Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Typowe polskie podejście, że za pare koron robicie z siebie roboli, i boicie sie przeciwstawić. Tu nie jest Polska. Jeżeli nic z tym nie zrobicie to lepiej nie będzie. A kierownikiem jest kto? Kto wydaje polecenia?. Archivedb jeżli uważasz, że jesteś wykorzystywana to podaj nazwe firmy i adres. Na forum są osoby które pracują w arbeidstilsynet i mogą sprawdzić tą firme.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Archive Database
(Archivedb)
Wiking
[dane pracodawcy usunięte przez autora dla dobra sprawy]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Dobra rada, powiedz to adwokatowi ... tak sie to tutaj SKUTECZNIE zalatwia. Jezeli jestes w Polsce poszukaj kancelarii partnerskich / miedzynarodowych ... Ale uzawaj .. koncowy koszt porady prawnej w Polsce jest wyzszy niz w Norwegii ... taak z doswiadczenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking

Sytuacja, którą chcę opisać nie dotyczyła wprawdzie mnie , ale warto przeczytać...
Znam podobny przypadek...
Osoba, która miała wiele wątpliwości odnośnie przepisów i uczciwości firmy, zgłosiła ten fakt bezpośrednio na policję...
Z obawy przed utratą pracy poprosiła o anonimowość...
Policja po wysłuchaniu skarg, natychmiast przystąpiła do działania, podstawiając swojego pracownika do firmy celem sprawdzenia wiarygodności zeznań osoby pokrzywdzonej (z zachowaniem jej anonimowości).
Dzisiaj ta osoba pracuje nadal w tej samej firmie, otrzymała zaległe wynagrodzenie za nadgodziny,
natomiast właścicielem firmy jest już inna osoba...

PS.Być może po podaniu danych firmy na ogół forum już się tym ktoś zajął...???
Życzę powodzenia i oczywiście wyjścia na górę z tego bagna...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Z tego co piszesz to chyba rodaki Was wykorzystują, itp... Ale to normalka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
polskjobb.com/adwokat.html
Sprobuj moze tutaj!!!! Jezeli to prawda wszystko co opisujesz to pachnie sprawa kryminalna a nie tylko naruszeniem prawa pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
Wiem jak to rozwiazac !!!

Jako pierwsze organizujecie komitet strajkowy . Tu potrzebny jest przewodniczacy . Najlepiej praktykujacy katolik , ojciec co najmniej 8 dzieci i dobrze byloby gdyby mial sumiaste wasy . Potem dekorujecie brame wjazdowa na teren zakladu kwiatami , obrazkami przeroznych swietych i flagami - polska , norweska , unijna i moze jeszcze kilkoma innymi ( pakistanska , indyjska , senegalska itd. itd wg potrzeby ). Nastepnie komitet strajkowy ustala postulaty . Tu mozecie pisac co wam do glowy przyjdzie np. 95 dni platnego urlopu , 2 dniowy tydzien pracy , stanowiska kierownicze dla wszystkich pracownikow , powolanie trybunalu dla ukarania winnych niesprawiedliwosci spolecznej ,... po prostu dac upust fantazji . Potem czekac az przyjedzie telewizja ( rowniez TVP i TV Trwam ) i udzielac wywiadow . W tym celu wybierzcie sposrod siebie tych najchudszych i z zapadnietymi oczami ( nie z zaczerwienionymi ). Nastepnie podejmujecie negocjacje z pracodawca albo moze nawet z jakas komisja rzadowa (jesli ktokolwiek bedzie chcial z wami rozmawiac) , poczym albo wracacicie do pracy i wszystko zostanie tak jak bylo , albo wywalaja was wszystkich i szukacie sobie nowego zatrudnienia . Jest to metoda sprawdzona , aczkolwiek bez gwarancji na skutecznosc . Ale sprobowac nie zaszkodzi . W przypadku gdyby pracodawca zakceptowal proponowane przeze mnie postulaty , dajcie mi szybko znac to zloze aplikacje do tej firmy .

Mozna tez po prostu od razu spakowac walizke i wracac do domu , ale to przeciez zbyt nudne i zbyt proste .

A wiec zycze powodzenia - Proletariusze wszystkich krajow - laczcie sie !!!

Fachurra ( tez proletariusz )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
fachura spadaj do butelki

podaj mi namiary tej firmy na pw ja sie tam przyjme i zrobie nastepna rozpierduche
zmowy wjeda politi økokrim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Archive Database
(Archivedb)
Wiking
Wczoraj wszyscy pracowaliśmy po 15 godzin, dziś chłodnia już jest pełna kwiatów, więc nie ma do czego zbierać. Pewnie pracownicy taśm będą dziś rąbani do 2 w nocy...

Jutro zadzwonię do inspekcji pracy, tylko powiedzcie mi jak wybrać norweski numer mając roaming w kom. (815 48 222)? Coś przed nim dodać?

Najprawdopodobniej sprawą zajmie się międzynarodowa kancelaria prawnicza, mój przyjaciel w Polsce już skonsultował sprawę z jednym z najlepszych adwokatów w trójmieście i potwierdziło się, że pracodawca ma ostro przerąbane.

Co myślicie o kontakcie z ambasadą?

Czy ktoś stąd już zaczął nagłaśniać sprawę? Może ktoś kto pracuje w inspekcji pracy prześwietlił firmę? Coś z tego wyniknęło?

Dziękuję i pozdrawiam,
razem możemy ukrócić tą niesprawiedliwość,
cieszę się, że jest tylu Polaków oddanych sprawie.

Pozdrawiam i dziękuję!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
fullcasco napisał:
fachura spadaj do butelki

podaj mi namiary tej firmy na pw ja sie tam przyjme i zrobie nastepna rozpierduche
zmowy wjeda politi økokrim

No prosze !! Minela zaledwie godzina od zaprezentowania mojego planu , a juz macie przewodniczacego Komitetu Strajkowego . Teraz trzeba tylko przemycic go na teren zakladu przez dziure w plocie i akcja moze sie rozpoczac .

" Kto nie jest znami - ten jest przeciwko nam " ( Stalin )

Proletariusze wszystkich krajow - laczcie sie !! ( a , to tez juz bylo )

A wiec : Fullcasco for President !!!

Fachurra ( ciagle jeszcze proletariusz )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok