gabriel napisał:
Milano napisał:
Witam wszystkich, mam pytanie dot. pracy na taksówce... Chciałbym się dowiedzieć jakie wymagania mają co do kandydata ubiegającego się o tą pracę? Czy ktoś z Was pracował/pracuje jako taksówkarz? Na forach jest kilka informacji, ale jedne przeczą drugiemu i nie bardzo teraz wiem co jest prawdą, a co nie. Zakładam, że znajomość języka Norweskiego, to podstawa... Gdzie uderzyć, od czego zacząć?
Pozdrawiam
Zacząć , tylko i wyłącznie !, od szukania konkretnych ogłoszeń , zamieszczanych przez Firmy Taxi ... .
---
Oczywiście , Piszę Tu tylko i wyłącznie o legalu .
---
Co zaś do samego Uderzenia ... to najlepiej w Głowę , łepetynę , czaszkę ... !!! / w zależności kto i jak nazywa tą część ciała /.
I to bardzo MOCNO ... !!! , tak by gwiazdy się pokazały .
---
Jak ty to sobie wyobrażasz ? dzwonisz do firmy i oni dają tobie pracę na taksówce ? .
---
A to , czy masz gdzie mieszkać , masz jakieś konto w Banku , a na nim parę ØRE . dla zabezpieczenia przed szkodami ... iti ... duperele ... , to nieistotny szczegół z łatwością do przeskoczenia .
---
Można by tak Mnożyć w Nieskończoność ...
---
Jeżeli faktycznie przeczytałeś parę opinii na Innych Forach , to na pewno bliżej prawdy , są te które ... "kładą kłody pod koła" ...
---
W Norge , firmy taxi to całe korporacje . Które nie biorą pierwszego lepszego z ulicy który z ledwością duka w Bokmål .
Tu taryfiarz , włada dobrze Norweskim i Angielskim , a autochtonów tak białych jak i pastowanych mają do wyboru aż nadto .
---
W Mojej Wiosce , spotkałem jednego czarnego , który dukał nawet pd polskiemu podstawowe zwroty grzecznościowe jak zorientował się iż jestem Polakiem .
---
Niemniej ponoć dla bardzo chcącego nic na Świecie nie jest trudnego .
ciekaw jestem kim ty jestes , czym sie zajmujesz i dlaczego starasz sie wszystkim prawic moraly, skoro tak Cie irytuja pytania forumowiczow to dlaczego odpisujesz? nie masz ciekawszego zajecia?
byles taxowkarzem w Norge czy to wiedza z internetu?
bardzo zarozumialy jestes