Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(lidka)
Wiking
dzieki kropcia /a z tym libero to wiesz cos moze??/ tez czekac az poczta cos przyjdzie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
z libero nie mam pojecia bo nie wypelnialam jeszcze nic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
Lidka wyczytalam gdzies ze na paczke z libero tak samo jak na paczke z rimi cos przyjdzie poczta i pozniej sie odbiera w sklepie Lindex. Ale jesli sie myle niech ktos mnie poprawi bo tyle tylko ze wyczytalam na jakims forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Joanna7830)
Wiking
Z rimi przychodzi zawiadomienie w kształcie butelki ze smoczkiem. Z rimi dostaje sie 2 paczki 0-6m i 6-12mies. Trzeba uważać żeby nie wywalic z reklamami Z Libero trzeba również czekac na zawiadomienie poczta.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(lidka)
Wiking
dziękuje wam dziewczyny za iformacje mam jeszcze jedno pytanie-dosc pilne dla mnie-moze ktoras z was sie orientuje jak zdobyc nr-D tymczasowy? z policji sie go dostaje czy z rejestracji ludnosci?-potrzebny mi jest do dokumentow do szpitala,nie długo rodze i martwie sie bo czekam juz dłozszy czas( ok miesiac) na pozwolenie z policji i ciągle nic.../ a ja juz musze pilnie złozyc papiery do szpitala; i tak sobie mysle ze moze ten tymczasowy nr dostaje sie szybciej w jakis sposob.../ z gory dziękuje wam za podpowiedz i rady
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
niestety nie wiem jak ci pomoc lidka. ale sprobowalabym na policji na twoim miejscu powiedziala co i jak i moze cos zdzialaja szybciej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
A pracujesz już może legalnie...? ,
jeżeli tak , to wystarczy pójść do jakiegokolwiek banku z umowa o pracę i założyć lønn-konto .
Bank w tym przypadku automatycznie nadaje czasowy-D- nr personalny.
Kolega tak miał . założył konto w " spare-bank-1" ,i dostał -D-numer a zezwolenie na rok przyszło dopiero po trzech miesiącach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
witam Panie.ja mam termin na 14 sierpnia ale z racji cukrzycy mam sie zgłosic do szpitala 28 lipca na wywołanie.fajnie sie czyta o waszych obawach,lękach,strachu a za jakis czas te same dziewczyny piszą w zupełnie inny sposób radosny,szczesliwy wolny od stresu.super.bede rodziła w
Alesund.ponoć nie jest tam tak zle. a no i zaznacze ze to juz moje trzecie szczęście.gratuluje i zycze wytrwałosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Wiking
Witam ! Ja 3 lata temu rodziłam w Lillehmer ,i wspominam poród bardzo miło , chociaż do miłych on nie należy. Ale opieka była bardzo dobra, pomoc i w ogóle od strony położnych też . Tylko byłam na tyle w nie komfortowej sytuacji że sama byłam w szpitalu bez męża bo musiał zostać w domu z naszym pierwszym synkiem, i ja nie umiałam za bardzo języka więc były małe problemy z dogadaniem się, ale na wszystko znalezli sposób w ciągu kilku minut załatwili tłumacza i wszystkie najpotrzebniejsze sprawy załatwialiśmy przez telefon z tłumaczem . I jak mąż przyjechał do nas na odwiedziny był bardzo mile zaskoczony że obie z córcią mamy już wszystko wypełnione i załatwione. I za tydzień nasza córcia obchodzić będzie już 3 latka w Norwegi mała Norweszka Polskiego pochodzenia. Gorąco pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy które będą rodziły w Norwegi myślę że też będziecie zadowolone.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Joanna7830)
Wiking
Czesc dziewczyny a jak tam u Was z załatwianiem formalności po urodzeniu dzieciaczka? Ja już 2 tyg po porodzie dostałam akt urodzenia, teraz na policję załatwiać pozwolenie a potem paszport. to ostatnie najbardziej mnie przeraża bo muszę lecieć do Oslo z maluszkiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok