Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Praca na Taksówce - Norwegia

Czytali temat:
zbigniew moltkau Piotr Komisar Romek Burghardt Adamwp (2449 niezalogowanych)
10 Postów

(Milano)
Wiking
Witam wszystkich, mam pytanie dot. pracy na taksówce... Chciałbym się dowiedzieć jakie wymagania mają co do kandydata ubiegającego się o tą pracę? Czy ktoś z Was pracował/pracuje jako taksówkarz? Na forach jest kilka informacji, ale jedne przeczą drugiemu i nie bardzo teraz wiem co jest prawdą, a co nie. Zakładam, że znajomość języka Norweskiego, to podstawa... Gdzie uderzyć, od czego zacząć?
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Milano napisał:
Witam wszystkich, mam pytanie dot. pracy na taksówce... Chciałbym się dowiedzieć jakie wymagania mają co do kandydata ubiegającego się o tą pracę? Czy ktoś z Was pracował/pracuje jako taksówkarz? Na forach jest kilka informacji, ale jedne przeczą drugiemu i nie bardzo teraz wiem co jest prawdą, a co nie. Zakładam, że znajomość języka Norweskiego, to podstawa... Gdzie uderzyć, od czego zacząć?
Pozdrawiam

Zacząć , tylko i wyłącznie !, od szukania konkretnych ogłoszeń , zamieszczanych przez Firmy Taxi ... .
---
Oczywiście , Piszę Tu tylko i wyłącznie o legalu .
---
Co zaś do samego Uderzenia ... to najlepiej w Głowę , łepetynę , czaszkę ... !!! / w zależności kto i jak nazywa tą część ciała /.
I to bardzo MOCNO ... !!! , tak by gwiazdy się pokazały .
---
Jak ty to sobie wyobrażasz ? dzwonisz do firmy i oni dają tobie pracę na taksówce ? .
---
A to , czy masz gdzie mieszkać , masz jakieś konto w Banku , a na nim parę ØRE . dla zabezpieczenia przed szkodami ... iti ... duperele ... , to nieistotny szczegół z łatwością do przeskoczenia .
---
Można by tak Mnożyć w Nieskończoność ...
---
Jeżeli faktycznie przeczytałeś parę opinii na Innych Forach , to na pewno bliżej prawdy , są te które ... "kładą kłody pod koła" ...
---
W Norge , firmy taxi to całe korporacje . Które nie biorą pierwszego lepszego z ulicy który z ledwością duka w Bokmål .
Tu taryfiarz , włada dobrze Norweskim i Angielskim , a autochtonów tak białych jak i pastowanych mają do wyboru aż nadto .
---
W Mojej Wiosce , spotkałem jednego czarnego , który dukał nawet pd polskiemu podstawowe zwroty grzecznościowe jak zorientował się iż jestem Polakiem .
---
Niemniej ponoć dla bardzo chcącego nic na Świecie nie jest trudnego .

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Milano napisał:
Pozdrawiam

Zacząć , tylko i wyłącznie !, od szukania konkretnych ogłoszeń , zamieszczanych przez Firmy Taxi ... .
---
Oczywiście , Piszę Tu tylko i wyłącznie o legalu .
---
Co zaś do samego Uderzenia ... to najlepiej w Głowę , łepetynę , czaszkę ... !!! / w zależności kto i jak nazywa tą część ciała /.
I to bardzo MOCNO ... !!! , tak by gwiazdy się pokazały .
---
Jak ty to sobie wyobrażasz ? dzwonisz do firmy i oni dają tobie pracę na taksówce ? .
---
A to , czy masz gdzie mieszkać , masz jakieś konto w Banku , a na nim parę ØRE . dla zabezpieczenia przed szkodami ... iti ... duperele ... , to nieistotny szczegół z łatwością do przeskoczenia .
---
Można by tak Mnożyć w Nieskończoność ...
---
Jeżeli faktycznie przeczytałeś parę opinii na Innych Forach , to na pewno bliżej prawdy , są te które ... "kładą kłody pod koła" ...
---
W Norge , firmy taxi to całe korporacje . Które nie biorą pierwszego lepszego z ulicy który z ledwością duka w Bokmål .
Tu taryfiarz , włada dobrze Norweskim i Angielskim , a autochtonów tak białych jak i pastowanych mają do wyboru aż nadto .
---
W Mojej Wiosce , spotkałem jednego czarnego , który dukał nawet pd polskiemu podstawowe zwroty grzecznościowe jak zorientował się iż jestem Polakiem .
---
Niemniej ponoć dla bardzo chcącego nic na Świecie nie jest trudnego .

ciekaw jestem kim ty jestes , czym sie zajmujesz i dlaczego starasz sie wszystkim prawic moraly, skoro tak Cie irytuja pytania forumowiczow to dlaczego odpisujesz? nie masz ciekawszego zajecia?
byles taxowkarzem w Norge czy to wiedza z internetu?

bardzo zarozumialy jestes
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
tony napisał: ...ciekaw jestem kim ty jestes , czym sie zajmujesz i dlaczego starasz sie wszystkim prawic moraly, skoro tak Cie irytuja pytania forumowiczow to dlaczego odpisujesz? nie masz ciekawszego zajecia?

Dobrze chociaż iż nie napisałeś iż jesdem , zawistnym emigracyjnym polaczkiem , który sam nie ma i drugiemu nie da .
---
Osobiście uważam iż jesdem jedynie CZEŁOWIEKIEM ... istotą ponoć myślącą ...
---
Mnie twoje pytanie nie zirytowało , zadałeś pytanie to odpowiedziałem i tyle .
---
Twój tok myślenia , jest jeszcze na etapie Polskich kombinacji z pracą , w taki czy inny sposób .
---
Tu zwykły taryfiarz , nie jest prywaciarzem ! , tylko zwykłym etatowym pracownikiem ,który pracuje na godziny , zgodnie z grafikiem 7,5 t/ zmiana .
---
Nie prawię morałów , za cienki jesdem we uszach .
---
Dlaczego się oburzasz , jak ktoś pisze nie po twojej myśli ?.
---
Widziałeś w Polsce Chińczyka na taryfie który z ledwością rozumie co do niego się mówi po Polsku? , piszę tu nie o dzikiej taxi , tylko o legalnej Firmie !.
---
NIE nie jesdem taxsiarzem , na Moje nieszczęście - bardzo Fajna praca ZERO STRESU - czysta przyjemna ...Elegancki Uniform ... Francja elegancja ...
---
Nie trzeba Internetu i bezpośredniej pracy w danym zawodzie , by wiedzieć coś więcej o dnej pracy .
---
Sam osobiście , starałem się PIĘĆ LAT TEMU , o taką fuchę , stąd i Moje takie a nie inne Informacje .
---
W Mojej Wiosce , są Dwie rozpoznawalne Korporacje Taxi , dzikusów nie ma za mała Wioska .
---
Coś jeszcze , chciałbyś się dowiedzieć na tenże TYMMAT ... ? telko zy kyltyrą ! .
---
---
P.s.
Co do Mojego ciekawszego zajęcia :
Pewnie i by się znalazło , jednak Jesdem Leniwa Menda której nie chce się uczyć norweskiego ...
Ot i cała Tajemnica Stołu Pańskiego ...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
chyba nie umiesz normalnie odpowiedzieć, koleś się pyta o rade, pomoc, podpowiedz - bo chyba ten portal po to jest - nie mówię o gotowej posadzie ale o NORMALNEJ odpowiedzi co widzę jest bardzo trudne ...
co do tej pracy jeśli masz jakiegoś znajomego Norwega to się lepiej jego spytaj bo tutaj raczej nie dostaniesz odpowiedzi której oczekujesz, życzę powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
cóż taka jego przypadłość że prawi morały wszystkim i o wszystkim jakby się znał... najlepsze są te o pracy i języku. Sam choć tu jest siedem latek to pracę ma na stanowisku "zasiłek z NAV" a języka nie zna bo się nie da nauczyć w jego przypadku, jednak każdy inny kto jest tu kilka lat i nie zna języka to debil, nieuk i idiota........

No jeszcze jest specjalistą od udzielania rad na temat ciąży, porodów itp.

Gabryś zawsze coś napisze gdzie jedno jest pewne, nigdy na temat.......

tu szukają i co nieco o przepisach

www.oslotaxi.no/home____2921.aspx
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gabriel napisał:
tony napisał: ...ciekaw jestem kim ty jestes , czym sie zajmujesz i dlaczego starasz sie wszystkim prawic moraly, skoro tak Cie irytuja pytania forumowiczow to dlaczego odpisujesz? nie masz ciekawszego zajecia?

NIE nie jesdem taxsiarzem , na Moje nieszczęście - bardzo Fajna praca ZERO STRESU - czysta przyjemna ...Elegancki Uniform ... Francja elegancja ...

---
Sam osobiście , starałem się PIĘĆ LAT TEMU , o taką fuchę , stąd i Moje takie a nie inne Informacje .
---
[/color]

ta fucha...... odgarnianie śniegu Ci sie trafiło

Jak mogłeś sie starać o prace jako taksiarz jeśli nie znasz języka??? pięć lat temu znałeś i co bimber wypalił?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Joseph napisał:Jak mogłeś sie starać o prace jako taksiarz jeśli nie znasz języka??? pięć lat temu znałeś i co bimber wypalił?
Zgadza się , SZEŚĆ lat temu , znałem lepiej Bokmøl w Mowie i Piśmie niż znam Teraz .
---
Takie to jest trudne do zrozumienia dla ciebie !? .
---
Wtedy uczyłem się w szkole , jednak nie Miałem z kim rozmawiać w tym języku , a o pisaniu z Norgami na Forach , stricte Norweskich , Nie Pomyślałem ....!!! .
Zacząłem pisać na Polskich i tak jakoś , język Norge wypadł z obiegu ...
Coś jeszcze z twojej strony jest nie zrozumiałe ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Joseph napisał: Sam choć tu jest siedem latek to pracę ma na stanowisku "zasiłek z NAV"
Jak zwykle ... PIEPRZYSZ OD RZECZY .... czyżby ten stan udziela się ode mnie !? .
---
Od SZEŚCIU lat pracuję Non stop u tego samego Pracodawcy , to o jakim zasiłku NAV siermięgo tu piszesz !? .
---
Nie Moja to wina iż twoje gładkie , zwoje mózgowe , nie rozróżniają różnicy , między bezrobotnym a Permitteringiem z zakładu pracy .
---
Cóż , pieprz tak dalej jak down ... coldly farvel !.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
jeśli sześc lat temu umiałeś coś tam mówić i pisać po norwesku, twierdzisz że pracujesz u jednego kolesia sześć lat ( chyba że są to sami Polacy ) to się uwsteczniasz ... gdzie tu logika ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok