oppland napisał:
skoro nie zadawalaja cię linki firmy i to co pisza to napisz co konkretnie chcesz wiedziec w tym temacie...
Chciałbym się dowiedzieć czy:
1. Prawo jazdy muszą być norweskie - jak tak, to czy muszę tu zadawać egzamin czy wystarczy je wymienić.
a). Jeżeli muszę je wymienić, to jakie warunki muszę spełniać (konto w banku, meldunek, numer personalny itd.)
2. Podejrzewam, że wymagany język Norweski - w jakim stopniu?
3. Czy potrzebne są dodatkowe kursy (wyczytałem gdzieś, że trzeba ukończyć jakąś szkolę "taxi school, ale też opinie są różne)
4. Egzamin z topografii miasta - jest zdawany w firmie w której staram się o etat, czy to dodatkowe kursy, egzaminy itd. zdawane po za firmą w której chcę pracować?
5. Czy przed podjęciem takiej pracy powinienem być zarejestrowany w NAV?
6. Ile można zarobić na takiej taksówce? ( również gdzieś wyczytałem na forum, że to ponoć 40% od obrotu i nigdzie nie było o tym ile faktycznie można zarobić netto, ale też to patykiem po wodzie pisane,),
7. Czy pracuje się 7,5h na dobę czy też można dorabiać nadgodzinami?
To chyba by było na tyle. Myślę, że pewnie jeszcze coś mnie zaskoczy i są potrzebne jeszcze jakieś dodatkowe dokumenty/kursy, które są wymagane podczas rekrutacji, ale te w/w najbardziej mnie interesują
Proszę o pomoc w udzieleniu odpowiedzi i podarujmy sobie podobne posty jakie serwuje nam "gabriel" - z cały szacunkiem do jego osoby

Pzdr