Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
MAGDA M tomas k Andrzej Wolski FirmaSprzatajoc Daniel bbs olka28 Nowak (19626 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
B.K. napisał:
A ja jestem bardzo ciekawa jak ona odniosła by sie do swojej osoby,bo jak narazie to tylko wszystkich poucza co dobre a co złe....jaki profil przedstawiłaby sobie i co poradziła
aby nakreslić schemat jej postepowania i tego zrytego beretu to trzeba byc naprawde specyjalista

szukamy chetnych :
ja sie za to nie biore bo psychologie miałam tylko w szkole na ekonomi i było to bardziej na zasadzie jak sprzedac murzynowi solarium
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Tutaj nikt nikogo nie diagnozuje,to raz po drugie jesli ktos sie spodziewa odpowiedzi instant lub recepte na to jak byc dobra zona, matka, mezem lub kochankiem to takowa nie istnieje. Doprowadzanie spraw do porzadku polega na checi pracy nad soba,nad zdolnoscia i mozliwosciami zrozumienia podstaw u ktorych lezy problem.Drogie panie na tym forum same wiecie, ze zycie to najleprzy nauczyciel.Praca nad wieloma problemami zajmuje jednak duzo czasu , dlatego psychologia jako dziedzina nauki zawiera wskazowki na osiagniecie sukcesu czy to zyciowego, zawodowego czy tez pojedynczej sprawy. Pomiedzy wieloma podpowiedziami jakie psychologia zycia codziennego moze zaoferowac kazdy moze znalezc wlasna droge do pozbycia sie nieprzyjemnych elementow, ktore przeszkadzaja,stresuja lub blokuja czlowieka.
Wszystko w duzej mierze zalezy jednak od nas samych, na ile chcemy zmienic nasze zycie.To wymaga odwagi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
B.K. napisał:

aby nakreslić schemat jej postepowania i tego zrytego beretu

Bycie psychologiem w zasadzie nazwac mozemy choroba.Cechą charakterystyczna osobowosci
psychologa jest emocjonalny chlod i przedmiotowe traktowanie ludzi, ktore ujawniaja się dopiero przy głebszej analizie postępowania.Specyfika ich czesto przycmiona jest przez wszechbijący urok i pozorne ciepło.
Za najbardziej niebezpiecznych można uznać psychologow,ktorzy wykonuja wazne
społeczne funkcje i zajmują kierownicze stanowiska.
Zhiperbolizowane poczucie wlasnej wartości (ukrywające zazwyczaj mocno nadwyrezone ego),
emocjonalny chlod (raczej wewnetrzny), nie przyjmowanie krytyki innych, niezdolnosc
weryfikacji swego postępowania w kontekscie uwag z zewnatrz - wszystko to rysy portretu psychologicznego psychologa.
Swoją kariere zyciowa psycholog planuje zazwyczaj z niezwykle wyrachowana i zimna
skrupulatnoscia.
Na starcie wchodzi on do grupy lub danej spolecznosci , ktora zamierza manipulować
i obserwuje przenikliwie jej członkow, aby zorientować sie,kto co znaczy, z kim warto a
z kim nie i jakimi metodami najlepiej będzie ludzmi w danej grupie manipulować i
wykorzystywac do własnych psychologicznych - zyciowych - celow. Stadium to mozemy
nazwać psychologicznym wywiadem srodowiskowym lub zwyczajnie - rozeznaniem.
W drugim etapie psycholog ma na celu pozyskanie sprzymierzencow.
W tej sytuacji wystarcza zazwyczaj wytypowanie wspolnego wroga, który to jakoby zagraza
całej grupie, a wtedy psycholog jest rycerzem (ma to związek z kompleksem Marcina na
bialym koniu) i obronca calej grupy.Rosnie tym samym
jego popularnosc, szacunek grupy don i oczywiscie bezkarnosc.
W końcowym etapie psycholog wsciekle atakuje tzw.wroga, naturalnie za aprobatą i
przyzwoleniem nieswiadomej, całej"opętanej" grupy, aby zyskać sprzymierzencow.
Charakterystyczne dla psychologow jest ubostwo emocjonalne. Brak zdolności do
przezywania emocji, brak odruchow moralnych i empatii oraz tzw. ciern psychologiczny,
polegający na tym,że zubozone zycie emocjonalne kompensowane jest przez narcyzm i egotyzm.
Psycholog odnosi wrazenie,ze jest lepszym od innych, madrzejszym, że tylko on ma racje i
ma misje do spelnienia.

a tak na powaznie,to pani psycholog,mam wrazenie,ze jest pani za jakas szyba i nie slyszy pani co mowimy,a tylko widzi nasz ruch ust...
my o chlebie,a pani o niebie....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Droga formuowiczko,dziekuje za cierniowe slowa krytyki, mam nadzieje ze poczulas sie lepiej
Otoz psycholog to osoba ktora ma wiedze o emocjach,wie jak z tej wiedzy korzystac a takze zna sposoby na wydobycie emocji. Wywnetrznianie sie na forum nie jest w stylu psychologow, to troche exhibicjonistyczne...
Poza tym skad u ciebie tyle jadu,jakie manipulacje,podejrzenia.Mam nadzieje, ze nie masz fobii przed psychologami.
My nie gryziemy, my polykamy w calosci problemy oczywiscie...
Jesli opadnie ci cisnienie i swiat nabierze kolorow zobaczysz, ze dookola sa tez zyczliwi ludzie ktorzy obserwuja lub mowia wprost co im do glowki przyjdzie,inni obracaja wszystko w zart, jeszcze inni maja swoja wizje tego co sie dzieje i wszystko dzieje sie na zasadzie balansu w przyrodzie.
Pozuc podejrzenia, schowaj bron w ciemnym zakamarku, usmiechnij sie a wszystko bedzie lepiej!

truskawkowa napisał:
B.K. napisał:

aby nakreslić schemat jej postepowania i tego zrytego beretu

Bycie psychologiem w zasadzie nazwac mozemy choroba.Cechą charakterystyczna osobowosci
psychologa jest emocjonalny chlod i przedmiotowe traktowanie ludzi, ktore ujawniaja się dopiero przy głebszej analizie postępowania.Specyfika ich czesto przycmiona jest przez wszechbijący urok i pozorne ciepło.
Za najbardziej niebezpiecznych można uznać psychologow,ktorzy wykonuja wazne
społeczne funkcje i zajmują kierownicze stanowiska.
Zhiperbolizowane poczucie wlasnej wartości (ukrywające zazwyczaj mocno nadwyrezone ego),
emocjonalny chlod (raczej wewnetrzny), nie przyjmowanie krytyki innych, niezdolnosc
weryfikacji swego postępowania w kontekscie uwag z zewnatrz - wszystko to rysy portretu psychologicznego psychologa.
Swoją kariere zyciowa psycholog planuje zazwyczaj z niezwykle wyrachowana i zimna
skrupulatnoscia.
Na starcie wchodzi on do grupy lub danej spolecznosci , ktora zamierza manipulować
i obserwuje przenikliwie jej członkow, aby zorientować sie,kto co znaczy, z kim warto a
z kim nie i jakimi metodami najlepiej będzie ludzmi w danej grupie manipulować i
wykorzystywac do własnych psychologicznych - zyciowych - celow. Stadium to mozemy
nazwać psychologicznym wywiadem srodowiskowym lub zwyczajnie - rozeznaniem.
W drugim etapie psycholog ma na celu pozyskanie sprzymierzencow.
W tej sytuacji wystarcza zazwyczaj wytypowanie wspolnego wroga, który to jakoby zagraza
całej grupie, a wtedy psycholog jest rycerzem (ma to związek z kompleksem Marcina na
bialym koniu) i obronca calej grupy.Rosnie tym samym
jego popularnosc, szacunek grupy don i oczywiscie bezkarnosc.
W końcowym etapie psycholog wsciekle atakuje tzw.wroga, naturalnie za aprobatą i
przyzwoleniem nieswiadomej, całej"opętanej" grupy, aby zyskać sprzymierzencow.
Charakterystyczne dla psychologow jest ubostwo emocjonalne. Brak zdolności do
przezywania emocji, brak odruchow moralnych i empatii oraz tzw. ciern psychologiczny,
polegający na tym,że zubozone zycie emocjonalne kompensowane jest przez narcyzm i egotyzm.
Psycholog odnosi wrazenie,ze jest lepszym od innych, madrzejszym, że tylko on ma racje i
ma misje do spelnienia.

a tak na powaznie,to pani psycholog,mam wrazenie,ze jest pani za jakas szyba i nie slyszy pani co mowimy,a tylko widzi nasz ruch ust...
my o chlebie,a pani o niebie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
uuuuuu pani psycholog....na zartach sie nie znamy....niedobrze,niedobrze....
ale jezeli wzielas ten karykaturalny i przesmiewczy w pewnym stopniu tekst na powaznie,to ......
wiecej dystansu do siebie pani psycholog
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
mepsycholog napisał:
[quote]
Jesli opadnie ci cisnienie i swiat nabierze kolorow zobaczysz, ze dookola sa tez zyczliwi ludzie ktorzy obserwuja lub mowia wprost co im do glowki przyjdzie,inni obracaja wszystko w zart, jeszcze inni maja swoja wizje tego co sie dzieje i wszystko dzieje sie na zasadzie balansu w przyrodzie.
Pozuc podejrzenia, schowaj bron w ciemnym zakamarku, usmiechnij sie a wszystko bedzie lepiej!

balansować to może kupa w klozecie a ty chyba powinnaś napisać bilansu a nie balansu. nie znasz pojęć a śmiesz twierdzić że jesteś jakąś tam psycholożką? i nie chodzi tu o literówkę bo a jest daleko od i... chyba ktoś tu ściemnia z tym psychologiem bo jak dla mnie jesteś niedouczonym człowieczkiem. Ja jestem ministrem spraw zagranicznych, edukacji i kultury i rozrywki w jednym. i co ty na to?
masz jakiś chyba kompleks niższości że z tym psychologiem wyjechałaś...
chwalisz się jaka to ty niby mądra jesteś a podejrzewam że gówno wiesz. jakaś świeżynka po studiach i myśli że wszystkie rozumy zjadła...
zrób profesora psychologii to będziesz wtedy łeb zadzierać wyżej niż dupę a póki co to NAUCZ SIĘ CZYTAĆ TEKST ZE ZROZUMIENIEM I ZAKUMAJ ŻE MAMY TU JUŻ DOSYĆ TWOICH GŁUPICH KSIĄŻKOWYCH WYWODÓW NIE POPARTYCH ŻYCIOWYMI DOŚWIADCZENIAMI BĄDŻ DOZNANIAMI....pozdrawiam ciepło limetka81
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
limetka81 napisał:

balansować to może kupa w klozecie a ty chyba powinnaś napisać bilansu a nie balansu. nie znasz pojęć a śmiesz twierdzić że jesteś jakąś tam psycholożką? i nie chodzi tu o literówkę bo a jest daleko od i... chyba ktoś tu ściemnia z tym psychologiem bo jak dla mnie jesteś niedouczonym człowieczkiem. Ja jestem ministrem spraw zagranicznych, edukacji i kultury i rozrywki w jednym. i co ty na to?
chwalisz się jaka to ty niby mądra jesteś a podejrzewam że gówno wiesz. jakaś świeżynka po studiach i myśli że wszystkie rozumy zjadła...
zrób profesora psychologii to będziesz wtedy łeb zadzierać wyżej niż dupę a póki co to NAUCZ SIĘ CZYTAĆ TEKST ZE ZROZUMIENIEM I ZAKUMAJ ŻE MAMY TU JUŻ DOSYĆ TWOICH GŁUPICH KSIĄŻKOWYCH WYWODÓW NIE POPARTYCH ŻYCIOWYMI DOŚWIADCZENIAMI BĄDŻ DOZNANIAMI....pozdrawiam ciepło limetka81

limetka a co ty tu tak rozrabiasz po nocach he ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
ulv72 napisał:
limetka81 napisał:

limetka a co ty tu tak rozrabiasz po nocach he ???

aaa widzisz bo się dzisiaj narobiłam i spać teraz nie mogę! jutro 60 rocznica ślubu moich dziadków więc latam od rana i w garach siedzę... a teraz zamiast spać to musiałam tu skrobnąć to i owo bo jeszcze mi energii zostało
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
dzięki. są cudni... dziadek klepie babcię po kolanku imówi: A my Tereska to się kochamy...
to rozczulające
to są jedni z tych co wiecznie na siebie patrzą maślanymi oczami i za rękę chodzą
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok