Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zwrot nie przyszedł - Norwegia

5 Postów
dawidz1141
(dawidz1141)
Wiking
Witam w tamtym roku wyjechałem na wakacje do pracy. W tym roku otrzymałem 24.06.2015r cale podsumowanie oraz ile nalezy mi sie zwrotu do tej chwili nic mi nie przyszło 19.10.2015r
Nie wiem co zrobić, przydałoby się parę groszy. Dodaje zdjęcia proszę o pomoc.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
A wiesz co to są "outstanding amounts"? To po angielsku, nie po norwesku.
Byłeś gdzies winny te 1300 koron, wiec skatt je po prostu zabrał i nie dostaniesz nic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
dawidz1141 napisał:
[quote]Witam w tamtym roku wyjechałem na wakacje do pracy. W tym roku otrzymałem 24.06.2015r cale podsumowanie oraz ile nalezy mi sie zwrotu do tej chwili nic mi nie przyszło 19.10.2015r
Nie wiem co zrobić, przydałoby się parę groszy. Dodaje zdjęcia proszę o pomoc.

Dokumenty nie wykazują długu względem poborcy podatkowego. O ewentualnych długach i zredukowaniu zwrotu podatku urząd powinien poinformować w kolejnym liście. Z rozliczenia wynika, że powinieneś otrzymać na konto zwrot w wysokości podanej przy rubryce balance in your favour. Sugerujemy skontaktować się z poborcą podatkowym Stryn Skatteoppkrevjarkontor i wyjaśnić sytuację.
Zgłoś wpis
5 Postów
dawidz1141
(dawidz1141)
Wiking
Dokumenty nie wykazują długu względem poborcy podatkowego. O ewentualnych długach i zredukowaniu zwrotu podatku urząd powinien poinformować w kolejnym liście. Z rozliczenia wynika, że powinieneś otrzymać na konto zwrot w wysokości podanej przy rubryce balance in your favour. Sugerujemy skontaktować się z poborcą podatkowym Stryn Skatteoppkrevjarkontor i wyjaśnić sytuację.[/quote]

Dziękuje za odpowiedź, a mam pytanie te dane które są w prawym górnym rogu to na to konto idzie przelew tak? Bo ja miałem wypłacaną pensję w ten sposób, że była wpłata na konto takiego jakby to powiedzieć naszego szefa i potem on nam wypłacał.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
dawidz1141
(dawidz1141)
Wiking
Hilton napisał:
Byłeś gdzies winny te 1300 koron, wiec skatt je po prostu zabrał i nie dostaniesz nic.

nie możliwe, żebym był winny w tamtym roku byłem na miesiąc w Norwegii i nigdy wcześniej nie pracowałem tam, więc to raczej nie możliwe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
dawidz1141
(dawidz1141)
Wiking
Dziękuje za odpowiedź, a mam pytanie te dane które są w prawym górnym rogu to na to konto idzie przelew tak? Bo ja miałem wypłacaną pensję w ten sposób, że była wpłata na konto takiego jakby to powiedzieć naszego szefa i potem on nam wypłacał.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
dawidz1141
(dawidz1141)
Wiking
bumel napisał:
Z tego co piszesz: to ze wykonywales prace bedac na wakacjach,czyli na czarno,a wiec jakie naliczenia???.
Jeśli było odwrotnie,to masz opcje :do urzędu skarbowego,tam gdzie byles zarejestrowany,podajac swój nr
Po trzecie,jesli prace wykonywales u polaka::: to już inny dzial..to dzial dla policji,ja umywam rece...(oszustwo przy rejestracji pracownika)itd.,itp

Nie na czarno. Dostałem umowę od Norweskich pracodawców tylko my mieliśmy jakby to nazwać Polaka, który wykonywał ich polecenia, a my jego. Dostaliśmy pieniądze wpłacone na jego konto, pytałem ludzi z którymi robili większość dostało zwrot normalnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
dawidz1141 napisał:
Hilton napisał:

nie możliwe, żebym był winny w tamtym roku byłem na miesiąc w Norwegii i nigdy wcześniej nie pracowałem tam, więc to raczej nie możliwe.

Piszesz, ze raczej niemożliwe, czyli istnieje prawdopodobieństwo, ze możliwe.
Przypomnij sobie, moze nie zapłaciłeś mandatu? Moze nawet nie wiesz, ze miałeś mandat za przekroczenie prędkości, bo nie wiesz gdzie i na których drogach sa aparaty.
Rożne sa opcje, ze nie dostałeś tego zwrotu.
Zwrotami w skatt zajmuje sie inna osoba i moze ona wysłała list informujący ze miałeś dług na adres norweski.
Jedyne co powinieneś zrobić, to skontaktować sie ze skatt i poprosić o wyjaśnienie, a nie oczekiwać ze ktoś z forum rozwiąże twój problem.
W ogóle nie rozumiem ludzi, ktorzy najpierw szukają odpowiedzi na jakichś forach zamiast uderzyć do źrodła od razu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
dawidz1141 napisał:

Mlody czlowieku w prawym gornym rogu jest podany twoj numer tymczasowy. Konto do zwrotu jest podane na innej stronie, ktorej nie zeskanowales. Jak umiesz angielski to zadzwon to urzedu i podaj swoj D-nummer to dostaniesz wyczerpujaca informacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
Hilton napisał:
dawidz1141 napisał:
Hilton napisał:

Piszesz, ze raczej niemożliwe, czyli istnieje prawdopodobieństwo, ze możliwe.
Przypomnij sobie, moze nie zapłaciłeś mandatu? Moze nawet nie wiesz, ze miałeś mandat za przekroczenie prędkości, bo nie wiesz gdzie i na których drogach sa aparaty.
Rożne sa opcje, ze nie dostałeś tego zwrotu.
Zwrotami w skatt zajmuje sie inna osoba i moze ona wysłała list informujący ze miałeś dług na adres norweski.
Jedyne co powinieneś zrobić, to skontaktować sie ze skatt i poprosić o wyjaśnienie, a nie oczekiwać ze ktoś z forum rozwiąże twój problem.
W ogóle nie rozumiem ludzi, ktorzy najpierw szukają odpowiedzi na jakichś forach zamiast uderzyć do źrodła od razu.

ty Hilton nie probuj tutaj blyszczec jak spadajaca gwiazda z niebosklonu. Czlowiek sie grzecznie pyta a ty jak zwykle wylewasz swoje zolcie i uwagi.
Jako doskonale poinformowana na kazdy wystepujacy na forum temat to i tu powinnas wiedziec ze jezeli sie ma nadplate podatku, to tylko kemner i Statens innkrevingssentral moze to rozliczyc na poczet ewentualnego dlugu. I to zajmuje dosc dlugi okres czasu. Dluznik jest informowany na biezaco. Mandat na przyklad trzeba wpier uznac i ta sprawa zajmuje sie policja. Sprawa jest pozniej przesylana do SI. SI probuje wpierw dobrocia dogadac sie z dluznikiem..,.. itp.
Podsumowujac - wypowiadaj sie na tematy pieluch, swojego ciezkiego losu i swiadczen z NAV jakie wyludzasz jako dobra matka polka.
Jestes wyjatkowo upierdliwa osoba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok