Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
czesc Fionnka moze byc konto meza, ja tak mam caly czas i pieniazki na dzieci wplywaja na konto meza....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
a czy musze gdzies to zglaszac np do nav-u zeby przesylali mi na meza konto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
WIESZ JA JAK WYPELNIALAM WCZESNIEJ PAPIERY DO NAV TO PODAWALAM NUMER KONTA...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
Tak, trzeba isc do navu i wypelnic takie male pisemko i nie bedzie zadnego problemu bo u mnie tez pieniazki na konto meza ida
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(beti86.86)
Wiking
Dziękuje za odpowiedź, ale mam jeszcze pytanko czy któraś z Was rodzila bez numeru personalnego? i czy to jest jakiś problem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Asia :)
(asia_y)
Wiking
czesc,
mysle ze nie powinni ci robic problemu , ze nie masz numeru personalnego. a masz tymczasowy? a w ogole masz wybrany szpital, w ktorym rodzisz? przeciez chodzisz do poloznej. spytaj moze w Nav o to.
kiedy masz termin? ja za 11 dni
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(beti86.86)
Wiking
Niestety nie mam numeru personalnego, , dziś bylam u lekarza, wiem gdzie będe rodzić, narazie mam umówić się na spotkanie z polożną, byly inne plany mialam wracać do Polski, jednak zdecydowalam rodzić tutaj i dziś jak bylam u lekarza wypytalam o wszystko. A jeśli chodzi o poród to mam jeszcze trochę czasu jestem w 28 tygodniu Wiecie może czy są w aptekach jakieś ziolowe plyny do higieny intymnej, allbo jakieś delikatne? Ja kupuje w sklepie ale wybór jest niewielki i nie bardzo mi slużą.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
A nie skladalas papierow o pozwolenie i wszystkie te numery? Bo jesli dobrze pamietam tojesli jestes tu ze swoim facetem to jako ze jestes w ciazy i bedzie was laczyc dziecko to mozecie probowac starac sie o pozwolenie, ale nie jestem pewna czy to na pewno dziala, ale warto sprobowac wtedy nie uciekna ci zadne dodatki i nie bedize zadnych problemow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(beti86.86)
Wiking
Nie, nie skladalam żadnych papierów. Gdzie moglabym zglosić się żeby zlożyć papiery o pozwolenie i numer?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
beti86.86 napisał:
Nie, nie skladalam żadnych papierów. Gdzie moglabym zglosić się żeby zlożyć papiery o pozwolenie i numer?
Ojojoj Długo juz tu jestes? Powinnas isc do UDI ze swoim facetem i wypełnic wniosek o łączenie rodzin. Potzrebny jego kontrakt o prace, kontrakt na mieszkanie, twoje zdjecia, paszporty, moga tez chciac oswiadczenia jak dlugo zyjecie ze soba. Potem trzeba isc do skatteetaten i wypelnic dla ciebie karte podatkowa ( to nic ze nie pracujesz) i przysla ci numer personalny. Oczywiscie wszystko zalezne jest od tego na jak dlugo ma pozwolenie twoj facet.
Nie martw sie, wszystko zalatwisz, ale powinnasc sie spieszyc. W Norwegii nie mozna przebywac dluzej niz 3 miesiace bez wyraznego powodu, nawet jak chce sie na dluzej odwiedzic czlonka rodziny to tez trzeba zloyc o pozwolenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok