Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Internkontroll - Norwegia

Czytali temat:
Alurailings . (2454 niezalogowanych)
12 Posty
Antek B...
(antek)
Wiking
Czy ktoś z użytkowników forum korzysta z jakiegoś systemu "internkontroll" w swojej działalności?
Chciałbym dowiedzieć się coś na temat różnych systemów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
antek napisał:
Czy ktoś z użytkowników forum korzysta z jakiegoś systemu "internkontroll" w swojej działalności?
Chciałbym dowiedzieć się coś na temat różnych systemów.

Najlepszy i najmniej kosztowny system to :
SKŁÓCIĆ ZE SOBĄ WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW i w firmie jest spokój i wydajność ponad miarę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Gabriel: Piekna kapitalistyczna mysl tylko trzeba z tym wszystkim uwazac zeby nieprzedobrzyc. Pracownisie powinni sie raczej nielubic ale niezabardzo tak zeby niedoszlo do jakiegos sabotazu w celu zwalenia winy na innego pracownisia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Dobre, dobre Tylko ze pozwolenia by trzeba.... no i jak GPS sprawdzi czy pracownis nieopiera sie o lopate tudziez o betoniarke gdyby lopata sie zlamala Niekoniecznie fakt ze znajduje sie tam gdzie trzeba oznacza ze robi to co trzeba by maksymalizowac zysk pracodawcy.....

A tak jak jeden pracownis za drugim nieprzepada to dopilnuja sie wzajemnie coby sie w pracy nieobijali Jednak Gabriel miewa czasem przeblyski mysli kapitalistycznych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Gabriel napisał:

SKŁÓCIĆ ZE SOBĄ WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW i w firmie jest spokój i wydajność ponad miarę

Durny ten twoj pomysl jak nie wiem co. Jak jest dobra atmosfera, to ludzie dobrze pracuja i chetniej siedza dluzej w pracy - czyli powinno byc dokladnie odwrotnie niz to, co proponujesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jak jest dobra atmosfera to chetnie wykonuja absolutne minimum, milo im sie pije kawe we wspolnym towarzystwie, chetnie tez napija sie kawy w ramach overtid. A jesli ktos sie wyroznia i chce efektywniej pracowac to staje sie wrogiem spolecznym nr.1 dobrego srodowiska pracy ktore nielubi sie przemeczac....

Teorie na temat dobrego srodowiska pracy jako faktoru zwiekszajacego efektywnosc i zysk kapitalisty sa niczym teorie komunistyczne. W teorii dobre a w praktyce nigdy nie ma tak aby wieksza czesc pracownikow chciala pracowac maksymalnie efektywnie i dobrze na rzecz firmy (chyba ze maja odpowiednie umowy na prowizje w % od totalnego zysku firmy) i tym samym zmusili "slizgaczy" do pracy. Tylko wlasnie odwrotnie w wiekszosci pracownisie wola sie nieprzemeczac i ta wiekszosc sciaga na swoj poziom ta efektywniejsza mniejszosc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:Durny ten twoj pomysl jak nie wiem co. Jak jest dobra atmosfera, to ludzie dobrze pracuja i chetniej siedza dluzej w pracy - czyli powinno byc dokladnie odwrotnie niz to, co proponujesz.
MIŁA Pani ...
To nie jest żaden Pomysł i Nie Mój ...
---
To JEST samo życie ... !
I wiem co piszę .... !
Ja pisząc te słowa powyżej... fakt , że myślałem o pracownikach Fizycznych a nie Umysłowych ...
---
Mam bezpośrednie doświadczenie z Polski z Placów Budów , różnego Typu .
Pracowałem w Średnim Dozorze Budowlanym prawie 15 lat !!! .
Zaczynając od majstra , poprzez Kierownika Robót , a i Kierownikiem Budowy , też raz już byłem .
---
Jako podwładnych ... miałem tak majstrów , brygadzistów jak i młodych Inżynierków na Praktykach Zawodowych ... / najbardziej mili dupowłazy / .
---
O zwykłym fizycznym Motłochu nie wspomnę ...!
Zresztą najgorszy żywy sprzęt ... !!!.
---
Najgorzej było , jak Brygadier był z tej samej wiochy , co reszta fizycznych .
W Moich Czasach Mało było Akordu a więcej zwykłej Dniówki ... - czy się stoi , czy się leży ... dwa czterysta się należy -
Jak brygada była zgodna , to można było zapomnieć o premiach dla Majstrów ...
a Nieraz całymi dniami musiałem być z Bandą w wykopie by coś szło do przodu ... !!!
---
Porządek był dopiero , jak brygadier był obcy i podpuszczony na większą stawkę , od projektu a nie na godziny ... !!!
---
I mógłbym tak pisać dalej i dalej ...
---
Dlatego jak Tu Przyjechałem ... to "wsiąkłem"...
---
I do tej pory zawsze pisałem iż w Norge , to nie praca ... tylko Intensywne WCZASY ...
---
Owszem do momentu , jak sam nie zacząłem pracować bezpośrednio z fizycznymi Polaczkami na budowach , prowadzonymi nieraz i przez Polskich Fachmanów .
To od razu odżyły Polskie wspomnienia ...i realia walki , którą Kiedyś SAM Uskuteczniałem w brygadach HA cha ha ...
---
Dlatego tak się opieram , przy szukaniu pracy w całkiem Polskich zespołach w brygadzie !!! .
ECH
WSPOMNIENIA

Wspomnienia ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Jak jest dobra atmosfera to chetnie wykonuja absolutne minimum, milo im sie pije kawe we wspolnym towarzystwie, chetnie tez napija sie kawy w ramach overtid. A jesli ktos sie wyroznia i chce efektywniej pracowac to staje sie wrogiem spolecznym nr.1 dobrego srodowiska pracy ktore nielubi sie przemeczac....
Tak jest jak pracujesz w panstwowej firmie. W prywatnej jak nie zrobisz, to ci nie zaplaca i tyle. Ba, nawet, o zgrozo, moga cie zwolnic. Albo firma moze zbankrutowac i jestes bez pracy.
Wiec jak mam gdzies pracowac, to wole pracowac tam gdzie jest milo, cicho i przyjemnie i nikt nikomu swini nie podklada.
I w tym nasze zdania na temat realiow zycia sie roznia, nie po raz pierwszy zreszta.

Niemniej jednak, jezeli lubisz pracowac w skłóconym srodowisku, gdzie wszyscy patrza na wszystkich spode łba, to ci tego jak najbardziej zycze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
[b]Imperator1988 napisał:
[quote]Jak jest dobra atmosfera to chetnie wykonuja absolutne minimum, milo im sie pije kawe we wspolnym towarzystwie, chetnie tez napija sie kawy w ramach overtid. A jesli ktos sie wyroznia i chce efektywniej pracowac to staje sie wrogiem spolecznym nr.1 dobrego srodowiska pracy ktore nielubi sie przemeczac....

Teorie na temat dobrego srodowiska pracy jako faktoru zwiekszajacego efektywnosc i zysk kapitalisty sa niczym teorie komunistyczne. W teorii dobre a w praktyce nigdy nie ma tak aby wieksza czesc pracownikow chciala pracowac maksymalnie efektywnie i dobrze na rzecz firmy (chyba ze maja odpowiednie umowy na prowizje w % od totalnego zysku firmy) i tym samym zmusili "slizgaczy" do pracy. Tylko wlasnie odwrotnie w wiekszosci pracownisie wola sie nieprzemeczac i ta wiekszosc sciaga na swoj poziom ta efektywniejsza mniejszosc.[/quot[/b]

jakie ty bzdury piszesz... zastanawiam sie po co???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Antek B...
(antek)
Wiking
Ogólnie widzę , że nikt z użytkowników forum raczej nie miał do czynienia z żadnym systemem i nie wie nikt o co w tym chodzi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok