Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zasiłek dla bezrobotnych - Norwegia

26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
Chcę ubiegać się o zasiłek dla bezrobotnych. W ubiegłym roku osiągnęłam wymagany dochód. Wszystko jest jak należy. Była to praca sezonowa w rolnictwie. Posiadam tylko umowę o pracę. Nie ma żadnego wypowiedzenia, ponieważ praca kończyła się z końcem sezonu, a także żadnego świadectwa pracy. Co mam zrobić? Czy wystarczy mi w tym przypadku tylko umowa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Umowa wystarczy i potwierdzenia wyplat...
Mialas umowe na czas okreslony ,ktora wygasla ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
bojfrauszlo napisał:
Umowa wystarczy i potwierdzenia wyplat...
Mialas umowe na czas okreslony ,ktora wygasla ...

No i oczywiscie zeznanie roczne ,ale to juz powinnas otrzymac od pracodawcy...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(ewelina1419)
Wiking
Mam wszystko tak myślę: umowa, odcinki z wypłat, lonns - i to jest to zeznanie roczne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
ewelina1419 napisał:
Chcę ubiegać się o zasiłek dla bezrobotnych. W ubiegłym roku osiągnęłam wymagany dochód. Wszystko jest jak należy. Była to praca sezonowa w rolnictwie. Posiadam tylko umowę o pracę. Nie ma żadnego wypowiedzenia, ponieważ praca kończyła się z końcem sezonu, a także żadnego świadectwa pracy. Co mam zrobić? Czy wystarczy mi w tym przypadku tylko umowa?

Lista dokumentów do wniosku o zasiłek dla bezrobotnych jest złożona. Należy dołączyć między innymi zestawienie dochodów za rok 2015, ostatnie 3 odcinki z pensji, rejestrację pobytu, umowę o pracę. Jeżeli umowa wygasła nie ma konieczności dokumentowania tego poprzez świadectwo pracy.

Więcej informacji: www.multinor.no/zasilek-dla-bezrobotnych/utrata-pracy.html
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok