Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pilnie potrzebne info jak emigrowac do Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(8480 niezalogowanych)
3 Posty
edyta radomska
(electra)
Wiking
Witam jestem tutaj nowa i mam w planach emigracje do Norwegii ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać prosze o pomoc plzzzzzzz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
electra napisał:
Witam jestem tutaj nowa i mam w planach emigracje do Norwegii ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać prosze o pomoc plzzzzzzz

Pierwszym i to zasadniczym wymogiem jest teraz znajomośc języka norweskiego i to chyba bardziej jak konkrentny zawód..bo w Norwegii o przekwalifikowanie jest bardzo łatwo..jakis kurs i po sprawie...angielski jest tolerowany ale potencjalni pracodawcy wola aby jednak posługiwac sie norweskim...
nastepnie,znalezienie sobie dobrego posrednika na początek np.Adecco,Jobbzone ktory pomoze ci w sprawach mieszkaniowych i urzedowych...numer,karta podatkowaa,pozwolenie itp.poźniej zawsze mozesz szukac pracy na własna reke juz bezposrednio u norweskiego pracodawcy...
dobrze abys miała tez jakis zapas gotówki na pierwszy okres bo ceny sa tu wyskoie w stosunku do np.Polski a zanim zarobisz to troche czasu upłynie...

no i najwazniejsze...wiare,ze sie uda,optymizm i poczucie humoru kto nie ryzykuje nic nie traci i do odważnych swiat należy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Hej,
Też planuję wyjechać,specjalnie uczę się j.norweskiego,ale mam sporo obaw.Jeśli ktoś posiada więcej inf.proszę o kontakt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Może najlepiej zacząć czytać forum jest tutaj dużo przydatnych informacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Czytam dodatkowo nawet ze zrozumieniem,ale chciałam skondensowanych inf.od kogoś kto ma ochotę ich udzielić.Bez żadnego negatywnego wydźwięku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Anna82 napisał:

kolejna fala uchodzców z kaczystanu.....

Czyli miałem racje > jest zle, a bedzie jeszcze gorzej ( mowa o norge)....
Aliens są jak zaraza, jak potezne tsunami > niszczy wszystko bezpowrotnie....

ps: A w polsce jest baaardzo DUZY problem ze znalezieniem powaznych ludzi do pracy....

Optimusie > jak to nazwac - parádoksos (?)

Nie ogaraniam tego zjawiska, podobnie jak z wodą..... >>> dlaczego woda, która jest niezbędna do życia jest tania, podczas gdy diamenty są bardzo drogie, choć można się bez nich obejść?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
marianek napisał:
Anna82 napisał:

kolejna fala uchodzców z kaczystanu.....

Czyli miałem racje > jest zle, a bedzie jeszcze gorzej ( mowa o norge)....
Aliens są jak zaraza, jak potezne tsunami > niszczy wszystko bezpowrotnie....

ps: A w polsce jest baaardzo DUZY problem ze znalezieniem powaznych ludzi do pracy....

Optimusie > jak to nazwac - parádoksos (?)

Nie ogaraniam tego zjawiska, podobnie jak z wodą..... >>> dlaczego woda, która jest niezbędna do życia jest tania, podczas gdy diamenty są bardzo drogie, choć można się bez nich obejść?

Marianku, zapomniales ostatniego zdania wziac w cudzyslow i dodac ze to Arystoteles - paradoks wody i diamentu
Jest to wyjasnione, ale ja w ekonomie nie wchodze glebiej niz w moje konto w Nordea
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
hehe : )
ja natomiast z ekonomią jestem po imieniu > podobnie jak ty moja droga, tyle tylko,ze ja sparebank ogarniam

ps: popatrz M, jednak ciagle sie rozwijam > nie czytałem, nie studiowałem, a tu prosze, sam Arystoteles mi sie przytrafił : )
Naturalnie,ze powinien byc cudzysłów, bo przeciez ja tego nie spłodziłem, ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa i kto wie co zycie przyniesie.....
aaaaaaaaaaaa ten "paradoksos" dobrze wpasowałem pani Hilton ?
pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Widzę Marianek że już zapomniałeś jak sam emigrowałeś z " kaczystanu" i szukałeś swojego miejsca na świecie I NAPEWNO ODRAZU BYŁEŚ TAKI ROZGARNIĘTY I GRAMOTNY JAK TERAZ Więc dlaczego żałujesz tego " słodkiego" zagranicznego chleba następnym uciekającym z naszej płynącej mlekiem i miodem OJCZYZNY ??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
marianek napisał:
hehe : )
ja natomiast z ekonomią jestem po imieniu > podobnie jak ty moja droga, tyle tylko,ze ja sparebank ogarniam

ps: popatrz M, jednak ciagle sie rozwijam > nie czytałem, nie studiowałem, a tu prosze, sam Arystoteles mi sie przytrafił : )
Naturalnie,ze powinien byc cudzysłów, bo przeciez ja tego nie spłodziłem, ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa i kto wie co zycie przyniesie.....
aaaaaaaaaaaa ten "paradoksos" dobrze wpasowałem pani Hilton ?
pzdr

Bardzo dobrze wpasowales Ale ty to masz...to, czego inni ci zazdroszcza - inteligencje, wiec nie byl to dla ciebie zaden wysilek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok