Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Norwegia na żywioł - Norwegia

2 Posty
rafal954
(rafal954)
Wiking
Witam, planuję wyjechać wlasnym samochodem z 3 osobami(4 facetów) do Norwegii na 1 miesiąc wakacyjny. Pracę bardzo ciężko znaleźć z poziomu Polski, więc planujemy wyjazd bez konkretnych planów (na żywioł). Chcemy szukać pracy na miejscu, tj. ogladac sie za zakladami/plantacjami. Jestesmy w wieku studenckim, mamy dobrze opanowany język angielski. Chcę zaczerpnąć waszej opinii czy warto inwestować w taki wyjazd, czy pracę z takim przygotowaniem ciężko czy łatwo dostać? Czy ktoś może z was próbował podobnie i mu się powiodło lub nie? Każdy wpis mile widziany )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
hygris
(hygris)
Wiking
Nie szukacie może 5 osoby?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Niespecjalnie ludzie wam chcą coś napisać żeby nie wyjść na obrzydzających wyjazd. Pierwsze , wyprawa zarobkowa na miesiąc nawet dzieląc koszty transportu na kilka osób to nie impreza zarobkowa tylko turystyczna bo zanim odrobicie wkład finansowy to zaraz będziecie myśleć o powrocie. Drugie, to teoretycznie oczywiście jakieś tam zajęcie można znależć, ale właśnie teoretycznie, bo w internecie jest multum opisów jak pojechali na żywioł i nic nie zarobili, tylko utopili kasę. No i trzecie tak znależć zaraz nawet dowolną marną pracę ale zaraz dla kilku osób to ciężka sprawa. Tak jak planujecie to się jeżdziło kiedyś na borówki do Szwecji, ale czy to jeszcze ma rację bytu to nie odpowiem. Kiedyś to było nawet opłacalne i był towar , skupy, tanie campingi. Ale czy ta branża dalej istnieje to nie wiem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
102 Posty
John Boro
(JohnB)
Początkujący
rafal954 napisał:
Witam, planuję wyjechać wlasnym samochodem z 3 osobami(4 facetów) do Norwegii na 1 miesiąc wakacyjny. Pracę bardzo ciężko znaleźć z poziomu Polski, więc planujemy wyjazd bez konkretnych planów (na żywioł). Chcemy szukać pracy na miejscu, tj. ogladac sie za zakladami/plantacjami. Jestesmy w wieku studenckim, mamy dobrze opanowany język angielski. Chcę zaczerpnąć waszej opinii czy warto inwestować w taki wyjazd, czy pracę z takim przygotowaniem ciężko czy łatwo dostać? Czy ktoś może z was próbował podobnie i mu się powiodło lub nie? Każdy wpis mile widziany )
GDYBYM BYŁ NA WASZYM MIEJSCU (1 MIESIĄ) WYBRAŁBYM SZWECJE. WIĘCEJ PRACY W SEZONIE I WSZYSTKO TAŃSZE O OK 30% A ZAROBKI NA TYM SAMYM POZIOMIE.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
takie pesymistyczne pitolenie, jak chłopaki będę zdeterminowani i popytaja trochę na miejscu to zawsze coś się znajdzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów
Dan M
(DaM86)
Początkujący
Nie wiem czy juz nie za pozno na farmy w Norwegii... Ale jak ktos zaradny to wszedzie cos znajdzie..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Najszybciej to silniki do łodzi gdzieś znajdziecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Silniki? Prędzej rowery.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
hygris
(hygris)
Wiking
Moim zdaniem wiele osób którym sie udalo się nie wypowiada bo nie chca żeby inni mieli lepiej poprostu polacy
Sam sie dowiedziałem wielu rzeczy gdzie i jak szukac pracy i mam juz sposób na to tylko nie mam z kim wyjechać poznałem 3 osoby ale oni nie są zdecydowani
Nawet jesli nic nie zarobię to i tak bedzie fajnie bo jak zaczęłam planować wyjazd to nawet o tym nie myslalem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
hygris napisał:
Moim zdaniem wiele osób którym sie udalo się nie wypowiada bo nie chca żeby inni mieli lepiej poprostu polacy
Sam sie dowiedziałem wielu rzeczy gdzie i jak szukac pracy i mam juz sposób na to tylko nie mam z kim wyjechać poznałem 3 osoby ale oni nie są zdecydowani
Nawet jesli nic nie zarobię to i tak bedzie fajnie bo jak zaczęłam planować wyjazd to nawet o tym nie myslalem

A co my ci mamy powiedziec? Wiekszosc projektow stoi. Ludzi wysylaja na zasilki, w Stavanger zwolniono 15 tys. osob. Ci zwolnieni sami szukaja pracy gdzie sie da... Tak jest w Norwegii. Ludzie powoli uciekaja z niej szukac pracy w innych krajach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok