Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nieuczciwy pracodawca - Norwegia

4 Posty
Bellanita
(Bellanita)
Wiking
Witam tu wszystkich serdecznie.Zostawilam tu wczoraj post ale nie widze go..Pracuje od stycznia w salonie fryzjerskim i mam umowe na 1/2 etatu, ale pracuje po 10 godz 6 dni w tygodniu .Sa dni..kiedy nawet 10.5 za ktore nadcodziny kompletnie nie placi.Czyli 15.000 na umowie..z czego minus podatek na konto dostaje 10.300. plus tylko 3000 do reki black.Co mam zrobic z nieuczciwym pracodawca?? Prosze o pomoc...

.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
6e6 napisał:
hmm mozesz oczywscie isc do Arbeidstilsynet i zdzialac cos tam ale napewno koniec koncow stracisz prace.

Dostajesz 15 tys za pol etatu to chyba dobrze jak na kobiete, polke, pewno bez jezyka z zawodem. Masz tez 3 pod lada pewno za te nadgodziny co tam siedzisz wiecej. Sa zawody gdzie gorzej zarabiaja

Czy ja wiem, czy to taki super zarobek za 240 godzin pracy w miesiacu. Bo mowa tu o 13 tys NOK netto na miesiac, a nie na tydzien?

Powiedz, ze od poczatku tego, ewentualnie od przyszlego miesiaca, chcesz wszystko legalnie. Dostaniesz wtedy wyplate z pokwitowaniem i wszystko bedzie mozna sprawdzic i udowodnic. A to co do tej pory nie dostalas, to niestety juz po ptokach. Tak juz jest, jak zaczyna sie brac cos "black" od swojego pracodawcy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Moze komus sie przyda:
file:///C:/Users/Anna/Downloads/Tariffavtale%20for%20frisorer%202014%20trykkegrunnlag..pdf
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(maaxxx)
Wiking
zastrzelić huja, takich jest coraz więcej !!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Bellanita
(Bellanita)
Wiking
Jestem absolwentka technikum. fryzjerskiego z dyplomem dermatologi.Posluguje sie biegle jezykiem angielskim..rosyjskim..Jestem stylista kolorysta..i wykonuje pelny serwis w zawodzie.I moj szef dobrze o tym sie..ze razem z kolega jestesmy jego bardzo dobrym. abytkiem...Dodam tylko..ze moj kolega.
z Bulgari posluguje sie kilkoma jezykami biegle..i tez ma te same gowniane pieniadze..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok