DZIKI napisa艂:
Emed napisa艂:
"nie poddawa膰 si臋 samoograniczaniu"
Ja w艂a艣nie dzieki temu rozwi膮za艂em to zadanie 
A nawi膮zuj膮c do w膮tku rozmowy, to ja jeszcze chwil臋 mam aby nie zamartwia膰 si臋 tym co osi膮gn膮艂em przez te niespe艂na 3 dekady swego 偶ycia.
"Wlaz艂em z buciorami" w ten post z ciekawo艣ci. Przeczyta艂em ca艂o艣膰 i musz臋 zgodzi膰 si臋 z DINO, nie potrafi艂bym czeka膰 dziesi臋膰 lat, 偶eby dochodzi膰 podsumowania ca艂ego dziesi臋ciolecia mojego 偶ycia akurat na prze艂omie nast. dziestki. Du偶o do艣wiadcze艅 osobistych mog艂oby ulec zatarciu przez czas (analizuje i podsumowuje si臋 na gor膮co, przez co nie mam do艂a). A propos tego zadania, kt贸re widz臋 pierwszy raz, wiem jak to rozwi膮za膰 (na priv. mog臋 Dino Tobie napisa膰, czy aby na pewno to jest prawid艂owe).Widocznie pani mepsycholog posiada wiedz臋 ksi膮偶kow膮 i nie ma elastyczno艣ci podej艣cia co do niekt贸rych spraw.
Ok, zgadza sie, najlepiej radzic sobie z problemami na biezaco, nikt nie bedzie specjalnie czekal dziesiec lat na efekty wlasnych decyzjii. To prawda ale pewne mechanizmy z ktorych nie zawsze zdajemy sobie sprawe dzialaja podswiadomie i czy tego chcemy czy nie reakcje w nas zachodza. Psychologowie od wielu lat prowadza badania, obserwacje i miedzy innymi odkryto, ze na przelomie tych odcinkow wiekowych najwiecej sie wydarza, ludzie pokonuja kolejne etapy, wchodza w nowe sytuacje,zmieniaja prace, miejsce zamieszkania,stan cywilny,itp.Pod wplywem tych doswiadczen kreujemy wlasny obraz siebie co skutkuje tym jak sie czujemy, czy jestesmy zadowoleni, jak traktujemy innych,jak reagujemy na kolejne wyzwania.
Gratuluje rozwiazania zagadki.