Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(14898 niezalogowanych)
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
vika napisał:
Nie wiem czego pani szuka w ludziach. Spotykam wielu Polakow, w wiekszosci sa to ludzie otwarci, serdeczni i maja swoje zdanie.Ale spotykam tez takich jak pani, niestety Zakompleksionych!
Czytajac, rozmawiajac z innymi powinna Pani wyrobic sobie swoje zdanie, tak jak inni Polacy. Bedzie Pani wtedy mniej skomplikowana i zaklamana, a moze nawet pozbedzie sie pani kompleksu komunizmu. Skoda mi tych osob, ktore wierza iz taki psycholog jak pani moze im pomoc. Specjalista bez wlasnego zdania, probujacy manipulowac innymi. Jest to zenujace.

To mam nadzieje, ze mnie tez sie uda spotkac ludzi, Polakow ktorzy maja cos do powiedzenia i sa otwarci na dialog.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Nie, jest pani tak irytujaca i pusta, ze to wykracza poza wszelkie statystyki. Norweskiego uczylam sie bo to bylo moje hobby i robilam to w Polsce pare lat temu. Angielskiego uczylam sie bo bylam zmuszona, rosyjskiego ucze sie teraz bo chce i zaluje ze nie zmuszono mnie to intensywnej jego nauki gdy bylam w szkole podstawowej:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
vika napisał:
Nie, jest pani tak irytujaca i pusta, ze to wykracza poza wszelkie statystyki. Norweskiego uczylam sie bo to bylo moje hobby i robilam to w Polsce pare lat temu. Angielskiego uczylam sie bo bylam zmuszona, rosyjskiego ucze sie teraz bo chce i zaluje ze nie zmuszono mnie to intensywnej jego nauki gdy bylam w szkole podstawowej:

Z calym szcunkiem podziwiam zagorzalosc Pani co do nauki jezykow oraz zdolnosci lingwistyczne.Moze mi Pani odpowiedziec na pytanie czy jest latwiej uczyc sie kolenych jezykow, tzn. czy znajomosc kilku jezykow pomaga w nauczeniu sie nastepnego?Czy angielski pomaga w nauce norweskiego?Duzo osob wypowiada sie na ten temat i twierdzi, ze znajomosc angielskiego bardzo pomaga.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Te dwa jezyki sa bardzo do siebie podobne i maja zblizona gramatyke. Nie wiem czy jest latwo uczyc sie kolejnygo czy tez trudno. Trzeba duzo wkladu wlasnego, trzeba sie uczyc!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
To w końcu czego ty szukasz mepsycholog ,bo ja już głupieje i naprawde będę potrzebował porady psychologicznej Z jednej strony mówisz że chcesz pomóc tym którzy mają problemy, a z drugiejże szukasz ludzi którzy mają coś do powiedzenia A jeśli jeszcze nie zrozumiałaś natury polaka to raczej powinnaś postudiwać naszą historię i tam szukać wniosków odnośnie naszej męntalności Ty raczej prubójesz nam wmówić że to my jesteśmy chorzy,jeśli tak drążysz ten temat. Do tego nie trzeba być profesorem żeby to zauważyć Kobieto zejdź na ziemię i nie szukaj dziury w całym I chyba nie znasz za dobrze histori powojennej europy ,mówiąc że społeczeństwa zachodnie nie wiedzą co to kolejki i kartki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Tak trzymac!
Najwazniejsze to sie uczyc i nawet pol godziny dziennie po miesiacu da wyniki!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
mepsycholog napisał:
...
Chcialabym aby ujawnila sie Polonia sklonna do dyskusji, ludzie ktorzy maja cos do powiedzenia. Jesli juz jestesmy w tym kraju to po to aby normalnie zyc.Cieszyc sie zyciem, szukac powodow do radosci i motywacji.Jak na razie to widze wielu bardzo negatywnie nastawionych osob ktore nie tworza dobrego wizerunku. Staram sie znalezc rozwiazanie dlaczego tyle zlosci w Polakach? Dlaczego tak szybko atakuja, stosuja chwyt zwany najlepsza obrona jest atak?
Mieszkam poza krajem juz kilka lat i duzo podrozuje, w wielu miejscach Polacy zachowuja sie podobnie, cechuje ich brak zaufania co swiadczy o malym poczuciu bezpieczenstwa a wzielo sie to z tego, ze w Polsce podejzenia sa wszedzie i ludzie sobie nie ufaja.To z kolei konsekwencje bycia inwigilowanym przez dlugie lata, w czasach komunizmu miedzy innymi.Ja pamietam komune bardzo niewiele ale rozmawiam z ludzmi i czytam,efekty tego systemu moga sie ujawniac nawet przez kilka pokolen. Dlatego ci ktorzy wyjechali maja szanse na zmiane stylu zycia, otwarcia sie na innych, na nowe,zmiany sa potrzebne i zdrowe.Warto sprobowac.

Toć właśnie piszą na tym forum, w które Ty wlazłaś "z butami". Wypracowaliśmy sobie miejsce prawdziwie demokratyczne, rządzące sie bez potrzeby ingerencji i regulaminów, z pełną swobodą wypowiedzi. Oczywiście, jak to często dzieje się w świecie rządzonym przez idiotów, komuś to przeszkadzało i postanowił to zmienić, widocznie nie może funkcjonować w świecie bez bata. Z moich obserwacji wynika, że istnieje spory odsetek ludzi przejawiających zachowania, które nazywam duszą niewolnika. Ty stworzyłaś byt forumowy nielubiany przez wielu piszących tutaj i zbierasz konsekwencje demokracji. Dokładasz sobie jeszcze zasłaniając się funkcją, która w internecie jest odpowiednikiem władzy absolutnej. Obecna sytuacja jest próbą sił, zamachem na wolność i demokrację - tak to odbiera wielu użytkowników. Moim zdaniem przeprowadzasz sobie na nas eksperymenty psychologiczne, potrzebne Ci do badań, bądź doktoratu. Możliwa jest opcja, że po prostu zachowujesz się jak przysłowiowa blondynka. Twoje działania, no może poza konkursem na pierwszego zbanowanego, nie przyniosą pozytywnych skutków dla forum. Pamiętaj tylko, że taka zabawa skończy się odejściem większości użytkowników mających coś sensownego do powiedzenia i forum przemieni się w syf opanowany przez idiotów i trolle.
   Ci, którzy wyjechali i chcą tworzyć Polonię są otwarci na innych, na zmiany, na nowe przygody, inaczej by nie wyjechali.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Off topic.

Skoro już, mepsycholog jesteś adminem, to zajmij się pracą admina i popraw błędy w forumowym oprogramowaniu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
retier1 napisał:
To w końcu czego ty szukasz mepsycholog ,bo ja już głupieje i naprawde będę potrzebował porady psychologicznej Z jednej strony mówisz że chcesz pomóc tym którzy mają problemy, a z drugiejże szukasz ludzi którzy mają coś do powiedzenia A jeśli jeszcze nie zrozumiałaś natury polaka to raczej powinnaś postudiwać naszą historię i tam szukać wniosków odnośnie naszej męntalności Ty raczej prubójesz nam wmówić że to my jesteśmy chorzy,jeśli tak drążysz ten temat. Do tego nie trzeba być profesorem żeby to zauważyć Kobieto zejdź na ziemię i nie szukaj dziury w całym I chyba nie znasz za dobrze histori powojennej europy ,mówiąc że społeczeństwa zachodnie nie wiedzą co to kolejki i kartki
Moze i spoleczenstwa zachodnie mialy sytuacje podobne ale jednorazowo, nie przez tak dlugi okres.
My Polacy nie jestesmy chorzy tylko inni i na to sklada sie wiele czynnikow. Teraz kwestia odnalezienia sie na emigracjii, tutaj nie moze byc barier w postaci wrogosci do obcych. Zaufani to podstawowa sprawa. Poacy boja sie otworzyc.Jesli bedziemy sie trzymac reguly, ze zmiany sa potrzebne to bedzie latwiej odnalezc sie na emigracji. Szukam Polonii, tej zywej i preznej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Dino napisał:
mepsycholog napisał:
...
Chcialabym aby ujawnila sie Polonia sklonna do dyskusji, ludzie ktorzy maja cos do powiedzenia. Jesli juz jestesmy w tym kraju to po to aby normalnie zyc.Cieszyc sie zyciem, szukac powodow do radosci i motywacji.Jak na razie to widze wielu bardzo negatywnie nastawionych osob ktore nie tworza dobrego wizerunku. Staram sie znalezc rozwiazanie dlaczego tyle zlosci w Polakach? Dlaczego tak szybko atakuja, stosuja chwyt zwany najlepsza obrona jest atak?
Mieszkam poza krajem juz kilka lat i duzo podrozuje, w wielu miejscach Polacy zachowuja sie podobnie, cechuje ich brak zaufania co swiadczy o malym poczuciu bezpieczenstwa a wzielo sie to z tego, ze w Polsce podejzenia sa wszedzie i ludzie sobie nie ufaja.To z kolei konsekwencje bycia inwigilowanym przez dlugie lata, w czasach komunizmu miedzy innymi.Ja pamietam komune bardzo niewiele ale rozmawiam z ludzmi i czytam,efekty tego systemu moga sie ujawniac nawet przez kilka pokolen. Dlatego ci ktorzy wyjechali maja szanse na zmiane stylu zycia, otwarcia sie na innych, na nowe,zmiany sa potrzebne i zdrowe.Warto sprobowac.

Toć właśnie piszą na tym forum, w które Ty wlazłaś "z butami". Wypracowaliśmy sobie miejsce prawdziwie demokratyczne, rządzące sie bez potrzeby ingerencji i regulaminów, z pełną swobodą wypowiedzi. Oczywiście, jak to często dzieje się w świecie rządzonym przez idiotów, komuś to przeszkadzało i postanowił to zmienić, widocznie nie może funkcjonować w świecie bez bata. Z moich obserwacji wynika, że istnieje spory odsetek ludzi przejawiających zachowania, które nazywam duszą niewolnika. Ty stworzyłaś byt forumowy nielubiany przez wielu piszących tutaj i zbierasz konsekwencje demokracji. Dokładasz sobie jeszcze zasłaniając się funkcją, która w internecie jest odpowiednikiem władzy absolutnej. Obecna sytuacja jest próbą sił, zamachem na wolność i demokrację - tak to odbiera wielu użytkowników. Moim zdaniem przeprowadzasz sobie na nas eksperymenty psychologiczne, potrzebne Ci do badań, bądź doktoratu. Możliwa jest opcja, że po prostu zachowujesz się jak przysłowiowa blondynka. Twoje działania, no może poza konkursem na pierwszego zbanowanego, nie przyniosą pozytywnych skutków dla forum. Pamiętaj tylko, że taka zabawa skończy się odejściem większości użytkowników mających coś sensownego do powiedzenia i forum przemieni się w syf opanowany przez idiotów i trolle.
   Ci, którzy wyjechali i chcą tworzyć Polonię są otwarci na innych, na zmiany, na nowe przygody, inaczej by nie wyjechali.

To swietnie, ze Polacy chca cos robic!Mam nadzieje, ze bedzie wiecej polskich klubow, stowarzyszen i organizacji, moze powroci polska gazeta.Ja zadnych eksperymentow nie przeprowadzam, po prostu chcialabym rozmawiac z Polakami na ciekawe tematy.Wiem, ze wielu Polakow rowniez cierpi na emigracji z powodu tesknoty, niedopasowania,braku przyjaciol.Dlatego kazdy moze sie tutaj wypowiedziec, bez zadnych zamachow.
To nie ja stworzylam tylko wy stworzyliscie, najbardziej jadowite wypowiedzi pochodza od formulowiczow, nawet troll by takiego jadu nie wypuscil z ust. Musi byc tego jakas przyczyna.Moze brakuje Polakom miejsc oraz osob z ktorymi mogliby porozmawiac...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok