Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
76 Postów
Dan M
(DaM86)
Początkujący
100 % prawda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
rafal954
(rafal954)
Wiking
hygris, z jakiego miasta jesteś? Myśleliśmy o 5 osobie, ale boimy się o miejsce w samochodzie, także to jeszcze do zastanowienia. W ogóle najlepiej gdybyś miał samochód, bo u nas nie wiadomo czy kierowca się jeszcze nie wykruszy ;/ Za wszystko można by się rozliczyć odpowiednio, ale to najmniejszy detal.
Co do wyjazdu, to padły zdania, że łatwiej będzie zakotwiczyć w Szwecji, oczywiście myślę że na pewno będziemy przejeżdzali przez Szwecję i tam po drodze będziemy szukać roboty.
Czy możecie polecić jakieś rejony gdzie jest więcej pracy w Szwecji/Norwegii, żeby wiedzieć jak się kierować? Na tak krótki okres to na pewno najlepsze zbieractwo, bo raczej ciężej o miejsce w mieście, stąd o takie obszary głównie pytam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
hygris
(hygris)
Wiking
Karol.Ky napisał:
hygris napisał:
Moim zdaniem wiele osób którym sie udalo się nie wypowiada bo nie chca żeby inni mieli lepiej poprostu polacy
Sam sie dowiedziałem wielu rzeczy gdzie i jak szukac pracy i mam juz sposób na to tylko nie mam z kim wyjechać poznałem 3 osoby ale oni nie są zdecydowani
Nawet jesli nic nie zarobię to i tak bedzie fajnie bo jak zaczęłam planować wyjazd to nawet o tym nie myslalem

A CZY JA CIEBIE O COKOLWIEK PYTAM?

A co my ci mamy powiedziec? Wiekszosc projektow stoi. Ludzi wysylaja na zasilki, w Stavanger zwolniono 15 tys. osob. Ci zwolnieni sami szukaja pracy gdzie sie da... Tak jest w Norwegii. Ludzie powoli uciekaja z niej szukac pracy w innych krajach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
104 Posty

(dziad)
Początkujący
Karol.Ky napisał:
hygris napisał:
Moim zdaniem wiele osób którym sie udalo się nie wypowiada bo nie chca żeby inni mieli lepiej poprostu polacy
Sam sie dowiedziałem wielu rzeczy gdzie i jak szukac pracy i mam juz sposób na to tylko nie mam z kim wyjechać poznałem 3 osoby ale oni nie są zdecydowani
Nawet jesli nic nie zarobię to i tak bedzie fajnie bo jak zaczęłam planować wyjazd to nawet o tym nie myslalem

A co my ci mamy powiedziec? Wiekszosc projektow stoi. Ludzi wysylaja na zasilki, w Stavanger zwolniono 15 tys. osob. Ci zwolnieni sami szukaja pracy gdzie sie da... Tak jest w Norwegii. Ludzie powoli uciekaja z niej szukac pracy w innych krajach.

Poczekamy jak Iran osiagnie porozumienie z zachodem( za tydzien) Na tankowcach ma 30mln barylek zmagazynowane i w ciagu 6 miesiecy bedzie mogl wrzocic na rynek dodatkowo 650tys dziennie. W ciagu 6-8 lat Odpali zamkniete rafinerie i bedzie wesolo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
hygris
(hygris)
Wiking
rafal954 napisał:
hygris, z jakiego miasta jesteś? Myśleliśmy o 5 osobie, ale boimy się o miejsce w samochodzie, także to jeszcze do zastanowienia. W ogóle najlepiej gdybyś miał samochód, bo u nas nie wiadomo czy kierowca się jeszcze nie wykruszy ;/ Za wszystko można by się rozliczyć odpowiednio, ale to najmniejszy detal.
Co do wyjazdu, to padły zdania, że łatwiej będzie zakotwiczyć w Szwecji, oczywiście myślę że na pewno będziemy przejeżdzali przez Szwecję i tam po drodze będziemy szukać roboty.
Czy możecie polecić jakieś rejony gdzie jest więcej pracy w Szwecji/Norwegii, żeby wiedzieć jak się kierować? Na tak krótki okres to na pewno najlepsze zbieractwo, bo raczej ciężej o miejsce w mieście, stąd o takie obszary głównie pytam

ogólnie to jestem z wielkopolski jesli jechalibyscie przez poznan to moge podskoczyc mam tam pokój i nawet mogłbym przenocować jak coś
Samochodu nie mam ale kierować moge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów
Dan M
(DaM86)
Początkujący
najlepiej sie wybrac w max 2 osoby zawsze latwiej cos znalesc do roboty dla 2ki niz dla 5tki... a jak sie znajdzie cos to zawsze mozna reszte szybko sciagnac ? chyba lepiej taka droge obrac..?

takie cos sie planuje w lutym a nie w lipcu ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
hygris napisał:
Karol.Ky napisał:
hygris napisał:

A CZY JA CIEBIE O COKOLWIEK PYTAM?

Wyrazielm swoje zdanie zaczynajac od pytania retorycznego...

PS
Myslisz, ze dlatego nie doradzamy, bo boimy sie o swoje miejsca pracy? Boimy sie, ze zostaniemy wygryzieni przez przyjezdnych?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
hygris
(hygris)
Wiking
Polak nigdy nigdzie polakowi za granica nie pomoze, sa wyjatki ale to sa nieliczne. Polak jest taki ze po to wyjechal zeby miec lepiej od tych w kraju wiec po co ma pomoc ? tymbardziej ze nie ma tu mowy o wyjedzie zarobkowym typowym na rok zeby sie narobic i zarobic tylko wyjechac jak sie uda to fajnie a jak nie to tez fajnie,
Polacy najpierw zaczeli wyjezdzac bo nie bylo pracy potem bo za malo placa nie dawno zeby zarobic a teraz zwalaja na rząd. Wiec gadanie ze za granica jest ciezko i nie pomozemy to bzdura bo przeciez sami wyjezdzacie za granice bo jest niby latwiej?
Prace mialbym w angli niemczech czy holandii bez problemu a wszyscy mi mowia ze jest ciezko serio?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
hygris napisał:
Polak nigdy nigdzie polakowi za granica nie pomoze, sa wyjatki ale to sa nieliczne. Polak jest taki ze po to wyjechal zeby miec lepiej od tych w kraju wiec po co ma pomoc ? tymbardziej ze nie ma tu mowy o wyjedzie zarobkowym typowym na rok zeby sie narobic i zarobic tylko wyjechac jak sie uda to fajnie a jak nie to tez fajnie,
Polacy najpierw zaczeli wyjezdzac bo nie bylo pracy potem bo za malo placa nie dawno zeby zarobic a teraz zwalaja na rząd. Wiec gadanie ze za granica jest ciezko i nie pomozemy to bzdura bo przeciez sami wyjezdzacie za granice bo jest niby latwiej?
Prace mialbym w angli niemczech czy holandii bez problemu a wszyscy mi mowia ze jest ciezko serio?

Tylko na to stwierdzenie czekalem (ad pogrubienie). Myslisz, ze wszyscy wyjechali tylko po to, by miec lepiej niz Ci w Polsce? Znasz historie kazdego emigranta z osobna?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
lucky69 napisał:
KAROL ..polak tez jest taki ze siedzac w polsce ,,bedac w twoim wieku wiesz wszytko najlepiej ,,no i ty nie pytasz grzecznie ,,, ty oczekujesz ,,,masz zjebany geny PGR EM? nikt nic nie musi ,,to popierwsze,,,po drugie nie nalezy ci sie pomoc tylko dlatego ze CHCESZ PRZYJECHAC ,,ja tez chcialem ,, zalatwilem wszytko z polski ...ja osobiscie nie znam sie na zbieraniu ,,ale lato to juz prawie sie bedzie konczyc ,,, grzyby podobno --bo niewiem na 100 procent mozesz zbierac w szwecji w lesie i sprzedawac do skupu ,,borówki itd chyba tez ,,posprawdzaj sobie

Zastnawiam sie co miales, masz na mysli. Czy to rodzaj poezji?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok