Do Yatsek ;
Miałam nie odpisywać,bo stwierdziłam,że to bezcelowe,ale nakreślę swój punkt widzenia.
Mianowicie,według mnie Polakom brak kultury słowa i szacunku do rozmówcy.W związku z powyższym Polska staje się krainą pozbawioną podstawowych zasad poprawnego wysławiania się oraz respektowania argumentów drugiej persony.Nagminne staje się odpowiadanie w formie przekleństw ,inwektyw itd.Cóż,kompletne chamstwo,tfu.Oczywiście,nie uważam żeby każdy musiał kolorować swe wypowiedzi archaizmami i innymi ozdobnikami słowotwórczymi.Ale cholera jasna,nie muszę drugiej osobie jechać słowami typu"spierdalaj,kurwa,chuj".To jest naprawdę słabe"odbicie piłeczki".Jeśli uznam wedle swoich kryteriów,iż dany "człowiek"jest debilem z natury,bo jak sam napisałeś- " tego co nabywa sie razem ze sperma ojca"-to ignoruje taką persone,bo skoro sądze o niej,że nie posiada mózgu,lub w procesie ewolucji mózg jej się nie wykształcił po co tracić czas?Chcesz uświadomić kogoś,że jest głupi?Nie ma takiej potrzeby,bo on i tak nie pojmie w czym rzecz,więc artykułowanie tego jest irracjonalne.
Co do argumentu"druga wojna swiatowa pozbawila nas Polakow wiekszosci inteligencji w spoleczenstwie"nie idzie się z tym nie zgodzić.Ja jestem od wielu pokoleń(nie napływowo jak 80%)rodowitą Warszawianką.Moja rodzina zginęła walcząc w Powstaniu Warszawskim.Czy uważasz,że godze się na gloryfikowanie chamstwa,braku szacunku,udawania czczenia 1.08,bo to modne?Odpowiem Ci....NIE.Tak samo jak męcze się w metrze ze złamaną nogą,bo 15-nast letnie cioty wracające ze szkoły po 12tej muszą debatować siedząc nt.ipodów.A obok nich stoi staruszka która ledwo stoi.Uważasz,że popieram takie sytuacje?Odpowiem po raz drugi....NIE.Dlatego dusze się w tym kraju i nie mam złudzeń,że nic się nie zmieni.Najważniejszy Bóg pieniądz a jego świętynie to centra handlowe odiwedzane tłumnie przez wiecznie płaczących ,że są biedni rodaków.
Co do wykształcenia słów kilka.Ja skończyłam jeden kierunek studiując równolegle drugi.A moją motywacją był fakt,że marzyłam by być nauczycielem akademickim.Nigdy,przenigdy nie uważałam się za kogoś lepszego.Pokora to ważna cecha charakteru