),dodatkowo kryszta艂ki,tasiemki a偶urowe,koraliki od jasnych po ciemne plus filc-zrobi艂am 3 i chodz臋 w nich do pracy,ku zdziwieniu innych
Powa偶nie?To skorzystam z us艂ug kogo艣 z Nowego Targu(notabene piekne miasto).Bo 1000 z艂 plus jeansy z emblematem kurpiowskim(500z艂)to ju偶 konkretna stawka.
P.S.Fajny ten Tw贸j pasek.Do odtw贸rstwa historycznego(Na Wolinie)u偶ywamy takich w艂a艣nie "okr臋canych".
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Post贸w

(sih87)
Maniak
skafander00 napisa艂:
Ha,gorsety robie ja.Eko-sk贸ra(troche gotyckie)doszywane materia艂y(dese艅 kwiatowy-ludowy),dodatkowo kryszta艂ki,tasiemki a偶urowe,koraliki od jasnych po ciemne plus filc-zrobi艂am 3 i chodz臋 w nich do pracy,ku zdziwieniu innych
Powa偶nie?To skorzystam z us艂ug kogo艣 z Nowego Targu(notabene piekne miasto).Bo 1000 z艂 plus jeansy z emblematem kurpiowskim(500z艂)to ju偶 konkretna stawka.
P.S.Fajny ten Tw贸j pasek.Do odtw贸rstwa historycznego(Na Wolinie)u偶ywamy takich w艂a艣nie "okr臋canych".

Bierzesz udzia艂 w Festiwalu Wiking贸w w Wolinie? Jak mieszka艂em w Polsce to tam je藕dzi艂em Od 艢winouj艣cia do Wolina niedaleko. Mo偶e bra艂a艣 udzia艂 w kr臋ceniu teledysk贸w Amon Amarth?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
231 Post贸w

(skafander00)
Sta艂y Bywalec
Biore
Nie,ale m贸j znajomy I.G贸rewicz bra艂 udzia艂 w teledyskach A.A min.Twilight of the Thunder God,Guardians of Asgaard i w jakim艣 jeszcze.A 艂贸d藕 wiki艅ska kt贸ra by艂a bohaterem tego 1 klipu zosta艂a po偶yczona od znajomego z Warszawskiego grodu"Jomsborg"czyli dru偶yny Jomsborg Vikings Hird.
Kurde,nie藕le,wiedzia艂am,偶e Ty co艣 oscylujesz w tych klimatachPrawid艂owo!
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Post贸w

(sih87)
Maniak
skafander00 napisa艂:
Biore
Nie,ale m贸j znajomy I.G贸rewicz bra艂 udzia艂 w teledyskach A.A min.Twilight of the Thunder God,Guardians of Asgaard i w jakim艣 jeszcze.A 艂贸d藕 wiki艅ska kt贸ra by艂a bohaterem tego 1 klipu zosta艂a po偶yczona od znajomego z Warszawskiego grodu"Jomsborg"czyli dru偶yny Jomsborg Vikings Hird.
Kurde,nie藕le,wiedzia艂am,偶e Ty co艣 oscylujesz w tych klimatachPrawid艂owo!

Nie藕le
Trzeba si臋 zajmowa膰 czym艣 innym, bo od komputer贸w, Origina, Spektrometrii, matematyk,i fizyki etc.mo偶na zwariowa膰

Zauwa偶y艂em, ze sporo Polak贸w lubuje si臋 w r臋kodziele wykonywanym 艣redniowiecznymi metodami
Tylko nie wiem dlaczego g艂贸wnie subkultura metalowa... o.O

Polecam "Dymarki 艢wi臋tokrzyskie", 艣wi臋to wytopu 偶elaza.
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Post贸w

(skafander00)
Sta艂y Bywalec
Sporo?Cholera,mnie si臋 wydaje,偶e ma艂o.Ale jak obcuje na Wolinie i innych festiwalach to mam wra偶enie,偶e WSZYSCY.I te偶 zauwa偶y艂am,偶e przedstawiciele metalowej populacji W Norwegii jest sporo festivali,tw贸rc贸w itd.W Polsce cenie Grzegorza Pilarczyka(Pillar art)i Gunnara-robi膮 pi臋kn膮 bi偶uteri臋 wczesno艣redniowieczn膮 itd.
Pami臋tam jak kupi艂am pier艣cie艅 ze swarzyc膮 i jaka艣 babka w autobusie mnie dopad艂a przelewaj膮c inwektywy"Hitlerowiec"
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Post贸w
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Wacek1 napisa艂:

Widze, ze sie niezle orientujesz w temacie. Jestem ciekaw jakie jest twoje zdanie na temat M. Chagall'a i fowistow z Matissem na czele?
Jak ogarne swoje sprawy w Norge to wybieram sie wiosna do Nicei. Sa tam muzea jednego i drugiego. Obiecalem to sobie, a przy okazji moze jakis skok do Arles

Ja bym byla bardzo ostrozna z nazywaniem Chagall'a fowista....

Co do Matisse'a, to jak juz bedziesz w Nicei, to polecam Vence, male miasteczko, w ktorym Matisse pomieszkiwal w latach 40-tych i mial swoja pracownie ( Villa le R锚ve). Tutaj tez jest jedno z glownych jego dziel, ( jak sam uwazal): Kapilica Rozancowa Dominikanow. Architektura, dekoracje, wyposazenie freski/murales oraz witraze. W dawniejszym domu Matissa norwedzy kilka lat temu organizowali plenery.
W okolicy jest tez niezwykle urokliwe miasteczko: Saint-Paul de Vence. Polecam
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Post贸w

(sih87)
Maniak
skafander00 napisa艂:

Ciekawe, musisz si臋 pochwali膰 swoimi dzie艂ami

Ad Marc Chagall

Hmm, fowizm? Na pewno z niego czerpa艂, jak r贸wnie偶 z kubizmu i symbolizmu. Zacz膮艂 jako tw贸rca modernistyczny, o ile dobrze pami臋tam.
Chyba najbezpieczniej przypisa膰 go do sztuki awangardowej, surrealizmu i ekspresjonizmu.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Post贸w

(Wacek1)
Maniak
Makaryna napisa艂:
Wacek1 napisa艂:

Widze, ze sie niezle orientujesz w temacie. Jestem ciekaw jakie jest twoje zdanie na temat M. Chagall'a i fowistow z Matissem na czele?
Jak ogarne swoje sprawy w Norge to wybieram sie wiosna do Nicei. Sa tam muzea jednego i drugiego. Obiecalem to sobie, a przy okazji moze jakis skok do Arles

Ja bym byla bardzo ostrozna z nazywaniem Chagall'a fowista....

Co do Matisse'a, to jak juz bedziesz w Nicei, to polecam Vence, male miasteczko, w ktorym Matisse pomieszkiwal w latach 40-tych i mial swoja pracownie ( Villa le R锚ve). Tutaj tez jest jedno z glownych jego dziel, ( jak sam uwazal): Kapilica Rozancowa Dominikanow. Architektura, dekoracje, wyposazenie freski/murales oraz witraze. W dawniejszym domu Matissa norwedzy kilka lat temu organizowali plenery.
W okolicy jest tez niezwykle urokliwe miasteczko: Saint-Paul de Vence. Polecam

Nie mialem takiego zamiaru dlatego napisale Chagall'a i fowistow - mialem nadzieje, ze to bedzie czytelne Oczywiscie blizej mu bylo do awangardystow z ktorymi zaczynal.

Za tips pieknie dziekuje, na pewno skorzystam
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
991 Post贸w

(Wacek1)
Maniak
A co sadzicie o ukiyoe ? Ja sie zainteresowalem przu okazji impresjonistow i zrobily na mnie niesamowite wrazenie. To samo z litografia, zaczelo sie u mnie od plakatu Toulouse-Lautrec'a do Moulin Rouge. Teraz lubie tez kamienioryt.
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok