Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
8929 Postów
Maniak
kami napisał:
ble ble ble znów sie kłócicie hmm ja mam do polakierowania zderzak nie zauważyłam murku za niski wiec jak juz bedziesz w tej no daj znać byle na dniach nie będę przecież jeździć autem w takim stanie długi czas
pozdrawiam

Też masz pomysły ...spać nie możesz czy jak .

On jeżeli już to takimi duperelami się nie zajmuje ...
Za mała kasa...a i rodak chytry za dużo kasy nie chce dawać...
A Ty ile jesteś w stanie dać za polakierowanie ....? .
Z tego co wiem to godzina pracy w zakładzie lakierniczym , klienta kosztuje około 1800Nok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
ObywatelX napisał:
nie no kicha w tym raju jest, kto takie pierdoly rozpuszcza ,powieśić drania ,to ja wole europe zachodnią , Pozdrawiam Was

Mam nadzieję, że nie zaszczycisz nas swoją obecnością. Ty niczego nie rozumiesz, ani o życiu, ani o pracy, ani o środowisku pracy. Nie jestem pewna czy kasę umiesz liczyc. Szkoda, że Ty w ogóle chcesz wyjechac za granicę i reprezentowac Polaków. Będzie wstyd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Przemek Pryk
(ObywatelX)
Wiking
niewiem czego chcesz o demnie , i niewiem czy wiesz co to wstyd za , rodaka , dymałem 8 lat w Niemczech z różnymi ludżmi i najgorsi ,to byli żiomalebie , najadłem sie zagranicy dosyta , wiem co to bieda i ubustwo , odkąd zaczołem liczyć tylko na siebine i być zajebistym lisem i niewieżyś w bzdury i piękne oczęta mam kaski,troche niedużo ale mam i nikt kogo niewidze i nieznam niebędzie mi mówił że ża,nie będzie sie wstydził .Widziałem jak Polaczki sie zachowują i mi było przykero nie jako Polakowi tylko jako człowiekowi , i nigdy nieoceniaj ludzi , bo nietobie sądzić.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
gabriel napisał:
kami napisał:
ble ble ble znów sie kłócicie hmm ja mam do polakierowania zderzak nie zauważyłam murku za niski wiec jak juz bedziesz w tej no daj znać byle na dniach nie będę przecież jeździć autem w takim stanie długi czas
pozdrawiam

Z tego co wiem to godzina pracy w zakładzie lakierniczym , klienta kosztuje około 1800Nok.

o rzesz cholera Gabi żartujesz z cena za zderzak hmmm????
I to jeszcze godzina pracy a wiadomo kawkę nie pije sie w 5 minut a i trzeba pogadać co sie dzieje na świecie by kawka lepiej smakowała wiec godzinka zleci
Ale powiem ci szczerze ze zabiłeś mnie cena lakierowania nie wiedziałam ze tu takie stawki maja... choć z drugiej strony ostatnio koleżanka z pracy mi powiedziała ze zarabiasz w norwegi to wydawaj w norwegi !!!...ale chyba pojeżdżę jeszcze do wakacji z ta rysa wszak to tylko 2 miechy a w polandi za cale auto zapałce z 2 tys zł Dzieki Gabi za pomoc
plusik dla ciebie bo widzę ze znów sie na ciebie uwzięli i minusiki lansują
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
ObywatelX napisał:
nie no kicha w tym raju jest, kto takie pierdoly rozpuszcza ,powieśić drania ,to ja wole europe zachodnią , Pozdrawiam Was

Nic innego ,jak tylko szerokiej drogi życzyć na ten zachód
Swoją drogą,jeśli nie nam ciebie oceniać za to co piszesz,to dlaczego sam innych oceniasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Marcin :)
(Marcinlbn)
Początkujący
ObywatelX napisał:
niewiem czego chcesz o demnie , i niewiem czy wiesz co to wstyd za , rodaka , dymałem 8 lat w Niemczech z różnymi ludżmi i najgorsi ,to byli żiomalebie , najadłem sie zagranicy dosyta , wiem co to bieda i ubustwo , odkąd zaczołem liczyć tylko na siebine i być zajebistym lisem i niewieżyś w bzdury i piękne oczęta mam kaski,troche niedużo ale mam i nikt kogo niewidze i nieznam niebędzie mi mówił że ża,nie będzie sie wstydził .Widziałem jak Polaczki sie zachowują i mi było przykero nie jako Polakowi tylko jako człowiekowi , i nigdy nieoceniaj ludzi , bo nietobie sądzić.Pozdrawiam

Jak dla mnie to wygląda to tak że to czego w Polsce za żadną kasę nie chciałbyś robić to za granicą ze smakiem i uśmiechem na ustach robisz. To jest właśnie mentalność Polska. Każdy tylko narzeka jak to jest źle żyć w Polsce, że nie ma pracy, że to... że tamto, ale 70% Polaków żyjących jak psy na emigracji powie że w końcu zarabia jakieś pieniądze, tylko na co te pieniądze wystarczą.... ?

Tu chciałbym przytoczyć ciekawą historię zaczerpniętą z internetu jako że doskonale oddaje klimat kolegi ObywatelX :

Piszę ten post z myślą o osobach, które wyjechały na Zachód celem odbicia się od dna i z planem powrotu po kilku latach do Polski gdzie dzięki odłożonym środkom będą mogli zacząć nowe życie startując z dużo wyższego pułapu niż przed wyjazdem.Kupno mieszkania, własny biznes lub przynajmniej jakiś znaczący wkład po powrocie do Polski.Myślę, że taka idea przyświecała wielu osobom, które wyjechały do pracy na Zachód.Mimo, że żadna praca nie hańbi, Polacy na Zachodzie muszą często zaczynać swoją karierę zawodową od przysłowiowego zmywaka lub fabrycznej taśmy i szczerze mówiąc nie mają też dużej perspektywy awansu.Zarobki też nie przyprawiają o zawrót głowy mimo, że fakt faktem na ubranie i jedzenie starcza no i co najważniejsze odłożyć też coś tam można.Mieszkanie w wynajętym pokoju, poczucie bycia obywatelem drugiej kategorii jest przecież tylko przejściowe i ma swój wyższy cel o którym wyżej wspomniałem i jeszcze raz wspomnę: po kilku latach powrót do Polski i odmiana złego losu, kupno mieszkania, samochodu, własny biznes i zazdrość sąsiadów.Jednak otrzezwienie przychodzi z czasem kiedy to nasz plan nie zamyka się w czasie i trzeba jeszcze zostać rok, dwa a może nawet trzy.No i oczywiście trzeba również zmodyfikować plan.Już nie mieszkanie, samochód i biznes ale po prostu mieszkanie a jak się nie uda to może tylko samochód, sąsiad tak czy inaczej będzie zazdrościł.Po kilku latach okazuje się, że ceny nieruchomości w Polsce poszły znacząco do góry a euro nie ma już też tak korzystnego przelicznika jak to było w czasie kiedy układaliśmy nasz plan.Jednym słowem nie ma po co wracać, tym bardziej że nie ma nas na tzw. polskim rynku więc nie ma już dawnych kontaktów, znajomości ani tej dawnej orientacji co, gdzie i kiedy.Z braku innych możliwości podejmujemy decyzje o pozostaniu.Może w perspektywie czasu awansujemy na kierownika zmiany i jakoś to będzie.Niestety tym o to sposobem marzenia zostały pogrzebane.Dla jednych to codzienność dla innych strata życia i całkowita kompromitacja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
kami napisał:
gabriel napisał:
kami napisał:
pozdrawiam

I to jeszcze godzina pracy a wiadomo kawkę nie pije sie w 5 minut a i trzeba pogadać co sie dzieje na świecie by kawka lepiej smakowała wiec godzinka zleci
Ale powiem ci szczerze ze zabiłeś mnie cena lakierowania nie wiedziałam ze tu takie stawki maja... choć z drugiej strony ostatnio koleżanka z pracy mi powiedziała ze zarabiasz w norwegi to wydawaj w norwegi !!!...ale chyba pojeżdżę jeszcze do wakacji z ta rysa wszak to tylko 2 miechy a w polandi za cale auto zapałce z 2 tys zł Dzieki Gabi za pomoc

Kami,co Ty opowiadasz??????Jakie 2 tys zł?Ja dowiadywałam się w kilku miejscach(jeśli chodzi o Pl) i nigdzie nie krzyknęli mi mniej niż 4,5 tys zł(za cały samochód).
Jeśli zdecydujesz ,pomalowac ten błotnik w Pl ,to zapłacisz ok 250 zł(tak liczą za element)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
giovi2 napisał:
kami napisał:
gabriel napisał:
kami napisał:
pozdrawiam

Kami,co Ty opowiadasz??????Jakie 2 tys zł?Ja dowiadywałam się w kilku miejscach(jeśli chodzi o Pl) i nigdzie nie krzyknęli mi mniej niż 4,5 tys zł(za cały samochód).
Jeśli zdecydujesz ,pomalowac ten błotnik w Pl ,to zapłacisz ok 250 zł(tak liczą za element)

hmm a mówią ze 3miasto jest drogie ...
dokładnie nie wiem czytałam na różnych stronkach ze jest to koszt ok 2-3 tys zł za męża "gwiazdeczkę' w wakacje chcieli 3 tys a przecież do małych to ona nie należy
Nie wiem Asia jak chcesz mogę przesłać ci adres dobrego salonu w 3miesicie
Maz mówi ze cena zależy od wielu czynników p.Zenek zrobi ci za kafla (z tym ze efekt może być rożny od rewelacyjnego do złomowego A w salonie zapłacisz tak jak mówisz ok 4-5 tys zł
moim zdaniem najlepiej skozaczyć z takiego pośrodku z polecenia znajomego który korzystał i jest zadowolony
a co do ceny elementu to masz racje z cena ale jak robisz całe auto to cena ulega obniżeniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Przemek Pryk
(ObywatelX)
Wiking
witam , a może w Norwegi byscie sobie zaczeli naprawiać samochody , ktoś powiedział , gdzie zarabiasz tam wydajesz , Pewnie tak wam stawki zjechali,że niestać was , i kto tu jest lisem., ciułaczem . My wszyscy jesteśmy Polaczkami i ci na pOłnocy na zachodzie i na wschodzie , wszędzie mamy węża w kieszeni,hihihihihihihhihahahahaha, Lamistrajki ,sami jesteśmy winni,swoim czynem , za pare złotych sprzedać sie .No ale sie pracje w Norwegi, jak na wioche sie przyjężdża to normalnie sołtys brame do stodoły otwiera i czape zełba ściąga i te walizy niesie do progu lepianki.
Ale nowa chałupa pnie sie za lepianą , oszczędzamy, to idzie , całe miesiące podsyszana i mrożony polski chlebek i zupki chinskie ,i wracamy z tej charówy bez wątroby , ale z chasłem na ustach , CHŁOPAKU CO TY WIDZIAŁEŚ W NORWEGI NIEBYŁEŚ , TAM TO ŻYCIE JEST, a okoliczne niedorajdy są wpatrzone jak w święty obrazek , z otwartymi japami słuchają opowieści przeróżnych ,jak too niedzwieć polarny zakradł sie i zeżar ostatni kawałek podsuszanej i wychlał ostatnią flaszke spirytusu, a potem położył sie do łużka z reniferem . Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Przemek Pryk
(ObywatelX)
Wiking
o czym TY mnie tutaj mówisz , jeden na 10 to nieudacznik a reszta jedzie poto żeby spełnić swoje plany , tylko jak sie wydaje na balety więcej niż sie zarabia , noto wybacz ,sam latałem jak kot z pęcheżem po wszelkich imprezach wydawałem chlałem bawiłem sie , było zajefajnie , ale przyszedł czas na spełnienie mażeń , i trzebabyło zapiąć pas i jest oki , i ci któży zemną pracowali mają domy warsztaty dobre auta , iżyją sobie tak jak Ja.
ALE CZŁOWIEK LLLUBI TĄ KASKE,
i nikt mi niepowie że kassska szczęścia nieda bo ,kasska to jak miodzio słodka i taka zdrowa ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok